Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
"Nezavisnost"
01.02.2019.
Gradski sindikat kulture, umetnosti i medija Nezavisnost ocenio je danas da je izveštavanje Radio-televizije Vojvodine (RTV) o građanskim protestima u Novom Sadu i drugim gradovima Srbije „sramno“ i zatražio „hitnu promenu uređivačke politike“ pokrajinskog javnog servisa.
RTV
24.01.2019.
Radio-televizija Vojvodine i prošlu godinu završila je sa velikim gubitkom što, ukoliko ne dođe do naglog povećanja poslovnih prihoda, približavanje bankrotu čini sve realnijim, piše večeras Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).
20.12.2018.
Nakon što je generalni direktor RTV odbio njegov zahtev da mu se omogući preuzimanje funkcije na koju ga je nedavno, po drugi put za godinu dana, vratio Apelacioni sud, Slobodan Arežina podneo je danas ostavku na mesto direktora programa RTV.
RTV
14.12.2018.
Radio-televizija Vojvodine (RTV) dodelila je 10. decembra ove godine ugovor sa konzorcijumom od tri preduzeća, među kojima je i agencija „Optimum MV-NS“ koja nije smela da učestvuje na tenderu jer je pravosnažno osuđena zbog zapošljavanja radnika na crno, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).
RTV
12.12.2018.
Slobodan Arežina, kojeg je novosadski Apelacioni sud nedavno po drugi put vratio na mesto direktora programa RTV, potvrdio je za Cenzolovku da je RTV u zakonskom roku postupio po presudi.
Prva srpska televizija
10.12.2018.
Prodaja dve televizije sa nacionalnom frekvencijom Prve TV i O2 doskorašnjem vlasniku "Kopernikusa", koji je tu televiziju prethodno prodao državnoj telekomunikacionoj kompaniji Telekom Srbija, zabrinjavajuća je zbog jačanja uticaja vladajuće SNS i ne pokazuje volju vlade da poštuje slobodu medija, ocenili su u organizaciji Fridom Haus (Freedom House) za Glas Amerike.

10.12.2018.
Nikada nisam želeo da izađem iz posla sa kablovskim operaterom, ali sam bio prinuđen.

Vlada
10.12.2018.
Rešenje Komisije za zaštitu konkurencije iz kojeg je proisteklo da je, uprkos tvrdnjama direktora Telekoma, kupovina Kopernikusa plaćena ubedljivo iznad tržišne cene, dodatno je ojačala, već sasvim konkretne sumnje da se radilo o, rečima naših sagovornika, „paket aranžmanu“ koji „nije čisto tržišna stvar“.
10.12.2018.
U velikoj sali skupštine opštine Čajetina održan je sastanak predstavnika medija pod nazivom „Zaštitimo novinare, odbranimo novinarstvo“.
06.12.2018.
Kabinet generalnog direktora Radio - televizije Vojvodina (RTV) potvrdio je srijedu u odogovoru Radiju Slobodna Evropa (RSE) da će postupiti po presudi Apelacionog suda u Novom Sadu, i da će u roku koji je propisan tom odlukom, vratiti Slobodana Arežinu na funkciju direktora programa tog javnog medijskog servisa.