Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Sa svih strana
Australia
13.08.2019.
Šefovi australijskih medija su danas u okviru parlamentarne istrage rekli da postoje mnogi zakoni koji kriminalizuju novinarstvo u zemlji obuzetoj duhom državne tajnovitosti, što je novi udar na već okrnjenu reputaciju Australije kao bastiona slobode medija.
Meksiko
10.08.2019.
Reporter lista 'Grafico de Xalapa', ubijen je uprkos mjerama zaštite koje su bile na snazi za njega i za članove njegove porodice.
Avganistan
10.08.2019.
Najmanje dve osobe su ubijene, a dve povređene nakon bombaškog napada na privatni autobus radnika avganistanske televizije, rekla su dva vladina zvaničnika.
Great Britain
24.07.2019.
Velika Britanija će Sjedinjenim Državama izručiti osnivača Vikiliksa Džulijena Asanža kako bi mu se sudilo za špijunažu, objavio je u danas ekvadorski dnevni list El Universo prenoseći izjavu američkog državnog sekretara Majka Pompea.
Great Britain
17.07.2019.
Pomoćnik šefa Skotland jarda Nil Basu zapretio je medijima da više ne objavljuju diplomatske depeše Ambasade Velike Britanije u SAD, već da ih predaju vlastima. Očigledno je da je pretnja pre svega upućena onom ko je poverljiva dokumenta novinarima dostavio.

Grcka
15.07.2019.
Predstavnik OEBS-a za slobodu medija, Harlem Dezir, izrazio je zabrinutost povodom ostavki u javnoj „Grčkoj radiodifuznoj korporaciji“ (ERT) i u Novinskoj agenciji ANA-MPA.
Putin
15.07.2019.
Sedište jedne ukrajinske televizijska stanice u Кijevu napadnuto je ručnim raketnim bacačem posle najave te televizije da će emitovati dokumentarac sa intervjuom ruskog predsednika Vladimira Putina, javile su danas ukrajinske vlasti i osudile napad kao teroristički.
Asanz
21.06.2019.
Švedsko tužilaštvo saopštilo je da neće uložiti žalbu na odluku britanskog suda kojom se odbija formalni zahtev da se osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž zadrži u pritvoru dok se ne istraži optužba za navodno silovanje.
Novine
20.06.2019.
Novinari i mediji na Кosovu susreću se sa sličnim problemima kao i mnoge druge susedne i evropske zemlje, ali je stanje na kosovskom medijskom tržištu i stepen slobode izražavanja u znatno povoljnijem položaju u odnosu na druge zemlje Zapadnog Balkana, slažu se sagovornici Danasa, urednici i novinari iz Prištine.
"Gardijan"
19.06.2019.
Prenosimo izlaganje Кetrin Viner o principima kojima se vodila u kreiranju uređivačke politike, koji su preokrenuli sudbinu čuvenog britanskog lista, te o koncentraciji na kvalitet, o boljoj komunikaciji sa čitaocima, ali i o uverenju da mediji ne treba samo da nabrajaju šta je loše, nego da pruže nadu u bolju budućnost.