Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Sa svih strana
Meksiko
04.08.2020.
Meksička udruženja novinara su zatražila istragu i pravdu pošto su nepoznati napadači ubili novinara na jugu zemlje i policajca koji mu je dodeljen radi zaštite posle ranijeg napada.
Asanz
28.07.2020.
Džulijan Asanž pojavio se na sudu putem video-linka prvi put nakon tri meseca, u postupku u kome se očekuje odluka o ekstradiciji SAD. Asanžov advokata Edvard Ficdžerald tvrdi da američki državni tužilac Vilijem Bar slučaj koristi u "političke svrhe"
Zimbabve
27.07.2020.
Vlada Zimbabvea je danas optužila novinara i zviždača koji se nalazi u pritvoru za pokušaj državnog udara uz podršku SAD i "drugih stranih sila". Ministarka informisanja Monika Mucvangva je navela da novinar Houpvel Činono "nije uhapšen jer je objavio slučajeve korupcije, već zato što je na društvenim mrežama podsticao Zimbabveance da nasilno obore vladu"
Great Britain
22.07.2020.
Britanski glazbeni časopis "Q" gasi se nakon 34 godine postojanja, nakon što je pandemija koronavirusa drastično naštetila poslovanju.
BBC
22.07.2020.
Dve velike britanske medijske kuće saopštile su da će zbog krize izazvane pandemijom korone morati da otpuste stotine novinara
Rusija
14.07.2020.
Oko 20 ruskih novinara, koji su došli da podrže kolegu, bivšeg novinara Кomersanta Ivana Sofronova, optuženog za državnu izdaju, privedeno je ispred istražnog zatvora Lefortovo u Moskvi.
CNN
06.07.2020.
Dok je Bruna Masedo, novinarka Si-En-Ena, izveštavala iz Sao Paula o porastu nivoa reka u Brazilu zbog obilnih kiša, prišao je muškarac i izvukao nož, tražeći od nje da mu preda dva mobilna telefona, i to dok se uključivala uživo u program, prenosi Hil.
Russia Today
02.07.2020.
Letonija je zabranila ruski državni TV kanal RT uz obrazloženje da je pod kontrolom pojedinca koji je pod sankcijama Evropske unije, saopštilo je u utorak stalno predstavništvo zemlje u EU.
Asanz
30.06.2020.
Britanska sudija je u ponedeljak rekla da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž mora da prisustvuje sledećem pripremnom ročištu procesa o svom izručenju SAD, osim ako ne dostavi medicinske dokaze koji bi opravdali njegovo odsustvo.
Reporteri bez granica
30.06.2020.
Reporteri bez granica registrovali su kršenja prava medija prilikom izveštavanja o koronavirusu u skoro 90 od 193 članice Ujedinjenih nacija od početka pandemije.