Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
Brajović
17.10.2018.
Nino Brajović, generalni sekretar Udruženja novinara Srbije i bivši državni sekretar za informisanje, negirao je navode da pokušava da diskredituje sadašnjeg sekretara Aleksandra Gajovića jer želi da se vrati na ovu poziciju, nazivajući ih „kadrovskim tračevima“ koji su pokušaj „zataškavanja“ budžetskih zloupotreba.

NUNS
27.09.2018.
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) upozoravaju da je istraživanje pod nazivom Kvartalni medijametar, koje se sporadično pojavljuje u javnosti – politički instrumentalizovano, neverodostojno, cinično i da je deo kampanje vlasti da se domaćoj i stranoj javnosti prikaže lažna slika medijske stvarnosti u Srbiji.
"Blic"
27.09.2018.
U štampanim medijima nisu prisutne ni cenzura ni autocenzura, a nedeljnici kritički pišu o vlasti, pokazuje analiza štampanih medija u Srbiji Kvartalni medijametar, koja je predstavljena danas u Beogradu.

Zekić
26.09.2018.
Nekoliko pasusa u obraćanju Olivere Zekić ministru Vladanu Vukosavljeviću doslovno je kopirano iz teksta Maje Divac objavljenog na Cenzolovci pre dve i po godine. Istovremeno je izbegla delove teksta koji joj u toj diskusiji ne idu u prilog.
Vulin
25.09.2018.
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da se u Srbiji neće zabranjivati nijedan program, pa ni rijaliti, ocenjujući da ministar kulture Srbije Vladimir Vukosavljević nije smeo sebi da dopusti komentarisanje rijaliti programa komercijalne televizije TV Pink.
"Parovi"
20.09.2018.
Sindikat novinara Srbije (SINOS) podržava ocenu ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića da su rijaliti programi sramota za medijsku scenu Srbije.
Vukosavljević
20.09.2018.
Prestali su da postoje svi razumni razlozi za nastavak iznuđene polemike sa pustoglavim Željkom Mitrovićem, saopštio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.
Mitrović
20.09.2018.
Velika većina naroda rešila je da gleda rijaliti i sad moram da pitam ministra kako se zove narod koji Vam ništa nije skrivio, ali jednostavno voli da gleda tu vrstu programa, ističe vlasnik Pinka Željko Mitrović u odgovoru ministru kulture i informisanja Vladanu Vukosavljeviću.
Ministarstvo kulture i informisanja
09.08.2018.
Ministarstvo kulture i informisanja osporilo je danas tvrdnje članova radne grupe na medijskoj strategiji da je ministar Vladan Vukosavljević svojim poslednjim izjavama narušio integritet članova grupe i doveo u pitanje namere Vlade Srbije, i te tvrdnje ocenilo kao "tendenciozne i proizvoljne".
Brnabic
09.08.2018.
Članovi Radne grupe za izradu Nacrta Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji do 2023. godine uputili su danas otvoreno pismo premijerki Ani Brnabić u kome ocenjuju da je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević svojim poslednjim izjavama narušio integritet članova te grupe i doveo u pitanje proklamovane namere Vlade Srbije u vezi sa izradom tog veoma važnog dokumenta.