Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Skupština SINOS: Siniša Otašević, novi predsednik

23.12.2023.

 

Sindikat novinara Srbije (SINOS) održao je danas u Novom Sadu Izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo u narednom četvorogodišnjem mandatu. Za predsednika je izabran Siniša Otašević VD predsednika SINOS - Radiotelevizija Vojvodine, a za potpredsednike Ivana Kovačić,  predsednica SINOS -Večernje Novosti  i Saša Stamenić, predsednik SINOS - Radiotelevizija Kragujevac (RTK).

Za članove Izvršnog odbora izabrani su Dušan Veličković - predsednik SINOS - Radiotelevizija Srbije (RTS), Jelena Ćosin, novinarka Večernjih  novosti iz Niša, Nada Kalkan, Miroslava Stošić i Dejan Gligorijević, slobodni novinari.

Članovi Nadzornog odbora su Ilija Papić, predsednik (RTV), Sladjana Obradović Čukarić (RTK) i Marko Jelić (Večernje novosti). Za pridruženog člana Izvršnog odbora izabrana je  Aleksandra Ilić, studentkinja druge godine Fakulteta za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum u Beogradu.

Na Skupštini je zaključeno da je ključni cilj SINOS uspostavljanje socijalnog dijaloga u medijskoj delatnosti i potpisivanje granskog kolektivnog ugovora kao krovne zaštite za novinare i sve radnike zaposlene u medijima po bilo kom osnovu.

SINOS će i dalje insistirati na formiranju lokalnih i regionalnih javnih servisa jer je to najbolji način da građani na lokalu imaju pravovremene i kompletne servisne informacije i istovremeno, ambijent koji omogućava novinarima i medijskim radnicima ostvarivanje radnih i profesionalnih prava i sindikalno udruživanje.

Izvršni odbor  je na današnjoj sednici izabrao Draganu Čabarkapu, dosadašnju predsednicu,  za  izvršnu direktorku SINOS u narednom petogodišnjem mandatu.

Izvor SINOS

Foto:Sastanak IO SINOS u Novom Sadu

Najnovije