Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Sindikalni objektiv
30.12.2020.
U Srbiji je registrovn 751 portal, ali bar trećina nije aktivna. Sindikat novinara Srbije istraživao jekakva je finansijska održivost ali i položaj novinara u onlajn medijima koji se smatraju medijima budućnosti.
30.12.2020.
Prema podacima Agencije za privredne registre (APR) u Srbiji je registrovano 2.508 medija: 937 štampanih, 751 portala, 333 radio - stanica, 244 televizijskih. Broj uređivački oblikovanih internet stranica je 84, servisa novinskih agencija 28, nedefinisano je 114, a pod “ostalo” se svodi 17 medija.
29.12.2020.
Meštani opštine Despotovac zadovoljni su servisnim informacijama, koje mogu da prate na opštinskom portalu „Gradske vesti“, na kome se postavljaju i izveštaji o svim aktivnostima lokalne samouprave, ali smatraju da je to nedovoljno, saznali smo u okviru istraživanja za projekat „Uloga lokalnih medija u informisanju građana Despotovca“ Sindikata novinara Srbije (SINOS). Prema njihovom mišljenju, lokalni mediji nemaju dovoljan broj novi
29.12.2020.
U okviru projekta „Uloga lokalnih medija u informisanju građana Despotovca“ Sindikat novinara Srbije (SINOS) istraživao je koliko su građani Gornje Resave zadovoljni načinom izveštavanja lokalnih i regionalnih medija, koje su prednosti jednog, a koje drugog, da li lokalni mediji imaju kadar koji može da odgovori potrebama za brzim i tačnim informacijama i da li mogu da se bave istraživačkim novinarstvom, kao i šta treba menjati kako bi kvalitet informisanjabio m
Glišić
29.12.2020.
Sindikati su suviše humanistički orijentisani za moderan svet

29.12.2020.
Sindikat novinara Srbije (SINOS) predstavio je danas Studiju o arhivskoj građi u nekadašnjim javnim medijskim preduzećima i pozvao Ministarstvo kulture i informisanja da pomogne digitalizaciju arhivske građe lokalnih medija kako bi se ovaj materijal trajno sačuvao i učinio dostupnim budućim generacijama.
28.12.2020.
Novinarstvo je lep posao ako se napusti na vreme. To je najčešće bio prvi savet koji su novinari – početnici nekada dobijali od svojih starijih kolega. Često upravo od onih koji su propustili da „odu iz novinarstva kad je trebalo“ i ostali u ovoj profesiji do kraja života, bez obzira na težinu, nesigurnost i nezahvalnost tog posla.
25.12.2020.
Istraživači:
Dragana Čabarkapa
Dejan Gligorijević
23.12.2020.
Društvo je slobodno onoliko koliko su slobodni mediji, a mediji onoliko koliko su slobodni novinari. Кako to funkcioniše u Čačku i kako novinari u ovom gradu vide ulogu lokalnih medija u jačanju demokratije pitali smo kolege u ovom gradu.
Mediji
20.12.2020.
Kako do profesionalnog novinarstva i novinara kojima verujemo - uvek aktuelno pitanje, a odgovor nikad dalji.