Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Dr Boban Tomić, direktor Visoke škole za komunikacije iz Beograda poslao ponudu članovima našeg sindikata Pismo o namerama prenosimo u celini

29.01.2024.

 


 

Poštovane kolege,

Obraćamo Vam se ovim putem da Vas upoznamo sa ponudom koju naša visokoškolska ustanova pruža članovima Vašeg sindikata, ali i članovima njihovih porodica.

Visoka škola za komunikacije je samostalna akreditovana visokoškolska ustnova koja obrazuje kadrove za rad u medijima u trajanju od četiri godine i 240 ECTS na akreditovanim smerovima Komunikacije i Savremene kulture. Takođe posedujemo i master studijski program u trajanju od godinu dana i 60 ECTS.

U Školi obrazujemo kadrove za rad u širem okruženju kulture, medija i komunikacija a ne samo u novinarstvu. Uvereni smo da imamo odlične programe za rad u medijima i srodnim profesijama. U tom smislu želimo da ponudimo svim kolegama članovima Vašeg sindikata da po posebno povoljnim uslovima završe neki od naših programa komunikologije ili kulturologije, kako na osnovnim tako i na master studijama.

Kolege koje su nekada prekinule studije kod nas mogu nastaviti studiranje uz priznavanje adekvatnih ispita bez obzira koje fakultete su ranije studirali. Oni koji imaju diplome novinara mogu sigurno savladati naše nove programe i time povećati izglede za pronalaženje posla kako u novinarstvu tako i u drugim profesijama. Razumevajući kritičnost trenutka u profesiji i solidarišući se sa kolegama u krizi ili bez posla, ovu ponudu proširujemo i na njihovu decu ili članove porodice. Ova ponuda se odnosi i na samostale novinare koji nigde nisu udruženi – freelancere pa ako ih poznajete slobodno im prenesite.

Za primenu ovog programa podrške obezbeđujemo delimične (40% – 60%) popuste na cenu školarine kako za kolege tako i za njhove članove porodica.  Dodelićemo pet potpunih stipendija za kolege ili njihovu decu za koje se evidentira neophodnost i visoka potreba ovakve solidarne podrške. Za sve informacije o ovim pogodnostima i o studijskim programima zainteresovani mogu pogledati naš sajt na adresi www.viskom.edu.rs a za konkretne razgovore i pitanja treba da nas kontaktiraju telefonom +381 64 980 60 60 ili emailom viskom@viskom.ac.rs 

S kolegijalnim pozdravom,

Dr Boban Tomić, direktor

Visoka škola za komunikacije, Beograd

Najnovije