Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Stav

GZS:Ko želi da mulja s narodnim parama, možda je korisno da pročita

Novinar neke sarajevske škole čiju diplomu nikada niko još nije video, kontinuirano i na razne načine, spletkama i pokvarenim montiranim tekstovima,kidiše na Glas zapadne Srbije.

GZS:Srbija zemlja čuda: Kako je Perica postao „Konsultant/expert” Misije OEBS-a?

Prilažući svoj radnu biografiju za člana Komisije za raspodelu sredstava glasilima u Kladovu, Petar Jeremić iz Gornjeg Milanovca napisao je da je 2013. bio „konsultant/expert Misije OEBS – a u Srbiji za medijska pitanja u oblasti etičkih standarda I samoregulacije”, a 2014. „Konsultant/expert Saveta Evrope za medijska pitanja u oblasti etičkih standarda I samoregulacije.

GZS:Nino Brajović da odgovori: Kome ste dali milione i zašto se novac deli špekulantima?

Ni manjeg medija, ni veće državne investicije.

„Svojeglavo” sam uređivala Politiku

Dva pu­ta sam bi­la glav­na ured­ni­ca Po­li­ti­ke.

„Politika” nije plen

"Politika"

Ima dvadeset godina kako je tek rođena Beograđanka LJiljana Ugrica, udato Smajlović, počela da nam objašnjava koji Beograđani su ispravni a koji to nisu.

Dojče vele: Radnička prava u Srbiji – trka prema dnu

 

Neoliberalne ekonomske mere koje se sprovode u Srbiji idu na štetu radnika i služe jedino povećanju profita velikih kompanija, kaže za DW Krunoslav Stojaković, šef beogradske kancelarije fondacije „Roza Luksemburg“.

Država kao hobotnica

Snježana Milivojević, koordinatorka nacionalnog istraživanja Globalnog medijskog monitoring projeka upozorava da je u Srbiji sloboda medija teško ostvariva. Vesti su svet u kojem većinom "stanuju" muškarci, ali koji većinom prave žene, izjavila je Snježana Milivojević, koordinatorka nacionalnog istraživanja Globalnog medijskog monitoring projeka, koja upozorava da u Srbiji "država finansira, usmerava i vrlo direktno utiče na sadržaj, pa je sloboda medija teško ostvariva".

Brajović: Visok nivo netolerancije političkih centara moći prema medijima

Brajović

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Nino Brajović ocenio je danas da su mediji u Srbiji u veoma teškom stanju i složio se sa ocenom da smo, u približavanju Evropskoj uniji, najmanje napredovali upravo kada je reč o medijima .

LJiljana Smajlović: Novinarstvo je bilo življe u vreme Miloševića

Smajlović

Da se ne lažemo, mene je Koštunica postavio za glavnu urednicu Politike.

Ruža Ćirković: Zašto Ivica Todorić nije kupio Subotički radio?

Ćirković

Okasnim na vesti u podne na HRT, pa bez uvoda upadnem u izveštaj s nekog skupa o srpsko-hrvatskom pomirenju i pravo u diskusiju Tomislava Žigmanova, lidera vojvođanskih Hrvata, gde se on žali na njihov položaj u Srbiji a kao najbolnije u tom položaju navodi neuspelu privatizaciju Subotičkog radija.