Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Sa svih strana
CAR
02.08.2018.
Tri novinara za koje se veruje da su ruske nacionalnosti ubijeni su iz zasede u Centralnoafričkoj Republici (CAR).
SAD
25.07.2018.
NJujork dejli njuz objavio je juče da otpušta polovinu redakcije, a u sklopu „širih napora“ da taj dnevni list promeni svoj fokus.
SAD
02.07.2018.
Naoružani napadač je pucao u redakciji lokalnih novina u Merilendu, petoro ljudi je ubijeno, a nekoliko drugih povređeno u "ciljanom napadu" na ovaj medij.
Montenegro
11.06.2018.
Smenjivanje generalne direktorke Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Andrijane Kadije naišlo je na brojne osude u svetu, između ostalog u SAD i EU, a kojim je poručeno da takva odluka Saveta javnog servisa "podriva slobodu medija".
EFJ
06.06.2018.
Na dnevnom redu Skupštine Evropske federacije novinara koja se danas održava u Lisabonu biće predlog rezolucije o istragama ubistava novinara na Kosovu iza kog su stali Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Asocijacija novinara Kosova (AGK) i Sindikat novinara Srbije (SINOS). Skupština bi usvajanjem Rezolucije zatražila efikasnu istragu ubistava i kidnapovanja 14 srpskih i albanskih novinara i medijskih radnika na Kosovu u periodu od 1998
Kijev
01.06.2018.
Ruski novinar Arkadij Bapčenko, za koga se tvrdilo da je sinoć ubijen u Kijevu, danas se pojavio živ i zdrav na konferenciji za novinare u Ukrajini, javlja Bi-Bi-Si.
Kijev
30.05.2018.
Ruski novinar koji je kritikovao Kremlj ubijen u KijevuRuski novinar Arkadij Babčenko, za koga mediji navode da je bio kritičar Kremlja, ubijen je iz vatrenog oružja na ulazu ispred stana u Kijevu, preneo je Tass.
SAD
30.05.2018.
Meksički novinar Ektor Gonsales Antonio ubijen u saveznoj državi Tamaulipas, na granici sa SAD, saopštilo je tužilaštvo.
Egypt
23.05.2018.
Vojni sud u Egiptu osudio je na 10 godina zatvora jednog novinara koji je izveštavao o pobuni na Sinaju, a koji je bio optužen za dela povezana s terorizmom.
Pljevlja
22.05.2018.
Prostorije Televizije Pljevlja u potpunosti su uništene u požaru koji je izbio jutros oko šest sati i u kojem nema povređenih, dok je materijalna šteta ogromna.