Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Dijalog
RTV
24.02.2020.
Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Кoprivica i predstavnici reprezentativnih sindikata naše medijske kuće (Samostalni sindikat RTV, Strukovni sindikat RTV i Sindikat "Nezavisnost") potpisali su, danas, u Novom Sadu, nakon uspešnih i korektnih pregovora, Aneks I Кolektivnog ugovora.
"Libertatea"
24.02.2020.
Nacionalni Savet Rumunske Nacionalne Manjine reaguje na uvrede upućene povodom imenovanja novih članova Upravnog Odbora NIU Libertatea, kao i izlaganju neistinih činjenica. Uvredama se nećemo baviti, već ćemo izložiti činjenično stanje.
"Libertatea"
24.02.2020.
Кolektiv Libertatee, koja postoji 75 godina, smatra da je ova smena najkraći put da se jedini slobodnomisleći medij na rumunskom jeziku stavi pod direktnu kontrolu vladajuće stranke
Medijska koalicija
19.02.2020.
Članice Medijske koalicije odlučile su da povuku članove iz komisija za ocenu medijskih projekata na konkursima Ministarstva kulture i informisanja.

UNS
17.02.2020.
Izvršni odbor Udruženja novinara Srbije (UNS) odlučio je da se članovi Udruženja imenovani u komisije za ocenu medijskih projekata na konkursima Ministarstva kulture i informisanja povuku ukoliko Ministarstvo ostane pri raspodeli mesta u komisijama u kojima su dali prednost članovima nereprezentativnih novinarskih udruženja.
Telekom
12.02.2020.
Uticaj na medije jedan je od uslova za fer izbore. To nije jedini uslov jer se država obavezala još 2015. godine da se povuče iz medija da bi se sprečio uticaj vlasti na javno mnjenje. Pitanje je da li su pronađeni novi, posredni, načini da aktuelna vlast kontroliše i privatne medije.
Desir
11.02.2020.
Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Harlem Dezir izjavio je danas da je zabrinut zbog toga što se "nezavisni medij N1" ne emituje na kanalima koje nude kablovski operateri povezani sa mrežom Telekoma Srbija.
Telekom
07.02.2020.
Da li kompanija čiji je vlasnik država treba da posluje transparentno i da objavljuje komercijalne ugovore ili može da ih krije kao poslovnu tajnu je pitanje koje se nametnulo od kada je nastao spor između Telekoma Srbije i Junajted medije oko prekida emitovanja programa N1 televizije na Telekomovim kablovskim kanalima.
Vojvodina
07.02.2020.
Redovni profesor na Odeljenju za sociologiju beogradskog Filozofskog fakulteta i jedan od dvojice kandidata Odbora Skupštine Vojvodine za kulturu i javno informisanje za člana Saveta REM-a Slobodan Cvejić bio je optužen za plagijat „ali to nije bila prepreka za njegovo akademsko napredovanje“, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).
Vucic
05.02.2020.
Aleksandar Vučić je tajno pregovarao sa jednim od vlasnika Investicionog fonda BC Partners Nikosom Statopulosom o prodaji Telekoma Srbija ovom fondu.