Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
Ministarstvo kulture i informisanja
09.08.2018.
Ministarstvo kulture i informisanja osporilo je danas tvrdnje članova radne grupe na medijskoj strategiji da je ministar Vladan Vukosavljević svojim poslednjim izjavama narušio integritet članova grupe i doveo u pitanje namere Vlade Srbije, i te tvrdnje ocenilo kao "tendenciozne i proizvoljne".
Brnabic
09.08.2018.
Članovi Radne grupe za izradu Nacrta Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji do 2023. godine uputili su danas otvoreno pismo premijerki Ani Brnabić u kome ocenjuju da je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević svojim poslednjim izjavama narušio integritet članova te grupe i doveo u pitanje proklamovane namere Vlade Srbije u vezi sa izradom tog veoma važnog dokumenta.
18.07.2018.
Informativni program javnog medijskog servisa Radio televizije Vojvodine (RTV) bazirna je na izveštavanju o aktivnostima funkcionera, pseudo događajima i lokacijski je usmeren više na Beograd nego na mesta u Vojvodini, ocenjeno je danas na okruglom stolu "RTV u službi građana: Predstavljanje rezultata monitoringa informativnog programa Radio-televizije Vojvodine".
RTV
04.07.2018.
U žalbi na prvostepenu presudu, kojom je Slobodan Arežina nedavno po drugi put vraćen na mesto direktora programa, Radio-televizija Vojvodine navodi da ni zakon ni Statut RTV ne limitiraju broj direktora programa. U toj kući su prilikom smene Arežine u januaru, međutim, tvrdili da po Statutu taj posao može da obavlja – samo jedna osoba.
UMMR
29.06.2018.
Ozbiljnom čoveku mora da se smuči od pojedinih naučnika iz Medijske koalicije, pogotovu zbog dvostrukih standarda i različitih aršina, kad je reč o raspodeli sredstava za medije.
NUNS
29.06.2018.
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, ANEM, Lokal Pres) protestuje zbog odluke predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića da u Komisiju za ocenu medijskih projekata izabere radnika opštinske službe za informisanje, formalno angažovanog u Kulturnom centru ovog grada, Bojana Neškovića i traži od njega da ovu odluku poništi.

RTV
26.06.2018.
Gubitak Radio-televizije Vojvodina u 2017. godini iznosio je 131 milion dinara, a ukupna dugovanja iznose više od 650 miliona dinara, usled čega pokrajinskom javnom medijskom servisu preti blokada računa jer nije u stanju da se komercijalno zadužuje, objavio je Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).
Skroza
12.06.2018.
Novinarka Tamara Skrozza podnela je u četvrtak ostavku na mesto članice Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije, saznaje Cenzolovka.
NDNV
08.06.2018.
Vlada Srbije saopštila je da na sastanku s predstavnicima novinarskih udruženja nije formirana radna grupa za izradu medijske strategije. Predsednici NUNS i NDNV, Slaviša Lekić i Nedim Sejdinović, prethodno su povodom saopštenja Vlade Srbije o sastanku, naveli da su prenete netačne informacije, između ostalog i ta da je grupa formirana.
Vlada
08.06.2018.
Predsednik radne grupe za izradu medijske strategije je Dejan Stojanović, predstavnik Ministarstva kulture i informisanja, odlučeno je na današnjem sastanku premijerke Ane Brnabić sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, a na kome se razgovaralo o sastavu radne grupe za izradu medijske strategije i načinu rada.