Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Stav

Rajić: Sindikati i pravosuđe ne štite dovoljno prava radnika

Rajić

Konsultant Mreže za poslovnu podršku Dragoljub Rajić ocenio je da najuticajnije sindikalne organizacije u Srbiji imaju moć i "mašinu" koja može od političkog establišmenta da zahteva zaštitu za zaposlene, ali da godinama nije bilo takve inicijative, već da sindikati uglavnom "gase požare" kad se u nekim firmama javi problem.

Bruka Saveta za štampu: Kad „expert” predsedava a dizelaš glasa

Kojim drugim imenom krstiti prostakluk kada predsedavajući Saveta za štampu javno i na brutalan način, zbog saobraćajne gužve, opsuje ,,sve po spisku” najvišem državnom vrhu Srbije, ma ko tamo sedeo?

Predsednik UNS-a da odgovori: Da li će etički urednik, član Saveta za štampu i sekretar UNS-a Petar Jeremić biti smenjen?

Petar Jeremić, drugi čovek UNS-a koji je predsedniku države i dvojici visokih državnih funkcionera uputio najprizemnije psovke morao bi podneti ostavku ili biti smenjen sa mesta sekretara UNSA.

GZS:Ko želi da mulja s narodnim parama, možda je korisno da pročita

Novinar neke sarajevske škole čiju diplomu nikada niko još nije video, kontinuirano i na razne načine, spletkama i pokvarenim montiranim tekstovima,kidiše na Glas zapadne Srbije.

GZS:Srbija zemlja čuda: Kako je Perica postao „Konsultant/expert” Misije OEBS-a?

Prilažući svoj radnu biografiju za člana Komisije za raspodelu sredstava glasilima u Kladovu, Petar Jeremić iz Gornjeg Milanovca napisao je da je 2013. bio „konsultant/expert Misije OEBS – a u Srbiji za medijska pitanja u oblasti etičkih standarda I samoregulacije”, a 2014. „Konsultant/expert Saveta Evrope za medijska pitanja u oblasti etičkih standarda I samoregulacije.

GZS:Nino Brajović da odgovori: Kome ste dali milione i zašto se novac deli špekulantima?

Ni manjeg medija, ni veće državne investicije.

„Svojeglavo” sam uređivala Politiku

Dva pu­ta sam bi­la glav­na ured­ni­ca Po­li­ti­ke.

„Politika” nije plen

"Politika"

Ima dvadeset godina kako je tek rođena Beograđanka LJiljana Ugrica, udato Smajlović, počela da nam objašnjava koji Beograđani su ispravni a koji to nisu.

Dojče vele: Radnička prava u Srbiji – trka prema dnu

 

Neoliberalne ekonomske mere koje se sprovode u Srbiji idu na štetu radnika i služe jedino povećanju profita velikih kompanija, kaže za DW Krunoslav Stojaković, šef beogradske kancelarije fondacije „Roza Luksemburg“.

Država kao hobotnica

Snježana Milivojević, koordinatorka nacionalnog istraživanja Globalnog medijskog monitoring projeka upozorava da je u Srbiji sloboda medija teško ostvariva. Vesti su svet u kojem većinom "stanuju" muškarci, ali koji većinom prave žene, izjavila je Snježana Milivojević, koordinatorka nacionalnog istraživanja Globalnog medijskog monitoring projeka, koja upozorava da u Srbiji "država finansira, usmerava i vrlo direktno utiče na sadržaj, pa je sloboda medija teško ostvariva".