Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
19.04.2019.
Ne umem do kraja da proniknem u čudovišne razloge zbog kojih me Branka Prpa iznebuha optužuje za monstruozna dela, ali pamtim da sam kao glavna urednica Politike dva puta izazvala njen bes.
Curuvija
17.04.2019.
Izjava Nadežde Gaće, povodom inicijative UNS-a da Slavko Ćuruvija dobije ulicu u Beogradu je čudna, da ne kažem uvredljiva i nejasna. UNS, 1999. godine nije isto što i UNS 2010. godine kada je predsednica Ljiljana Smajlović. Ni NUNS 1999. g. dok je predsednica bila Gordana Suša, nije isti kao NUNS danas, kada je na čelu tog udruženja Nadežda Gaće.
17.04.2019.
Novinarka i nekadašnja saradnica Slavka Ćuruvije Ljiljana Smajlović negirala je optužbe Branke Prpe, nevenčane supruge ubijenog novinara, da je ona Slobodanu Miloševiću prenela Ćuruvijine reči da se za njega sprema haška optužnica „jer Ćuruvija to nikada nije ni izgovorio“.
Curuvija
16.04.2019.
Komisija za istraživanje ubistava novinara zaprepašćena je podmuklim napadom Branke Prpe na članicu ove Komisije Ljiljanu Smajlović i ujedno i nekadašnju spoljnopolitičku urednicu Evropljanina Slavka Ćuruvije, i to 20 godina posle ubistva Ćuruvije i nekoliko dana posle presude kojom su odgovornima za zločin izrečene kazne od stotinu godina zatvora.
Curuvija
16.04.2019.
Istoričarka Branka Prpa izjavila je da je njenom ubijenom suprugu, novinaru Slavku Ćuruviji „presudila“ rečenica da protiv tadašnjeg lidera Srbije Slobodana Miloševića treba da bude podignuta haška optužnica.
RTV
01.04.2019.
Sekretar za kulturu grada Beograda Ivan Кarl honorarno je angažovan u Radio-televiziji Vojvodine na poslu web kolumniste za šta mu menadžment pokrajinskog javnog servisa mesečno plaća 100.000 dinara, saznaje Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).
Crnobrnja
20.02.2019.
„Na nacrt nove Medijske strategije mogu da priložim ovu rečenicu: „Smušen dokument koji proteruje javni interes a od javnog interesa,„Na nacrt nove Medijske strategije mogu da priložim ovu rečenicu: „Smušen dokument koji proteruje javni interes a od javnog interesa,oličenog u državi, zahteva sve: novac, zaštitu, slepu poslušnost, deregulaciju, transparentnost, a sve u korist grupnih interesa”.

"Nezavisnost"
01.02.2019.
Gradski sindikat kulture, umetnosti i medija Nezavisnost ocenio je danas da je izveštavanje Radio-televizije Vojvodine (RTV) o građanskim protestima u Novom Sadu i drugim gradovima Srbije „sramno“ i zatražio „hitnu promenu uređivačke politike“ pokrajinskog javnog servisa.
RTV
24.01.2019.
Radio-televizija Vojvodine i prošlu godinu završila je sa velikim gubitkom što, ukoliko ne dođe do naglog povećanja poslovnih prihoda, približavanje bankrotu čini sve realnijim, piše večeras Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).
20.12.2018.
Nakon što je generalni direktor RTV odbio njegov zahtev da mu se omogući preuzimanje funkcije na koju ga je nedavno, po drugi put za godinu dana, vratio Apelacioni sud, Slobodan Arežina podneo je danas ostavku na mesto direktora programa RTV.