Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Izdvajamo

Brajović: "Pomor" lokalnih medija zbog manjka novca

Brajović

Mediji u Srbiji, prvenstveno lokalni, posle usvajanja seta medijskih zakona, dobijaju između 25 i 30 odsto novca koji je ranije bio dostupan iz budžeta, što je dovelo do "pomora" lokalnih medijskih kuća, izjavio je u Nišu generalni sekretar Udruženja novinara Srbije Nino Brajović. Brajović je na tribini "Javnost, mediji i lokalna samouprava" u Skupštini grada Niša, rekao da su lokalni mediji sada u najtežem položaju u svojoj novijoj istoriji, a da iz takvog položaja ne može da izađe dobra medijska slika.

PRIČAM TI PRIČU BEZ POČETKA I BEZ KONCA

UPSS

Danas je u Nišu, u organizaciji Udruženja novinara Srbije, u prostorijama Skupštine grada održan ogrugli sto „Javnost, mediji i lokalna samouprava“. Na njemu nije bilo ni okruglog stola.

Javnost nedovoljno obaveštena o tome kako se troši budžetski novac za medije

BIRN

Godišnje se potroši više miliona dinara na medijske projekte. BIRN-ovo istraživanje pokazuje da institucije nisu dovoljno transparentne u obaveštavanju javnosti o tome kako se ovaj novac troši. Indeks transparentnosti pokazuje da su institucije dostigle prosečan rezultat od 37% od mogućih 100%.

Opština Srbobran iseljava radio

Radio Srbobran

Sud naložio da medij u Srbobranu plati dva miliona dinara za javni prostor. Vlasniku osporeno da je privatizacijom javne ustanove dobio i 170 kvm.

Medijima više od milijardu dinara, sistem dodele novca pun neregularnosti

NUNS

Tokom prošle godine lokalne, pokrajinske i republičke vlasti su za projektno sufinansiranje medija izdvojile skoro 1,3 milijardi dinara (oko 11 miliona evra), pokazuju podaci NUNS-a. Raspodelu novca poreskih obveznika medijima su, međutim, pratile brojne nepravilnosti, pa je novac najčešće završavao u džepovima ljudi bliskim vlastima.

Pomoćnik ministra kulture i informisanja Miloš Janković podneo ostavku

Ministarstvo kulture i informisanja

 

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra kulture Vladana Vukosavljevića za informisanje i medije Miloš Janković podneo je ostavku na tu funkciju, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS). Vlada Republike Srbije Jankovića je razrešila na sednici održanoj u četvrtak, 8. marta, na lični zahtev.