Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
02.12.2019.
Zamenica glavnog i odgovornog urednika NIN Vesna Mališić izjavila je u "Utisku nedelje" na televiziji Nova S, da nije bilo subverzivnih ideja prilikom odabira, kasnije povučene, fotografije za naslovnu stranu tog nedeljnika, snimljene tokom sajma naoružanja na kojoj su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i snajper.
"Ringijer"
28.11.2019.
Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je da je povlačenje današnjeg nedeljnika NIN zbog fotografije na naslovnoj strani i njena zamena akt cenzure kojom je izdavač suspendovao pravo uredništva na samostalnost uređivačke politike, iako izdavač ima pravo da štiti reputaciju svoje kompanije.
28.11.2019.
NIN se u četvrtak pojavio bez naslovne fotografije, a prema rečima izdavača naslovnica koja je prethodno bila najavljena je neprimerena u zemlji u kojoj je ubijen premijer.

UNS
28.11.2019.
Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović izjavio je da je puškom, sličnom onoj na naslovnici novog broja NIN-a, ubijen premijer Zoran Đinđić i da mu nije jasno šta je taj nedeljnik takvom fotografijom želeo da poruči.
Brnabic
28.11.2019.
Premijerka Ana Brnabić zahvalila je Ringieru, izdavaču NIN-a, što je pokazao dovoljno odgovornosti da se promeni naslovna strana tog nedeljnika, kao i javnosti na reagovanju, ali i nekim neistomišljenicima predsednika Aleksandra Vučića. Na naslovnu stranu novog NIN-a reagovalo je i Ministarstvo informisanja koje je saopštilo da se radi o "odsustvu dobrog ukusa i survavanju novinarske etike".
Ministarstvo kulture i informisanja
28.11.2019.
Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je danas da je naslovna strana nedeljnika NIN, koja je naknadnom intervencijom vlasnika povučena, „žalostan primer odsustva skrupula i survavanja dobrog ukusa i novinarske etike u duboki ponor“.
Vučić
28.11.2019.
Predsednik Srbije Aleksanda Vučić izjavio je, komentarišući naslovnu stranu najnovijeg broja NIN-a, na kojoj je uslikan ispred snajpera na sajmu oružja, da "to nije prvi put". "Samo vi to radite! Dok vi uperite snajper u mene, ja ću da se trudim da uperim vrh olovke u neki deo Srbije gde ćemo da gradimo nove fabrike i puteve", kazao je Vučić.
Fajon
28.11.2019.
Evroposlanica Tanja Fajon reagovala je na komentar premijerke Srbije Ane Brnabić koja je uz naslovnicu nedeljnika NIN napisala da je to "dobra referenca za razgovor sa predstavnicima EU o nedostatku slobode medija u Srbiji".
28.11.2019.
Nakon što je javnost šokirala fotografija na naslovnici sutrašnjeg NIN-a, na kojoj je cev uperena u predsednika Aleksandra Vučića, urednik tog nedeljnika Milan Ćulibrk pravda se tvrdnjom da je reč o fotografiji Tanjuga, što, međutim, nije istina.
28.11.2019.
Glavni i odgovorni urednika nedeljnika NIN Milan Ćulibrk izjavio je danas da su samo najmračnijim umovima mogle pasti na pamet gadosti koje se pripisuju redakciji NIN zbog naslovne strane novog broja, koji će se u četvrtak pojaviti na kioscima.