Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Stav

Vučić na RTS-u: Intervju za antologiju najvećih poniženja ne samo javnog servisa već i medija uopšte

Vučić

 

To se jedva moglo i gledati: povremeno sadistički nastup Aleksandra Vučića prema voditeljki RTS-a Oliveri Jovićević, koja se konačno usudila da mu postavi nekoliko pitanja koja se njemu nisu dopala, bio je toliko mučan da je ona imala puno pravo da ustane i ode iz sopstvenog studija i ostavi predsednika samog da nastavi da se jada „narodu“

Pakao jednog pitanja

Pejović

Zašto je savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević međunarodne organizacije obavestila da je predsednik imao „srčani udar“, ako o tome nije obaveštena domaća javnost? I zašto je Miodrag Sovilj zastrašivan.

Mediji – zašto im nije dobro

Novine

 

Кada ukupni broj prodatih primeraka štampanih medija padne ispod 300.000, a pao je, jasno je da je čitava jedna profesija stigla do samog ruba. Zašto joj se to dogodilo? Zašto su ljudi otišli od novina? Zašto im više ne veruju dovoljno da bi dali pare za njih?

Savet REM-a nikad nije uspeo da se izgradi kao nezavisno, kredibilno i profesionalno telo

REM

Za razliku od stručnih i pratećih službi ovog tela koje su se u ranijim periodima mogle pohvaliti kvalitetnim radom, to nikada nije bio slučaj sa Savetom REM-a, koji ima mandat da upravlja radom  ovog regulatornog tela i da donosi odluke o svim važnim pitanjima.

Nacrt medijske strategije dostavljen Evropskoj komisiji, uskoro i Izveštaj o raspravi

Inicijativa

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas sa članovima Radne grupe koji su radili na pripremi medijske strategije, a kako je saopšteno iz kabineta, Nacrt dokumenta je dostavljen Evropskoj komisiji na razmatranje. Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi, koja je završena 1. marta, kako je najavljeno iz kabineta premijerke biće objavljen sledeće nedelje.

Država se osvestila, pravi balans na medijskom tržištu

Crnobrnja

Profesor Stanko Crnobrnja ocenio je da se sada država, kako je rekao, osvestila da napravi neku vrstu balansa na medijskom tržištu, jer „opasno da tu neko dominira“, što je sada slučaj sa SBB koji ima preko 1,6 miliona pretplatnika.

Resetovanje

Lekić

Kad sam pre dvanaest godina popunjavao pristupnicu za Nezavisno udruženje novinara Srbije, na pitanje „Šta očekujete od NUNS-a?“, umesto jednog od ponuđenih odgovora (profesionalnu zaštitu, edukaciju, pravnu pomoć, etc…) upisao sam – „Isključenje“!

Telekom od SBB-a preuzima primat u kablovskoj industriji u Srbiji

Kovacevic

Do sada sam objavio više tekstova za Mediadaily u kojima sam pokušao da objektivno dočaram kakva je medijska slika poslednjih godina u Srbiji. Najviše sam pisao o monopolskom položaju SBB, permanentnom kršenju zakona od strane REM-a,što je uzrokovalo gašenju mnogih lokalnih medija, o medijskoj strategiji, nezadovoljstvu ljubitelja sporta zbog uskraćivanja da najvažnije sportske događaje prate na javnom servisu, neovlašćenom prekrajanju izvornog programa od strane tzv. "prekograničnih kanala"...

Čestitka UMMR novoizabranom predsedniku NUNS

Bodrozic

Željko Bodrožić izabran je juče za novog predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (Nga je 117 prisutnih članova NUNS-a.

DRAGIŠA KOVAČEVIĆ: SPORTSKA PRAVA SU SVE VEĆI KAMEN SPOTICANJA

Kovacevic

 

Kao što sam predvideo i o tome u više navrata pisao nalazimo se na korak do
okončanja "rata" izmedju Junajted grupe i Telekoma.
Junajted grupa koju čine broje komapnije i mediji (SBB,Total tv,Telemah,NET
TV,N1, Sport klub,novo formirana tv NOVA S...) dugo je vladala medijskom
scenom u Srbiji.