Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
Radomirović
22.02.2018.
Srbija ima državnog sekretara koji novinare optužuje da izmišljaju napade i ne razume zašto je važno da Ministarstvo kulture i informisanja sa istom ozbiljnošću prilazi svakom napadu na svakog novinara.
Medijska koalicija
14.02.2018.
Uprkos rečima predsednice Vlade da "o smenama i kadrovskim rešenjima u Vladi neće govoriti u medijima", novinarska udruženja i dalje insistiraju na smeni državnog sekretara Aleksandra Gajovića zbog relativizacije napada na novinare. Takođe, za razliku od Gajovića, Anu Brnabić optužuju za "meku relativizaciju" napada na novinare.
Brnabic
12.02.2018.
Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da su napadi na novinare nedopustivi, ali nije želela da komentariše zahtev za smenu Aleksandra Gajovića.
Radomirović
12.02.2018.
Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović izjavio je da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić hitnom smenom državnog sekretara Ministarstva kulture i informisanja Aleksandra Gajovića može da dokaže svoju izjavu da neće tolerisati napade na one sa drugačijim stavovima.
Sekulic
12.02.2018.
Direktor i glavni i odgovorni urednik novinske agencije FoNet Zoran Sekulić izjavio je u Novom danu da je intervju državnog sekretara za medije Aleksandra Gajovića "skandalizovao medijsku zajednicu", ali je nije iznenadio. "On je dao autogol i u odnosu na medijsku zajednicu i u odnosu na vladu čiji je član. On je sebe diskreditovao kao sagovornika", ocenio je Sekulić.
Medijska koalicija
11.02.2018.
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja (NUNS, NDNV, ANEM, Lokal pres i AOM) saopštila je da smatra da su izjave državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandra Gajovića besramne i opasne, te da su u funkciji ne samo relativizacije učestalih napada na novinare, već i njihovog podsticanja.
Vukosavljević
11.02.2018.
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević smatra da nema razloga za smenu državnog sekretara za informisanje Aleksandra Gajovića, koji je izjavio da novinari treba da štite sami sebe. U odgovoru Insajderu, ministar navodi da Gajović nije tako mislio.
Gajovic
11.02.2018.
Grupa za slobodu medija zatražila je danas od Vlade Srbije da smeni državnog sekretara za medije Aleksandra Gajovića posle izjava koje otvaraju prostor za pravdanje nasilja, pretnji i medijskih hajki protiv novinara i tvrdnje da reakcije na to nisu u ingerencijama Ministarstva kulture i informisanja.
31.01.2018.
Pokret "Podrži RTV" pozvao građane da telefonom zovu generalnog direktora RTV Miodraga Koprivicu i od njega traže objašnjenje o otkazu Slobodanu Arežini.
RTV
31.01.2018.
Radio-televizija Vojvodina, njen direktor, Upravni odbor, svi oni koji su donosili odluke u vezi sa Slobodanom Arežinom, pokazuju da nikad nije ni postojala volja da se stanje u toj kući vrati na vreme pre nego što su u njoj ljudi nezakonito smenjivani.