Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Aktuelno

Međunarodna federacija novinara o gašenju Newsweek Srbija

IFJ

Adria Media Group (AMG), najveća srpska izdavačka kuća, saopštila je 1. Avgusta da prestaje sa izdavanje srpskog izdanja popularnog američkog magazina Newsweek Bankovni računi AMG zamrznuti su od strane srpskih vlasti početkom jula, saopštila je grupa.

Harlem Desir novi predstavnik OEBS-a za slobodu medija

Desir

Francuski političar preuzeo je mandat od Dunje Mijatović koja je OEBS-ova predstavnica za medije bila od 2010. godine.

Rajić: Sindikati i pravosuđe ne štite dovoljno prava radnika

Rajić

Konsultant Mreže za poslovnu podršku Dragoljub Rajić ocenio je da najuticajnije sindikalne organizacije u Srbiji imaju moć i "mašinu" koja može od političkog establišmenta da zahteva zaštitu za zaposlene, ali da godinama nije bilo takve inicijative, već da sindikati uglavnom "gase požare" kad se u nekim firmama javi problem.

Medijski savez osuđuje hajku koju sprovode NUNS, ANEM, NDNV i Lokal pres

MSS

 

Medijski   savez  (UMMR,   SINOS,   PROUNS,   DNV)  najoštrije osuđuje  hajku   koju   sprovodi   Nezavisno   udruženje   novinara Srbije   sa   svojim   istomišljenicima   iz   medijske   koalicije. Nastavljaju   praksu   satanizovanja   svojih   neistomišljenika zloupotrebljavajući medije.
Zaboravili su činjenice, na koje moramo da ih podsetimo:

Danas: Kinezi zahtevaju od Vlade Srbije izmene Zakona o radu - lakše otpuštanje i veće obaveze za radnike

Kina

Predstavnici kineske kompanije Hestil Srbija, u čijem sastavu posluje smederevska železara, zahtevaju od Vlade Srbije izmenu Zakona o radu to jest pooštravanje njegovih odredbi na uštrb radničkih prava, saznaje Danas u diplomatskim krugovima u Beogradu.

Bruka Saveta za štampu: Kad „expert” predsedava a dizelaš glasa

Kojim drugim imenom krstiti prostakluk kada predsedavajući Saveta za štampu javno i na brutalan način, zbog saobraćajne gužve, opsuje ,,sve po spisku” najvišem državnom vrhu Srbije, ma ko tamo sedeo?

Formirana komisija za medijsku strategiju

Ministarstvo kulture i informisanja

Ministar kulture formirao je petnaestočlanu komisiju koja će izraditi Strategiju razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2023. godine,saznaju "Novosti". Komisija je sastavljena od nezavisnih stručnjaka za javno informisanje, prestavnika državnih organa i novinarskih i medijskih udruženja.

Zrenjanin: Zaostali dugovi iza ugašenog radija, podobni se uhlebili

Radio Zrenjanin

 

Regionalni Radio Zrenjanin ugašen je pre godinu i po dana, ali još uvek emituje gubitke.

Poreska blokirala račun Kompanije Novosti; Dmitrović: Dogodilo se ono o čemu pričam i što najavljujem pune četiri godine!

Dmitrović

Dogodilo se ono o čemu ja govorim već četiri godine, i zbog čega sam, na kraju krajeva, podneo ostavku.

RTK ponovo u etru za mesec dana

Kragujevac

 

Kragujevčani će najkasnije za mesec dana moći da ponovo gledaju „svoju” televiziju i slušaju „svoj” radio, kažu zaposleni u ovoj informativnoj kući koja je 28. juna, posle jednoipogodišnjih peripetija sa bivšim vlasnikom Radoicom Milosavljevićem, vraćena pod okrilje osnivača – ovdašnje lokalne samouprave.