Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Izdvajamo

HRW: U Srbiji postoje kampanje blaćenja nezavisnih medija

Human rights watch

U Srbiji je tokom 2017. godine ostvaren "ograničen napredak" u smanjivanju disproporcije između obaveza Srbije na planu ljudskih prava i njene prakse na tom području, ocenila je međunarodna organizacija Hjuman rajts voč (Human rights watch – HRW) u najnovijem gpdišnjem izveštaju koji je danas objavljen.

Misija Evropske federacije novinara u dvodnevnoj poseti Srbiji

EFJ

Evropska federacija novinara (EFJ) započela je danas u Beogradu misiju za utvrđivanje činjenica o slobodi medija i novinarskim pravima u Srbiji, u saradnji sa Medijskom organizacijom jugoistočne Evrope (SEEMO) i Međunarodnim institutom za štampu (IPI), kao i članicama EFJ-a u Srbiji - Udruženjem novinara Srbije (UNS), Nezavisnim udruženjem novinara Srbije (NUNS) i Sindikatom novinara Srbije (SINOS).

Politika AD tužila Politiku novine i magazini jer krije podatke o poslovanju

"Politika"

Politika AD tužila je ćerku firmu, izdavača dnevnog lista „Politika“, Politiku novine i magazini (PNM) zbog nedostavljanja podataka poslovanju, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

Broj pretplatnika SBB-a ne može da bude poslovna tajna

SBB

Prof. dr Stanko Crnobrnja, predavač na Fakultetu za medije i komunikacije, ističe da ovaj kablovski operator ima dominantan položaj na tržištu, tako da je reč o informacijama od javnog značaja

Sloboda, uz pad demokratije

Mediji

Srbija je među slobodnim zemljama u kojima se beleži pad demokratije u poslednjoj godini, piše u najnovijem detaljnom globalnom izveštaju nezavisne posmatračke organizacije iz SAD, Fridom haus.

ŠTA JE PRESUDIO NEISTOMIŠLJENICIMA CENTRALNI KOMITET NUNS-a i NDNV-a?

Centralni komitet neregistrovane lobističke grupe pod nazivom “medijska koalicija“ nastavlja satanizaciju svakog ko im stane na put.

Predsednik EFJ: Saslušaćemo obe sukobljene strane

EFJ

- Poseta predstavnika Evropske federacija novinara Srbiji i sastanci sa predstavnicima vlasti i novinarskih udruženja u vezi sa medijskim slobodama, izazvali su oštru polemiku u javnosti, koju je pokrenula savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević.