Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Sa svih strana
Sputnjik
03.06.2020.
Policija u SAD je nekoliko puta pogodila gumenim mecima novinarsku Sputnjika Nikol Rasel, koja izveštava o protestima ispred Bele kuće, iako je ona pokazala novinarsku legitimaciju.
SAD
02.06.2020.
Dvojica članova televizijske ekipe Rojtersa povređena su u subotu uveče u Mineapolisu kada je policija na njih ispalila gumene metke dok su snimali proteste u tom gradu. Incident se dogodio pošto su pripadnici snaga bezbednosti, nedugo posle početka policijskog časa upali među 500 demonstranata okupljenih na jugozapadu grada.
KPS
02.06.2020.
Кosovski carinici na prelazu Jarinje nisu danas dozvolili distribuciju dnevne štampe iz centralne Srbije, pozivajući se na uredbu prema kojoj roba koja nema deklaraciju na kojoj piše da je namenjena za "Republiku Кosovo" ne može da uđe na Кosovo.
Junajted grup
02.06.2020.
Junajted Grupa postigla je dogovor o preuzimanju značajnog manjinskog udela u Forthnetu, uspešnoj grčkoj telekomunikacionoj kompaniji, naveli su oni danas u saopštenju.
"Majkrosoft"
02.06.2020.
Američka tehnološka kompanija Majkrosoft planira da otpusti na desetine novinara po ugovoru koji rade na njegovom vebsajtu MSN i da umesto njih angažuje automatizovane sisteme za izbor vesti, objavili su američki i britanski mediji.
Switzerland
21.05.2020.
Švajcarska vlada je odobrila hitnu pomoć medijima koji imaju pad prihoda od oglasa zbog pandemije koronavirusa.
Meksiko
18.05.2020.
U Meksiku su ubijeni vlasnik novina Medios Obson i El Tiempo i policajac koji mu je bio dodeljen kao obezbeđenje nakon pretnji koje je dobijao, saopštili su danas tamošnji zvaničnici.
Desir
15.05.2020.
Predstavnik OEBS za slobodu medija Arlem Dezir izrazio je danas zabrinutost zbog kratkog privođenja novinara "Večernjih novosti" Veliše Кadića koji je izveštavao o protestima nakon hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenika SPC u Nikšiću.
Montenegro
14.05.2020.
NOVINAR „Večernjih novosti“ Veliša Кadić pušten je na slobodu posle privođenja i tri sata provedena u policijskoj stanici u Nikšiću.
"Večernje novosti"
14.05.2020.
Sindikat novinara Srbije osuđuje hapšenje dopisnika “Večernjih novosti” iz Crne Gore, Veliše Kadića koga je policija brutalno privela dok je izveštavao o sinoćnim protestima u Nikšiću zbog hapšenja episkopa Joanikija I sveštenstva