Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
Medijska koalicija
24.06.2017.
Kada su, reagujući na otkazivanje projekcije filma u Nišu i pretnje novinarima, NUNS, NDNV i još nekoliko udruženja potpisana kao medijska koalicija saopštila da državu smatraju odgovornom za ove incidente, oglasilo se i Udruženje novinara Srbije reagujući što se "grupa medijskih profesionalaca okupljena po političkoj osnovi lažno predstavlja kao koalicija".
24.06.2017.
ZBOG SKANDIRANJA “KOSOVO JE SRBIJA“ OTKAZANA PROMOCIJA FILMA “ALBANKE SU NAŠE SESTRE“
UNS
24.06.2017.
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje što se jedna grupa medijskih profesionalaca okupljena na političkoj osnovi u javnosti lažno predstavlja pod nazivom Koalicija novinarskih i medijskih udruženja.
Medijska koalicija
24.06.2017.
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da država Srbija snosi apsolutnu odgovornost za otkazivanje projekcija filmova o Kosovu u Nišu i Kraljevu jer svojim delovanjem podstiče ekstremne desničare da ugrožavaju bezbednost novinara i drugih građana koji su bili zainteresovani da pogledaju ove filmove i prisustvuju javnoj debati posle projekcije.
N1
24.06.2017.
Producenti filma "Albanke su naše sestre" čije je prikazivanje u Nišu ometeno i odloženo u četvrtak, zatražili su od vlasti hitnu istragu pretnji koje su tada upućene prisutnima n projekciji.
TANJUG
21.06.2017.
Državna agencija Tanjug, propagandna mašinerija Vučićeve vlasti, već više od godinu i po dana radi bez zakonskog osnova.
branka djukic
07.06.2017.
Kolege, najpre želimo da razjasnimo da nijedan fotoreporter Novinske agencije Tanjug nije bio u blizini mesta gde se dogodio napad na gospodina Radosavljevića i koleginicu Valtner, niti je Tanjug u posedu bilo kakvih fotografija koje bi "svedočile" u tom smislu.
07.06.2017.
Dva puta sam bila glavna urednica Politike.
"Politika"
07.06.2017.
Ima dvadeset godina kako je tek rođena Beograđanka LJiljana Ugrica, udato Smajlović, počela da nam objašnjava koji Beograđani su ispravni a koji to nisu.
Ministarstvo kulture i informisanja
06.06.2017.
Ministarstvo kulture i informisanja javnosti stavlja na uvid dokumenta iz kojih se vidi kako je NUNS, uz podršku Televizije N1, iskonstruisao aferu u kojoj je Ministarstvo lažno optuženo da krišom od novinara i građana Srbije piše tajni zakon o informisanju.