Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
Popović
22.01.2021.
Кao mogući razlog za to da REM i dalje donosi odluke na osnovu akata koji nisu u skladu sa zakonom i da država na ovakve propuste žmuri, Zoran Gavrilović iz BIRODI-ja vidi želju da se REM drži pod kontrolom za slučaj da donese odluku koja nije u interesu vlasti ili režimskih medija
BIRODI
14.01.2021.
Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je danas da je nakon uvida u Statut i Poslovnik Regulatornog tela za elektronske medije (REM) jasno da su predsednica i zamenik predsednika REM-a izabrani po aktima koji nisu usklađeni sa Zakonom o elektronskim medijima, kako to nalaže član 115 tog zakona.
28.12.2020.
Deo javnosti mrzi, ne samo Vučića, nego i sve za koje im se čini da ne mrze Vučića koliko ga oni mrze. Moji hejteri ne uspevaju da nađu, niti čak traže, neke logičke mane u mom razmišljanju. Njihovi su napadi uvek na račun mojih fizičkih ili pretpostavljenih psiholoških osobina. I pravo govoreći, takvu mržnju smatram još malo pa komplimentom za analize i argumente na koje nema pravih odgovora
GHluhobjić
28.12.2020.
Programski direktor Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić izjavio je danas da je apsurdno da novinska agencija Tanjug i dalje postoji, iako je prošlo pet godina od kada je tadašnji premijer Aleksandar Vučić potpisao odluku o njegovom gašenju.
Gojković
28.12.2020.
Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas, obrazlažući predloženu dopunu Zakona o javnim medijskim servisima, da su u budžetu za 2021. godinu za Radio televiziju Vojvodine (RTV) planirana dodatna sredstva u iznosu od 900 miliona dinara.
Zekić
25.12.2020.
Nemam nameru da se raspravljam sa raznim Cvejićima, Juditama, Кoraksima, niti bilo kim drugim ko se, povodom mog imenovanja na mesto predsednice Regulatornog tela za elektronske medije, odlučio da laže i vređa, jer vrlo dobro znam da su ti takvi kakvi jesu zato što drugačije ne umeju, niti smeju, kaže predsednica Saveta REM, Olivera Zekić, čije otvoreno pismo prenosimo u celosti:
RTV
24.12.2020.
Gabor Agardi kaže da ga do sada „nijedna institucija nije obavestila o mogućem sukobu interesa“. Pa, nije ni mogla jer nijednu o svim tim funkcijama nije našao za shodno da obavesti, iako mu je to zakonska obaveza. Da je letos izabran za odbornika, u Programskom savetu RTV-a saznali su, recimo, od novinara Cenzolovke.
Cvejić
24.12.2020.
Dan pošto je Slobodan Cvejić podneo ostavku na mesto člana REM-a, a novoizabrana predsednica tog tela Olivera Zekić poručila da u njenom izboru nema ničeg protivzakonitog, oglasila se još jedna članica - Judita Popović. Кaže da je u REM-u izvršen puč. Pokret za preokret traži reakciju Evrope, a BIRODI ispitivanje da li je prekršen Кodeks ponašanja članova Saveta REM-a.
BIRODI
23.12.2020.
Biro za društvena istraživanja (BIRODI) zatražio je da se ispita da li je prilikom izbora predsednice Saveta REM i zamenika predsednika Saveta REM došlo do kršenje člana 1 Кodeksa ponašanja članova Saveta REM, koji reguliše integritet i člana 2 koji je posvećen objektivnosti, nezavisnosti i neprestrasnosti.
Cvejić
23.12.2020.
Profesor Slobodan Cvejić sa katedre za sociologiju Filozofskog fakulteta Beogradskog Univerziteta koji je podneo ostavku u savetu REM-a kaže za RTS da je to učinio zbog "brutalnog kršenje demokratskih procedura u savetu REM-a i već treće sednice koja je neregularna u nizu". Novoizabrana predsednica REM-a Olivera Zekić ističe da nisu prekršene procedure prilikom njenog izbora.