Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
RTV
14.12.2018.
Radio-televizija Vojvodine (RTV) dodelila je 10. decembra ove godine ugovor sa konzorcijumom od tri preduzeća, među kojima je i agencija „Optimum MV-NS“ koja nije smela da učestvuje na tenderu jer je pravosnažno osuđena zbog zapošljavanja radnika na crno, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).
RTV
12.12.2018.
Slobodan Arežina, kojeg je novosadski Apelacioni sud nedavno po drugi put vratio na mesto direktora programa RTV, potvrdio je za Cenzolovku da je RTV u zakonskom roku postupio po presudi.
Prva srpska televizija
10.12.2018.
Prodaja dve televizije sa nacionalnom frekvencijom Prve TV i O2 doskorašnjem vlasniku "Kopernikusa", koji je tu televiziju prethodno prodao državnoj telekomunikacionoj kompaniji Telekom Srbija, zabrinjavajuća je zbog jačanja uticaja vladajuće SNS i ne pokazuje volju vlade da poštuje slobodu medija, ocenili su u organizaciji Fridom Haus (Freedom House) za Glas Amerike.

10.12.2018.
Nikada nisam želeo da izađem iz posla sa kablovskim operaterom, ali sam bio prinuđen.

Vlada
10.12.2018.
Rešenje Komisije za zaštitu konkurencije iz kojeg je proisteklo da je, uprkos tvrdnjama direktora Telekoma, kupovina Kopernikusa plaćena ubedljivo iznad tržišne cene, dodatno je ojačala, već sasvim konkretne sumnje da se radilo o, rečima naših sagovornika, „paket aranžmanu“ koji „nije čisto tržišna stvar“.
10.12.2018.
U velikoj sali skupštine opštine Čajetina održan je sastanak predstavnika medija pod nazivom „Zaštitimo novinare, odbranimo novinarstvo“.
06.12.2018.
Kabinet generalnog direktora Radio - televizije Vojvodina (RTV) potvrdio je srijedu u odogovoru Radiju Slobodna Evropa (RSE) da će postupiti po presudi Apelacionog suda u Novom Sadu, i da će u roku koji je propisan tom odlukom, vratiti Slobodana Arežinu na funkciju direktora programa tog javnog medijskog servisa.
RTV
05.12.2018.
Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu novosadskog Osnovnog suda kojom se obavezuje Radio-televizija Vojvodine (RTV) da vrati Slobodana Arežinu na funkciju direktora programa RTV-a, navodi se u presudi u koju je agencija Beta imala uvid.
Lekić
30.11.2018.
Dok Vlada Srbije uverava javnost da zaista želi da unapredi stanje na medijskoj sceni, argumenti na drugoj strani su da je da dijalog vlasti i predstavnika medijske zajednice zapravo “smokvin list“ koji treba da prikrije sve veće pritiske na medije i novinare.
Smajlović
22.11.2018.
Zašto je ljude koji su Ćuruviji crtali metu toliko raspalilo moje poređenje sudbine Miloševićevog kritičara sa raskomadanim DŽamala Kašogijem? Zato što se bliži kraj suđenja udbašima optuženim za Slavkovo ubistvo. Nadam se da je Marks bio u pravu kada je rekao da se istorija ponavlja, prvi put kao tragedija, a drugi kao farsa.