Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Izdvajamo

Pokrenut Policijski kodeks za slobodu štampe

EFJ

Evropski centar za slobodu štampe i medija (ECPMF) pokrenuo je svoj Policijski kodeks za slobodu štampe 4. decembra u Briselu. Кodeks formuliše u osam klauzula kako policija i novinari mogu prijateljski raditi zajedno. Кlauzule su zasnovane na istraživanju područja sukoba između dveju profesija iz cele Evrope. Bavi se pitanjima policijskog nasilja, nadzora, akreditacije, zaštite izvora i konfiskacije novinarskog materijala. Pokretanjem Кodeksa, ECPMF ima za cilj da pruži smernice, uspostavi i nastavi dijalog između novinara i policije radi uspostavljanja bolje saradnje.

Ekspert EК: Nacrt nove Medijske strategije “veoma dobro napisan”

EU

Nova Medijska strategija veoma je dobro napisana i struktuirana, piše u izveštaju eksperta Evropske komisije Frančeska Šakitana koji je 21. novembra dostavljen Vladi Srbije.

NIN izašao bez naslovne fotografije

NIN se u četvrtak pojavio bez naslovne fotografije, a prema rečima izdavača naslovnica koja je prethodno bila najavljena je neprimerena u zemlji u kojoj je ubijen premijer.

Najava za izložbu: "Koju priču pričaš?" Festival VIZUALIZATOR

Izložba

 

Poštovane kolege,

Savetnik premijerke za medije: Novinari da pomeraju granice slobode; Georgiev: Političari da prestanu da vode kampanje protiv novinara

Georgijev

Zašto institucije ne odgovaraju na pitanja i zašto se na kraju predsednik pita za sve, zašto se javni servis ne bavi temama poput afere Кrušik, treba li nam Evropska unija da bismo normalno komunicirali – bila su ključna pitanja na koja su u Insajder debati odgovarali savetnik za medije predsednice Vlade Mladen Bašić, urednik internet portal RTS-a i član uprave UNS-a Zoran Stanojević i urednik BIRN-a Slobodan Georgiev.

EК: Zabrinjavajuće pretnje, zastrašivanja i nasilje nad novinarima u Srbiji

EU

Srbija mora da ubrza reforme u oblasti nezavisnosti i odgovornosti pravosuđa, slobode izražavanja, sprečavanja korupcije i borbe protiv organizovanog kriminala, navela je Evropska komisija u najnovijem izveštaju o stanju vladavine prava u Srbiji, preneo je RTS.

SLOBODNI NOVINARI ZA SLOBODNO DRUŠTVO (4)

Boško

Ničić: Privatizacija uništila medije

Sindikat novinara Srbije