Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Sa svih strana
Avganistan
20.09.2021.
Više od 100 avganistanskih novinara pozvalo je međunarodnu zajednicu da aktivno zaštiti slobodu medija u toj zemlji, ističući da je trenutno najvažnije osigurati bezbednosne garancije za novinarke.

Zakoni
20.09.2021.
Evropska komisija predstavila je prve preporuke za poboljšanje bezbednosti novinara i drugih medijskih radnika, uključujući bolju zaštitu novinara tokom demonstracija, veću bezbednost na internetu i posebnu podršku novinarkama

EU
20.09.2021.
Ubistva novinara u EU punila su naslovne strane poslednjih godina. Brisel sada želi da ih bolje zaštiti. Ali to je samo gest, pravi problem je to što zakazuje pravna država, smatra dopisnica DW iz Brisela Barbara Vezel.

Belorusija
01.09.2021.
Zatvaranje Beloruskog udruženja novinara deo je sistemske i kontinuirane represije nad svim nezavisnim glasovima u Belorusiji, saopštila je Spoljnopolitička služba EU (EEAS).
Avganistan
31.08.2021.
Reporteri bez granica pišu da je od preuzimanja vlasti od strane talibana u Afganistanu, obustavljen rad oko 100 privatnih medija

"Ringijer"
30.08.2021.
Nemačka izdavačka kuća Aksel Špringer potpisala je ugovor o kupovini američkog informativnog sajta Politiko i portala Protokol, specijalizovanog za tehnološke vesti.
Slovenia
30.08.2021.
Za slovenačkog premijera je agencija „nacionalna sramota“. Vlada bi da uplaćuje samo onoliko novca koliko nađe za shodno. U redakciji ne znaju koliko će izdržati i, kako pričaju za DW, boje se cenzure i autocenzure

Rusija
23.08.2021.
Ruska policija je uhapsila nekoliko novinara koji su protestovali u Moskvi zbog odluke vlade da označi kao "strane agente" vodeću nezavisnu televizijsku stanicu i popularni portal.

Belorusija
19.08.2021.
Glavna urednica jedne od vodećih nezavisnih novinskih organizacija u Belorusiji nestala je nakon što je policija tokom noći pretresla njen dom, saopštilo je u sredu udruženje novinara te zemlje, u trenutku dok beloruske vlasti pokušavaju da suzbiju neistomišljenike.

Google
18.08.2021.
Sud u Moskvi izrekao je nove kazne za Google zbog kršenja ruskih pravila o zabranjenom sadržaju.