Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
Radomirović
11.04.2018.
Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović ocenio je u Novom danu da državni sekretar za informisanje u Ministarstvu kulture Aleksandar Gajović nema legitimitet da bude na tom položaju. "Gajović nema poverenje novinara u Srbiji, a čovek na toj poziciji trebalo bi da uživa bar poverenje onih s kojima razgovara.
Gajovic
11.04.2018.
Dražavni sekretar Ministarstva kulture i informisanja zadužen za medije Aleksandar Gajović tvrdi da nacrt nove Medijske strategije, koji će „uskoro“ biti u javnoj raspravi, „apsolutno ima legitimitet“ i najavljuje da će se država normativno i vlasnički vratiti u medije, ukoliko to bude javni interes građana Srbije.
RTV
02.03.2018.
Nakon tužbe kojom osporava odluke generalnog direktora RTV o postojanju dva direktora programa RTV, Arežina sada od suda traži i poništavanje odluke Upravnog odbora RTV o njegovom razrešenju, drugom po redu u protekle dve godine.
RTV
02.03.2018.
Dijagnoza pokrajinskog javnog medijskog servisa je da se nalazi na aparatima za održavanje u životu, a njegova dalja sudbina, kako stvari stoje, u rukama je Vlade Srbije. Pokrajinski javni medijski servis Radio-televizija Vojvodine završio je poslovnu 2017. godinu sa više od 150 miliona dinara gubitka, što je najlošiji finansijski rezultat ove medijske kuće u poslednjih nekoliko godina, saznaje Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).
Radomirović
22.02.2018.
Srbija ima državnog sekretara koji novinare optužuje da izmišljaju napade i ne razume zašto je važno da Ministarstvo kulture i informisanja sa istom ozbiljnošću prilazi svakom napadu na svakog novinara.
Medijska koalicija
14.02.2018.
Uprkos rečima predsednice Vlade da "o smenama i kadrovskim rešenjima u Vladi neće govoriti u medijima", novinarska udruženja i dalje insistiraju na smeni državnog sekretara Aleksandra Gajovića zbog relativizacije napada na novinare. Takođe, za razliku od Gajovića, Anu Brnabić optužuju za "meku relativizaciju" napada na novinare.
Brnabic
12.02.2018.
Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da su napadi na novinare nedopustivi, ali nije želela da komentariše zahtev za smenu Aleksandra Gajovića.
Radomirović
12.02.2018.
Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović izjavio je da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić hitnom smenom državnog sekretara Ministarstva kulture i informisanja Aleksandra Gajovića može da dokaže svoju izjavu da neće tolerisati napade na one sa drugačijim stavovima.
Sekulic
12.02.2018.
Direktor i glavni i odgovorni urednik novinske agencije FoNet Zoran Sekulić izjavio je u Novom danu da je intervju državnog sekretara za medije Aleksandra Gajovića "skandalizovao medijsku zajednicu", ali je nije iznenadio. "On je dao autogol i u odnosu na medijsku zajednicu i u odnosu na vladu čiji je član. On je sebe diskreditovao kao sagovornika", ocenio je Sekulić.
Medijska koalicija
11.02.2018.
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja (NUNS, NDNV, ANEM, Lokal pres i AOM) saopštila je da smatra da su izjave državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandra Gajovića besramne i opasne, te da su u funkciji ne samo relativizacije učestalih napada na novinare, već i njihovog podsticanja.