Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Aktuelno

Ružičasta slika o medijskim slobodama u Srbiji

Curguz Kazimir

Tvrdnja da u Srbiji postoji sloboda medija, a da je najveći problem polarizacija i neprofesionalizam - netačna je, cinična, pa i nepristojna.

Sedam opština i gradova podržalo donošenje medijske strategije

Publika

 

Sedam gradova i opština zapadne Srbije pružili su podršku donošenju nove medijske strategije U seriji panel diskusija koje je organizovalo Udruženje medija i medijskih radnika (UMMR) sa Sindikatom novinara Srbije (SINOS) i uz podršku Medijskog saveza koje su održane u Čačku, Ivanjici, Priboju, Prijepolju, Čajetini i Novoj Varoši čula su se mišljenja predstavnika osam lokalnih samouprava koje su podržale strategiju, koja bi trebalo da popravi katastofalno stanje u kojem su mediji. Zbog loše privatizacije i naglog izlaska države iz medija, građani su ostali bez osnovnog čak i servisnog informisanja.

Prodali imovinu “Novosti“

"Večernje novosti"

 

Kompanija "Novosti", odnosno firma "Novosti pres" d.o.o. Banjaluka ostala je bez poslovnog prostora u centru Doboja, koji je Grad Doboj na nezakonit i kriminalan način prodao trećem licu, iako nije imao pravo raspolaganja nad tom nekretninom!

EFJ zabrinuta zbog ruskog zakona o stranim medijima

EFJ

 

Evropska federacija novinara (EFJ) izrazila je zabrinutost zbog usvajanja novog zakona u Rusiji koji omogućava državi da poveća kontrolu nad stranim medijima i novinarima. Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je 25. novembra novi zakon koji će omogućiti vlastima da klasifikuju strane novinare i medije kao "strane agente", prenosi Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Jačanje sindikata za bolji socijalni dijalog

Sastanak u Bukureštu

Sindikat novinara Srbije (SINOS) bio je predstavnik Evropske federacije novinara (EFJ) na trodnevnom seminaru, koji je od 22. do 24. novembra, u organizaciji ETUI-ja, Evopskog istraživačkog centra za praćenje i obuku Evropske konfederacije sindikata, organizovan u rumunskoj prestonici,Bukureštu.

Skup: Projektno sufinansiranje medija - udruženi kriminalni poduhvat

UNS

- Zakonska odredba o sufinansiranju ostvarivanja javnog interesa u medijima pretvorila se u udruženi kriminalni poduhvat vlasti i s njima povezanih medija, udruženja i pojedinaca, ocenjeno je danas na konferenciji "Lokalni mediji posle vlasničke transformacije i javni interes" na Fakultetu političkih nauka (FPN).

Etički urednik i expert došao glave Ninu, sad juriša po lokalu

Jerusalim

 

Nema sumnje da za sunovrat sa pozicije državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja Nino Brajović može da zahvali onome koga je doveo, pozicionirao i figurativno rečeno postavio na zelenu granu, a to je gornjomilanovački srednjoškolac Petar Jeremić.

Crnobrnja: Država ne može da izađe iz školstva, zdravstva i medija

Smederevo

 

U Regionalnom centru za obrazovanje u Smederevu održan je okrugli sto pod nazivom „Uloga medija u
unapređenju pravne i socijalne države“.

Cenzolovka: SMEDEREVO PLAĆA I SINDIKAT NOVINARA

Novac

Više od polovine novca građana Smedereva otišlo medijima koji nisu ni postojali u vreme kada je konkurs raspisan.

Udruženje medija i medijskih radnika: Ne gasiti „Vranjske”, ali sačuvati i Tanjug, „Politiku” i „Novosti”

UMMR

 

Udruženje medija i medijskih radnika žali zbog gašenja portala „Vranjskih” jer je svaki medij 
u Srbiji danas dragocen. Ali, istom snagom zalažemo se za očuvanje nacionalne agencije Tanjug i očuvanje listova kakvi su „Politika” i „Večernje novosti”.