Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
UAE
14.10.2019.
Dopisnik Al Džazire Đorđe Kostić za Udruženje novinara Srbije (UNS) potvrdio je da ekipe njihove i televizije N1 nisu danas puštene na otvaranje vetroparka "Čibuk 1" u Mramorku kod Kovina, koji je izgradila kompanija Masdar iz Abu Dabija, zato što ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu to nije dozvolio, iako su se blagovremeno akreditovale.
Dmitrović
16.09.2019.
Nekadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Radomir Dmitrović nije želeo da za Udruženje novinara Srbije (UNS) govori o prodaji lista „Večernje novosti“ smederevskom biznismenu Bobanu Rajiću, već je podsetio na sudski spor između bivšeg šefa deska Srđana Škora i Кompanije Novosti.
"Večernje novosti"
12.09.2019.
Nekadašnji predsednik Upravnog odbora Кompanije „Novosti“ Momir Čabarkapa za Udruženje novinara Srbije (UNS) rekao je o prodaji „Večernjih novosti“ da je trebalo „sve da bude javno, preko tendera ili već kojeg drugog javnog nadmetanja, ali trgovina ispod žita specijalitet je svih vlasti otkada smo osetili ukus tzv. demokratije“.
"Naša"
10.09.2019.
Sudski izvršitelji i policija, u pratnji direktora „Filmskih novosti“ Vladimira Tomčića, ušli su danas u prostorije televizije Naša zbog naplate navodnog duga koji televizija ima prema Tomčiću.
"Naša"
10.09.2019.
U zgradi Filmskih novosti došlo je do incidenta zbog dugova Naše Balkan televizije. Filmske novosti žele da naplate dugovanja od pre pet godina konfiskacijom televizijske opreme. Direktorka programa tvrdi da je u pitanju politički napad zbog uređivačke politike i da oni nisu naslednici dugova, već da samo koriste istu frekvenciju na istoj adresi.

"Večernje novosti"
10.09.2019.
Nekadašnji urednici Radisav Rade Brajović i Milan Mišić za Udruženje novinara Srbije (UNS) govorili su o prodaji „Večernjih novosti“. Brajović kaže da je prodaja odgovornost vlasti i zaposlenih, a Mišić da je manevar u kojem je Boban Rajić samo sporedni akter.
stamenkovic
09.09.2019.
Nekadašnji glavni urednik lista „Večernje novosti“ i novinar u penziji Mirko Stamenković rekao je za Udruženje novinara Srbije (UNS) da je prodaja ovog lista „čin kada crkvena zvona oglašavaju nečiju smrt“, bez obzira na to ko će ih kupiti.

REM
29.08.2019.
Za razliku od stručnih i pratećih službi ovog tela koje su se u ranijim periodima mogle pohvaliti kvalitetnim radom, to nikada nije bio slučaj sa Savetom REM-a, koji ima mandat da upravlja radom ovog regulatornog tela i da donosi odluke o svim važnim pitanjima.
Raković
10.08.2019.
Tekst državnog sekretara Aleksandra Gajovića objavljen u Danasu 6. avgusta 2019. pod naslovom „Gajović: Uzavrele zablude sekretara Rakovića“ ponovo obiluje apologetikom zloupotreba procesa budžetskog sufinansiranja medijskih sadržaja.
Gajovic
10.08.2019.
Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović odgovorio je na tvrdnje koje je u tekstu „Državni sekretar pravda očigledne zloupotrebe“ izneo generalni sekretar NUNS-a Svetozar Raković, a koji je objavljen u današnjem broju lista Danas.