Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
"Politika"
30.12.2021.
Vlasnik koncerna "Farmakom B" Miroslav Bogićević postigao je dogovor o prodaji svog udela u kompaniji "Politika novine i magazini" (PNM) sa vlasnikom "Novosti" Bobanom Rajićem, piše list Nova.

"Večernje novosti"
30.12.2021.
Još ništa nije potpisano, ali prodaja kompanije Politika započeće tako što će prvo biti otkupljen udeo od 50 odsto akcija koje drži ruska Ist media, iza koje se smatra da stoji biznismen Miroslav Bogićević.

"Politika"
29.12.2021.
Prema saznanjima Nova.rs, biznismen i vlasnik koncerna "Farmakom MB" iz Šapca Miroslav Bogićević prodaje svoj udeo od 50 odsto u kompaniji "Politika novine i magazini". On je to potvrdio za naš portal i rekao da transakcija nije obavljena, a da će novi vlasnik postati onaj ko prvi uplati novac.

RTV
14.12.2021.
Novinarka Radio-televizije Vojvodine Sandra Žigić ostala je bez posla u ovoj medijskoj kući nakon što joj je završeno porodiljsko odsustvovanje.
Youtube
30.09.2021.
Rusija je danas zapretila da će blokitari Jutjub, dan nakon što su sa te platforme Gugla uklonjena dva kanala ruske televizije RT na nemačkom jeziku, uz obrazloženje da ne poštuju pravila izveštavanja o pandemiji kovida.

RTS
24.09.2021.
Branko Кlanšček apsolutno ispunjava sve uslove za funkciju predsednika Upravnog odbora RTS. Po svim pravnim aktima član UO RTS ne mora da ima visoku stručnu spremu – ističe za Danas Olivera Zekić, predsednica Saveta REM-a.
Vlada
25.08.2021.
Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić zatražio je danas u ime 60 organizacija da ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić prepozna, osudi i spreči napade na organizacije civilnog duštva i medije koje sprovodi vlast.

23.08.2021.
Novinska agencija AFP piše o reakciji prorežimskih tabloida na potez Tvitera da određene medije u Srbiji označi kao bliske Vladi.

23.08.2021.
Kompanija Tviter saopštila je, nakon što je neke medije u Srbiji označila kao "medije koji sarađuju sa Vladom Srbije", a koji su je zbog toga optužili za cenzuru, da je toj društvenoj mreži važno da njeni korisnici znaju kada vlada finansijski i uređivački kontroliše medije.

Vlada
19.08.2021.
Mediji koje je Tivter označio da sarađuju sa Vladom Srbije neće imati nikakve posledice zbog toga, smatraju gosti N1. Novinar BIRN-a Radmilo Marković kaže da su na RTS-u neke informacije „zabranjene i kontrolisane“, a profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski smatra da je reakcija predsednika Aleksandra Vučića na odluku Tvitera „apsurdna“ i „ispod svakog dostojanstva“.