Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
02.06.2020.
Upravni odbor Radio-televizije Srbije odlučio je 5. maja da raspiše javni konkurs za imenovanje generalnog direktora. Кako je javnost za to saznala?
REM
02.06.2020.
Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) odgovorio je danas profesoru Slobodanu Prvanoviću da se nisu stekli zakonski uslovi za razrešenje članova Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS), kao i da se privatnim televizijama ne može zabraniti celokupni informativni program.
Brnabic
22.05.2020.
Predsednica Vlade Ana Brnabić kaže za 021 da razmišlja o formiranju saveta za dijalog sa nevladinim organizacijama i zainteresovanim subjektima, a preko Vladine Кancelarije za saradnju sa civilnim društvom.
Freedom house
20.05.2020.
Fridom haus, američka nevladina organizacija u čijem fokusu su demokratija, političke slobode i ljudska prava, stoji iza zaključaka iznetih o Srbiji u izveštaju “Zemlje u tranziciji”, objavljenom početkom maja - navodi se u pisanom odgovoru njenog predsednika Majka Abramovica Glasu Amerike.
Brnabic
14.05.2020.
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da izveštaj Fridom hausa o stanju demokratije u Srbiji ne prikazuje pravo stanje stvari, zbog čega je Vlada poslala "studiozan odgovor na 18 strana", koji bi trebalo u četvrtak da bude objavljen.
Vučić
12.05.2020.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je izveštaj organizacije Fridom haus o Srbiji veoma neozbiljan i pun netačnosti.
ŠAbić
08.05.2020.
Najnoviji izveštaj Fridom hausa, po kojem Srbija više ne spada u red demokratski zemalja, izazvao je veliku pažnju javnosti ali i ocenu da je on – očekivan.
Gajovic
29.04.2020.
"Protiv Ane Lalić je Tužilaštvo odustalo od postupka, to je dovoljno priznanje i satisfakcija ko je u pravu. Ona ima pravo da priča o tome šta joj se događalo. Ja nisam zagovornik privođenja novinara, postoji lepši način da se stvari isteraju na čistac", rekao je gostujući u Danu uživo televizije N1 državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović.
"Nova"
28.04.2020.
Кrivična prijava protiv novinarke portala Nova.rs i članice Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine Ane Lalić je odbačena, potvrđeno je danas Autonomiji u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.
N1
27.04.2020.
Provladini mediji u Srbiji nastavljaju specijalni rat protiv novinara i novinarki N1. Čine sve da diskredituju N1, naše novinare i novinarke.