Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Aktuelno

Srbija: Neiskrena osuda napada na novinare

EU

Od tužilaštva se očekuje da istraži ko je nasilno sprečavao novinare da izveštavaju o incidentima tokom inauguracije predsednika Aleksandra Vučića i zašto policija nije reagovala.

GZS:Nino Brajović da odgovori: Kome ste dali milione i zašto se novac deli špekulantima?

Ni manjeg medija, ni veće državne investicije.

Problemi novinara na lokalu – koncentracija vlasništva, međusobna podeljenost, nebezbednost novinara i zatvorenost institucija

Koncentracija medijskog vlasništva, nejedinstvo profesije, zatvorenost institucija, bezbednost novinara i neujednačena sudska praksa gorući su problemi novinara na jugu Srbije, zaključeno je u razgovoru lokalnih novinara i predstavnika medija i delegacije Nezavisnog udruženja novinara Srbije, koja je u trodnevnoj poseti jugu Srbije bila i u Nišu.

Udruženi nasilnički poduhvat: Privatna partijska vojska, policija i tabloidi

Miklja

U sada već fotografijama dokazanom sadejstvu privatne partijske vojske i policije važnu ulogu imaju i tabloidi kojima je – kao hajkačima – povereno da političke protivnike bespoštedno diskredituju i ponize

"Maja Gojković sprečila osudu napada na novinare"

Narodna Skupština

Poslanica Demokratske stranke, Maja Videnović na današnjoj sednici Odbora za kulturu i informisanje zatražila je dopunu dnevnog reda sa tačkom osude brutalnih napada na novinare koji su se desili u danu prve inauguracije predsednika Srbije, ali je predsednica Odbora Maja Gojković odgovorila da se dnevni red ne može dopuniti jer nije poštovana procedura.

Jasne veze nasilnika sa Vučićem i naprednjacima

"Danas"

 

Čitaoci Danasa odazvali su se tokom jučerašnjeg dana na poziv Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" da, ukoliko prepoznaju napadače sa fotografija, to jave našoj redakciji.

Šef misije OEBS-a: Institucije da pošalju signal da se napadi na novinare neće tolerisati

OEBS

"Institucije imaju važan zadatak da daju signal da se napadi na novinare na zadatku neće tolerisati", rekao šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio na konferenciji "Medijske slobode i bezbednost novinara u Srbiji – šta je sledeći korak".

Tužno stanje srpskih medija

EU

Poslanica Evropskog parlamenta (EP) iz Grupe socijalista Tanja Fajon ocenila jedanas da EP nema dovoljno mehanizama koji bi uticali na situaciju medijskih sloboda u Srbiji i napomenula da "svi znamo da je to vrlo ozbiljno pitanje".

Medijske (ne)slobode

"Danas"

Svima koji upoređuju nivo slobode štampe i govora u Miloševićevo vreme i u sadašnjosti ukazala se prilika da taj nivo empirijski izmere.

Osigurati rad nezavisnih tela, osuditi napade na novinare, rešiti rušenje u Savamali...

EU

Evropski parlament traži da EU u pregovorima o članstvu sa Srbijom otvori nova tehnički već spremna poglavlja i navodi da je Srbija "učinila važne korake ka normalizaciji odnosa s Kosovom... što je ključni preduslov za ukupni napredak pregovora", navodi se u predlogu rezolucije o Srbiji o kojoj će sutra u Strazburu raspravljati parlament EU.