Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Aktuelno
24.03.2023.
Novi broj Somborskih je jutros izašao, štrajk je obustavljen, a direktor ove medijske kuće Srđan Vučurević je juče zaposlenima isplatio u gotovini novac koji im firma duguje kao zaostalu neto zaradu za januar. Ipak, novinarka ovog lista Simana Matković je, kako kaže za UNS, odbila da uzme novac od Vučurevića kao fizičkog lica, jer smatra da time nije ispunjen štrajkački zahtev - da firma zaposlenima na žiro račun isplati zaostale zarade.
23.03.2023.
Dosadašnji glavni i odgovorni urednik onlajn izdanja dnevnog lista Danas Bojan Cvejić od ponedeljka je glavni urednik portala N1.
21.03.2023.
U Višem sudu u Beogradu za 20. april zakazano je suđenje novinaru Dejanu Petru Zlatanoviću i vođi Narodnih patrola Damnjanu Кneževiću.
20.03.2023.
Zbog paljenja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića, Drugi osnovni sud je prvostepenom presudom, u ponovljenom postupku, osudio bivšeg predsednika Opštine Grocka Dragoljuba Simonovića na pet godina, Vladimira Mihailovića na četiri, Igora Novakovića na tri godine i šest meseci, a Aleksandra Marinkovića na četiri godine i šest meseci zatvora.
17.03.2023.
O stanju u novinarstvu u Srbiji se na današnjoj sednici Odbora za kulturu i informisanje nije govorilo jer je, na predlog potpredsednika Odbora Nebojše Bakareca, ova tema skinuta sa dnevnog reda. Potpredsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Slobodan Ćirić i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić, koji je danas trebalo da govore na ovu temu, napustili su sednicu kada je ova odluka doneta.
17.03.2023.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti nikakve tužbe protiv novinara i producenata koji su u filmu "Vladalac" izneli, kako je rekao najgore neistine protiv njega i njegove porodice.
17.03.2023.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podneo je tužbu protiv novinarki Jovane Polić i Sanje Lončar zbog dve emisije serijala "Vladalac", emitovane februara 2020. godine na televiziji N1, potvrđeno je danas FoNetu iz produkcije JSP.
16.03.2023.
Кako redakcija "Srbin info" saznaje, sudsko veće Višeg javnog suda u Beogradu je danas donelo skandaloznu odluku po kojem se Dejanu Petru Zlatanoviću produžava pritvor do još 30 dana!
16.03.2023.
Novinarima „Somborskih novina“ uplaćen je deo zaostale zarade za decembar, a delimična obustava rada se nastavlja jer se još čeka na isplatu januarskih zarada, rekla je za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS) novinarka ovih novina Danijela Aksić Mirčeta.
16.03.2023.
Advokat Marko Pušica izjavio je danas da optužni predlog Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu protiv novinara Dejana Zlatanovića i aktiviste Damnjana Kneževića predstavlja "pojačavanje" represije prema političkim nestomišljenicima.