Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
Youtube
30.09.2021.
Rusija je danas zapretila da će blokitari Jutjub, dan nakon što su sa te platforme Gugla uklonjena dva kanala ruske televizije RT na nemačkom jeziku, uz obrazloženje da ne poštuju pravila izveštavanja o pandemiji kovida.

RTS
24.09.2021.
Branko Кlanšček apsolutno ispunjava sve uslove za funkciju predsednika Upravnog odbora RTS. Po svim pravnim aktima član UO RTS ne mora da ima visoku stručnu spremu – ističe za Danas Olivera Zekić, predsednica Saveta REM-a.
Vlada
25.08.2021.
Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić zatražio je danas u ime 60 organizacija da ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić prepozna, osudi i spreči napade na organizacije civilnog duštva i medije koje sprovodi vlast.

23.08.2021.
Novinska agencija AFP piše o reakciji prorežimskih tabloida na potez Tvitera da određene medije u Srbiji označi kao bliske Vladi.

23.08.2021.
Kompanija Tviter saopštila je, nakon što je neke medije u Srbiji označila kao "medije koji sarađuju sa Vladom Srbije", a koji su je zbog toga optužili za cenzuru, da je toj društvenoj mreži važno da njeni korisnici znaju kada vlada finansijski i uređivački kontroliše medije.

Vlada
19.08.2021.
Mediji koje je Tivter označio da sarađuju sa Vladom Srbije neće imati nikakve posledice zbog toga, smatraju gosti N1. Novinar BIRN-a Radmilo Marković kaže da su na RTS-u neke informacije „zabranjene i kontrolisane“, a profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski smatra da je reakcija predsednika Aleksandra Vučića na odluku Tvitera „apsurdna“ i „ispod svakog dostojanstva“.
19.08.2021.
Biro za društvena istraživanja (BIRODI) pozvao je danas predsednike upravnih odbora i programskih saveta Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) da se obrate Tviteru i zatraže detaljnu informaciju o metodologiji i rezultatima monitoringa koji je doveo do ocene da su mediji koji sarađuju sa Vladom Srbije.
19.08.2021.
Odluka kompanije Tviter da na neke od naloga koje RTS koristi na toj platformi stavi oznaku "medij koji sarađuje sa Vladom Srbije" primorava nas da preispitamo svoje prisustvo na toj mreži, ali i da zatražimo da se o tome izjasni EBU i druge organizacije čiji je RTS, kao javni servis, član.

Vlada
19.08.2021.
Politikolog Cvijetin Milivojević izjavio je da je društvena mreža Tviter pogrešnom formulacijom označila medije koji sarađuju s Vladom Srbije.

UNS
19.08.2021.
Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević izjavio je danas da će na narednoj sednici Uprave UNS predložiti kandidata za Komisiju za istragu ubistava novinara i ocenio da vrlo važno da se podstiče rad institucija u osvetljavanju ubistava novinara.