Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
Skroza
12.06.2018.
Novinarka Tamara Skrozza podnela je u četvrtak ostavku na mesto članice Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije, saznaje Cenzolovka.
NDNV
08.06.2018.
Vlada Srbije saopštila je da na sastanku s predstavnicima novinarskih udruženja nije formirana radna grupa za izradu medijske strategije. Predsednici NUNS i NDNV, Slaviša Lekić i Nedim Sejdinović, prethodno su povodom saopštenja Vlade Srbije o sastanku, naveli da su prenete netačne informacije, između ostalog i ta da je grupa formirana.
Vlada
08.06.2018.
Predsednik radne grupe za izradu medijske strategije je Dejan Stojanović, predstavnik Ministarstva kulture i informisanja, odlučeno je na današnjem sastanku premijerke Ane Brnabić sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, a na kome se razgovaralo o sastavu radne grupe za izradu medijske strategije i načinu rada.
"Nezavisnost"
28.05.2018.
Članovi sindikata Nezavisnost Radio-televizije Vojvodina (RTV) podneli su Osnovnom sudu u Novom Sadu tužbu protiv pokrajinskog javnog servisa zbog nezakonitog umanjivanja zarada za 10 odsto zaposlenima, od novembra 2014. godine, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).
RTV
28.05.2018.
Osnovni sud u Novom Sadu poništio je kao nezakonito rešenje Upravnog odbora RTV kojim je Slobodan Arežina krajem januara ove godine razrešen s mesta direktora programa RTV. U presudi koju je danas saopštila sudija Vesna Dušić, RTV se obavezuje da Arežinu vrati na tu funkciju u roku od osam dana.
Ministarstvo kulture i informisanja
28.05.2018.
Odsustvo ministra i najviših predstavnika Ministarstva kulture i medija sa sastanka premijerke Ane Brnabić s predstavnicima novinarskih i medijskih udruženja ne treba da bude povod za spekulacije o navodnim smenama, rečeno je danas agenciji Beta u tom ministarstvu.
ETV
23.05.2018.
U želji da široka i stručna javnost budu tačno informisane, JP Emisiona tehnika i veze, povodom nedavnog gašenja signala Kanal 9 Novi Sad, ističe da je jedini razlog za gašenje signala TV Kanala 9 Novi Sad nagomilani dug za pruženu uslugu JP Emisiona tehnika i veze (ETV) u iznosu od 2.450.917.53 dinara, koji godinu dana pored molbi i poziva nije plaćen. Ovakava odluka JP Emisiona tehnika i veze predstavlja zakonsku obavezu preduzeća i primenjuje se bez ikakve selekcij
Kanal 9
23.05.2018.
Nakon predloga da svoj dug izmiri na rate, razgovora sa g. Brankom Gogićem i saopštenja koje su dali u medije, zaista nam se čini da smo na najboljem putu da pronađemo rešenje.
Medijska koalicija
23.05.2018.
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja založila se da se u budućoj Medijskoj strategiji jasno predvidi obezbeđivanje uslova za osnivanje, razvoj, funkcionisanje i finansijsku održivost medija civilnog sektora, za koje su ocenili da bi mogli u budućnosti da predstavljaju alternativni sistem informisanja, koji bi zadovoljavao javni interes, kroz kvalitetne i nezavisne programske sadržaje.
Gajovic
22.05.2018.
„Udruženje novinara Srbije (UNS) uvek je namenski koristilo sredstva koje je dobijalo na konkursima Ministarstva kulture i nama ih redovno pravdalo“, rekao je UNS-u državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović. Nakon što je danas u njegovom prisustvu v.d. glavnog i odgovornog urednika „Politike“ Žarko Rakić, u jutarnjem prelistavanju štampe na TV Pink, optužio UNS da „dobija velike pare, za projekte koji nikada nisu r