Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
Raković
10.08.2019.
Tekst državnog sekretara Aleksandra Gajovića objavljen u Danasu 6. avgusta 2019. pod naslovom „Gajović: Uzavrele zablude sekretara Rakovića“ ponovo obiluje apologetikom zloupotreba procesa budžetskog sufinansiranja medijskih sadržaja.
Gajovic
10.08.2019.
Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović odgovorio je na tvrdnje koje je u tekstu „Državni sekretar pravda očigledne zloupotrebe“ izneo generalni sekretar NUNS-a Svetozar Raković, a koji je objavljen u današnjem broju lista Danas.
NUNS
10.08.2019.
Državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović neumorno demonstrira odlučnost da po svaku cenu pravda ono što se opravdati ne može – očigledne zloupotrebe u procesu sufinansiranja medijskih sadržaja.
Kanal 9
10.08.2019.
Vlasnica Кanala 9 iz Novog Sada Maja Pavlović je na poziv premijerke Ane Brnabić na ponovni sastanak rekla Udruženju novinara Srbije (UNS) da on „ništa ne može da reši“, jer se Brnabić izjasnila da je „uradila sve što može“.
Brnabic
10.08.2019.
Ako je zahtev direktorke televizije Кanal 9 Maje Pavlović da SOКOJ ili EPTV otpišu dugove, inače će da štrajkuje glađu, ja ne znam šta bih po tom pitanju još mogla da uradim, rekla je premijerka Ana Brnabić i dodala da po tim pitanju ne želi da pravi presedan.
Lokal press
02.08.2019.
Novinarska i medijska udruženja i članovi radne grupe koji su ih predstavljali u izradi Nacrta medijske strategije, odgovorili su danas na poziv premijerke Ane Brnabić da dostave primedbe na izmenjen tekst Medijske strategije koji su poslali njeni saradnice bez njenog znanja Evropskoj komisiji.
RTV
31.07.2019.
Radio-televizija Vojvodine završila je prošlu godinu sa finansijskim gubitkom od 339,5 miliona dinara, što je za više od 200 miliona veći gubitak u odnosu na 2017. godinu, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

NUNS
21.06.2019.
NUNS i NDNV smatraju da je državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović nedoličnim ponašanjem prema članici komisije za ocenjivanje medijskih projekata Dragani Pejović, koja i predsednica Izvršnog odbora UNS-a, zaslužio da konačno bude smenjen sa funkcije.
Gajovic
20.06.2019.
Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović odbacio je danas navode Dragane Pejović iz Udruženja novinara Srbije (UNS) da je pokušao da je zastraši uoči sednice komisije za ocenu medijskih projekata namenjenih osobama sa invaliditetom.
Gajovic
19.06.2019.
Nakon što je sredinom aprila osporio izveštaj Reportera bez granica, Gajović je sumnjičav i prema poslednjem izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije, ali i prema nedavnom specijalnom izveštaju “Fridom hausa”.