Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Sindikalni objektiv
Leskovac
05.06.2017.
Klasične cenzure i otvorenih pritisaka u Leskovcu nema, rekli su leskovački novinari koji su prisustvovali Okruglom stolu ''Dijalogom protiv autocenzure'' koji je održan u organizaciji Sindikata novinara Srbije.
20.10.2016.
Novinar niških „Narodnih novina“ Jovica Vasić, nakon razgovora sa predstavnicima UNS-a, NUNS-a, SINOS-a, PROUNS-a, AOM-a i Slavko Ćuruvija fondacije, kao i dogovora sa načelnikom niške policije Ninoslavom Mitićem da će policija da preduzme mere radi njegove zaštite, prekinuo je danas desetodnevni štrajk glađu.
Seminar Prolom banja
20.05.2016.
Sindikat novinara Srbije (SINOS) u partnerstvu sa Fondacijom Fridrih Ebert, organizovao je seminar u Prolom banji.
07.07.2015.

      Predstavnici Sindikata novinara Srbije (SINOS) i Profesionalnog udruženja novinara Srbije (PROUNS) predali su danas protestno pismo Ustavnom sudu, jer smatraju da "uporno ignoriše" njihovu inicijativu ocene Zakona o informisanju i medijima, koji državi i lokalnoj samoupravi, neposredno i posredno, oduzima pravo da osnivaju medije.

23.07.2014.

      Sindikat novinara Srbije (SINOS) uz podršku Evropske federacije novinara (EFJ) traži hitan prijem i razgovor sa premijerom Aleksandrom Vučićem povodom planiranog usvajanja seta medijskih zakona o javnom informisanju, o elektronskim medijima i o javnim servisima, zaključeno je na seminaru „Medijske reforme i zaštita novinarske profesije".