Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Reci mi zašto da se učlanim u sindikat novinara - i osvojim 500€!

11.06.2024.

 

Međunarodna federacija novinara poziva mlade novinare da osmisle i naprave kratak video, letak, poster, post na društvenim mrežama ili druge kreativne i inovativne alate koji imaju za cilj da ubede mlađe radnike – njihove vršnjake – zašto bi trebalo da se učlane u sindikat novinara.

Unos se može fokusirati na opštu temu zašto su sindikati korisni za mlađe radnike, na specifična pitanja – plata, ugovori, rodna ravnopravnost, obuka, sloboda medija, bezbednost ili bilo koje drugo pitanje vezano za medije ili rad. Izbor je na vama!

Unos može biti jedan proizvod ili kratka serija/portfolio. Sve prijave treba da budu propraćene propratnim pismom – maksimalno 500 reči – koje objašnjavaju inspiraciju/koncept koji stoji iza rada i zašto je ovo pitanje važno za vas.

Konkurs je otvoren za novinare i medijske radnike i studente novinarstva i komunikologije do 35 godina iz Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore.

Prijave mogu biti na engleskom ili bilo kom balkanskom jeziku.

Rok za prijave je u sredu 25. septembra 2024. u podne. Možete poslati više od jedne prijave.

Pobednički rad koristiće IFJ i novinarski sindikati na Zapadnom Balkanu kao deo buduće kampanje među mlađim medijskim radnicima i studentima.

Prijave slati na nisrine.salameh@ifj.org i Jeremi.dear@ifj.org

Svi unosi treba da sadrže vaše puno ime, kontakt podatke, ime poslodavca/univerziteta.

Ovo takmičenje sprovodi Međunarodna federacija novinara, u partnerstvu sa SINOS-om (Srbija), SSNM (Severna Makedonija) i SMCG (Crna Gora) i uz podršku Union to Union (Švedska).

 Izvor:IFJ/SINOS

Najnovije