Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

MILOŠ PANIĆ IZABRAN MEĐU 27 MLADIH LIDERA SVETA MEĐUNARODNE FEDERACIJE NOVINARA (IFJ)

04.07.2024.

 

Među 27 svetskih lidera u konkurenciji 600.000 novinara iz 140 zemalja, IFJ je izabrala regionalne mlade lidere. Jedan od njih je novinar Radio Beograda Miloš Panić, kao predstavnik Srbije.

Međunarodna Federacija Novinara sa sedištem u Briselu je organizacija osnovana 1927. godine pod pokroviteljstvom Ujedinjenih Nacija i sastoji se od 187 svetskih sindikata, među kojima je Sindikat novinara i medijskih radnika Srbije (SINOS), čiji je Miloš Panić član. Odluka o njegovom imenovanju doneta je prethodne nedelje u Londonu na globalnoj međunarodnoj sednici. 

Unija mladih lidera ima za cilj prepoznavanje i rešavanje problema sa kojima se susreću mladi novinari u svim vrstama medija.

Miloš Panić je novinar saradnik u informativnoj redakciji Prvog programa Radio Beograda od 2018. godine. Prethodno tokom 2014. i 2015. obavljao je profesionalnu praksu u Radiju dok je studirao i sa uspehom završio Fakultet za medije, smer novinarstvo.

Danas je na korak od sticanja zvanja mastera novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Radio je više poslova, ali najviše u sportskoj rubrici gde se ističe profesionalnom odnosom prema poslu i radnim zadacima koje sa uspehom obavlja. Priprema i vodi “Sportski žurnal” - polučasovnu sportsku emisiju na Prvom programu, priprema priloge, radi hronike za sve informativne emisije kao i tematske priloge, zatim, radi direktna javljanja u program, kao i uključenja sa sportskih dogadjaja i direktne prenose. Izveštavao je sa Evropskih i svetskih prvenstava koja su održana u Beogradu, tekvondo, boks, atletika, rvanje, džudo… Pratio je godinama Kros RTS i brojna sportska takmičenja srpskih sportista. 

Uz rad u sportskoj rubrici, više godina povremeno je pripremao i uređivao noćne vesti u Desku, a od skoro je i jedan od voditelja Jutarnjeg programa. 

Aktivno doprinosi i društvenim mrežama Radio Beograda šaljući snimke i pripremajući priloge. Ima iskustva i u podkastu. 

Za svoj rad nagrađen je godišnjom nagradom Udruženja sportskih novinara Srbije za Ekskluzivni radio prilog u kojem je intervjuisao košarkaša Borišu Simanica, koji su preneli svi domaći i regionalni portali i mnogi u svetu, pozivajući se na Radio Beograd. 

Miloš Panić u avgustu puni 33 godine.

IZVOR: SINOS

Foto: Dušan Babović

Najnovije