Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Sa svih strana
Grcka
29.09.2017.
Sindikat novinara Srbije SINOS uputio je kolegama grčkog novinarskog sindiata podršku, povodom njihove odluke da štrajkom spreče zatvaranje posebnog zdravstvenog fonda za medijske radnike
Grcka
27.09.2017.
Grčka je juče ostala bez vesti jer su novinari stupili u 24-časovni štrajk, na koji ih je pozvao najveći grčki novinarski sindikat iz straha da će doći do zatvaranja posebnog zdravstvenog fonda za medijske radnike, prenosi Tanjug.
Zagreb
12.09.2017.
Predsednik proustaške Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec drugi put za deset dana u centru Zagreba palio primerke srpskog nedeljnika "Novosti".
Katalonija
12.09.2017.
Redakcija katalonskog nedeljnika El Valens pretresena je za vikend, a urednik Frančesko Fabregas saslušan u policiji nakon što je optužen po tri osnova u vezi sa pripremom referenduma o nezavisnosti Katalonije najavljenog za 1. oktobar, a čiji je zakon o održavanju suspendovao Ustavni sud Španije.
India
06.09.2017.
Indijska novinarka, Gauri Lankeš (55), ubijena je iz vatrenog oruža ispred svoje kuće u južnoj indijskoj državi Karnataka, prenela je danas britanska televizija BBC pozivajući se na saopštenje policije.
Zagreb
04.09.2017.
Čelnik Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec na protestu u Zagrebu spalio primerak nedeljnika Novosti, glasilo pripadnika srpske manjine u Hrvatskoj
Kijev
04.09.2017.
Ukrajinske službe sigurnosti uhitile su novinarku ruske državne televizije Pervij Kanal i izbacit će ju iz zemlje nakon reportaže ocijenjene pretjerano kritičnom.
Gnjilane
24.08.2017.
Troje ruskih novinara, koje je kosovska policija privela u sredu, u Partešu, pušteni su istog dana na slobodu, bez pokretanja krivičnih prijava ili prekršajnog postupka, javio je portal "Plus".
Kopenhagen
23.08.2017.
U vodama kod Kopenhagena pronađeno je obezglavljeno žensko telo, saopštila je danska policija, navodeći da je nakon identifikacije utvrđeno da se radi o švedskoj novinarki Kim Val.
Turkey
16.08.2017.
Francuski predsednik Emanuel Makron pokušao je, u telefonskom razgovoru sa Redžepom Tajipom Erdoganom, da obezbedi oslobađanje francuskog novinara.