Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Sindikalni objektiv
10.12.2018.
U velikoj sali skupštine opštine Čajetina održan je sastanak predstavnika medija pod nazivom „Zaštitimo novinare, odbranimo novinarstvo“.
nis
28.10.2018.
Potpisivanje granskog kolektivnog ugovora u medijskoj delatnosti, jedini je garantprava novinara i medijskih radnika, istakla je u petak pred studentima i profesorima na Filozofskom fakultetu u Nišu predsednica Sindikata novinara Srbije Dragana Čabarkapa.
img
29.12.2017.
Novinar piše samo istinu! Ovaj visoki zahtev novinarske etike služi na čast svakome ko uspe da ga ostvari. Jer, do istine se ne stiže samo željom I realnošću da se istina kaže. Neophodna je I sposobnost da se istina sazna I razume, a zatim da se argumentovano kaže I odbrani - zapisao je u svojoj “Novinarskoj radionici” i Dušan Djurić, novinar I učitelj generacija koje su stasavale u drugoj polovini prošlog veka.
cacak
28.12.2017.
Gradjani imaju pravo na profesionalno informisanje, ali njega nema bez slobodnih medija, a slobodnih medija nema bez slobodnih novinara .
25.12.2017.
Sloboda novinara, kao uslov slobodnih medija, bila je tema okruglog stola u Smederevu, u okviru projekta Uloga medija u unapređivanju pravne I socijalne države.
11.12.2017.
Na pitanje šta je to novinar, jedan petogodišnjak iz Zagreba svojevremeno je ovako je odgovorio:
_ Novinar je striček koji svuda putuje I piše pisma. On je jedini koji za pisma dobije novac. Svi ostali pišu pisma besplatno. Da li je mali autor ove definicije kasnije postao novinar, nije poznato ali je priču u svojo j”Novinarskoj radionici”pre više od tri decenije ovekovečio Dušan Djurić novinar I I sjajan učitelj mnogih nolvinarskih g
Publika
05.12.2017.
Sedam gradova i opština zapadne Srbije pružili su podršku donošenju nove medijske strategije U seriji panel diskusija koje je organizovalo Udruženje medija i medijskih radnika (UMMR) sa Sindikatom novinara Srbije (SINOS) i uz podršku Medijskog saveza koje su održane u Čačku, Ivanjici, Priboju, Prijepolju, Čajetini i Novoj Varoši čula su se mišljenja predstavnika osam lokalnih samouprava koje su podržale strategiju, koja bi trebalo da popravi kata
25.11.2017.
Tema:
Gledanost I mišljenje o programu lokalnih I nacionalnih medija
Smederevo
23.11.2017.
U Regionalnom centru za obrazovanje u Smederevu održan je okrugli sto pod nazivom „Uloga medija u
unapređenju pravne i socijalne države“.