Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Sa svih strana
Turkey
16.08.2017.
Francuski predsednik Emanuel Makron pokušao je, u telefonskom razgovoru sa Redžepom Tajipom Erdoganom, da obezbedi oslobađanje francuskog novinara.
isreal
11.08.2017.
Međunarodna federacija novinara (IFJ) pozvala je danas novinare širom sveta da se solidarišu sa izraelskim novinarom Davidom Sheenom, koji se suočava s tužbom za klevetu od istaknutog izraelskog generala Izraela Živa.
"Dan"
09.08.2017.
Udruženje novinara Crne Gore je zabrinuto povodom otkaza novinaru dnevnog lista „Dan“ Draženu Živkoviću.
"Al-DŽazira"
07.08.2017.
Katarska TV stanica Al DŽazira osudila je odluku Izraela da zatvori njen biro u Jerusalimu, ocenivši da je ta mera nedemokratska, i najavila da će podneti tužbu.
isreal
07.08.2017.
Izrael želi da zatvori lokalne kancelarije Al DŽazire i povuče akreditacije novinara te kuće, izjavio je izraelski ministar komunikacija.
IFJ
04.08.2017.
Francuska vlada i međunarodne novinarske organizacije zatražile su od vlasti Turske da odmah oslobode francuskog novinara Lu Biroa (Loup Bureau) koji je uhapšen zbog sumnje za "teroriizam".
Istanbul
04.08.2017.
Međunarodni medijski institut (IPI) i grupe koje se bore za slobodu izražavanja pozdravile su odluku suda u Istanbulu, koji je prošlog petka iz devetomesečnog pritvora pustio sedam od 11 novinara i zaposlenih u nezavisnom listu „DŽumhurijet“.
Syria
03.08.2017.
U eksploziji automobila-bombe u sirijskom gradu Raka lakše je povređeno nekoliko novinara, a jedno od njihovih vozila je potpuno ugljenisano, izjavili su aktivisti i medijski zvaničnici.
"Al-DŽazira"
31.07.2017.
Od Amerike do Saudijske Arabije, Izraela, Turske i Srbije, mediji koji ne podržavaju vladajuće strukture u tim zemljama izloženi su čestom maltertiranju, zastrašivanju, zabranama, hapšenjima, pa čak i ubistvima u konfliktnim regionima.
Russia Today
31.07.2017.
Novinar arapskog servisa ruske informativne televizije RT, nekada Raša tudej (Russia Today), poginuo je danas u napadu džihadista Islamske države u sirijskoj provinciji Homs, prenela je ta televizija.