Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Stav

Bezbednost novinar(stv)a: Globalni, regionalni i nacionalni trendovi

Čile

Tema o kojoj se dosta priča proteklih godina u srpskoj javnosti, nedvosmisleno je pitanje medijskih sloboda i s tim povezane, bezbednosti novinara.

Bezbednost novinara – nekažnjivost i prevencija

Prošlo je sedam meseci od osnivanja Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara. Inicijalni, polugodišnji Akcioni plan je ispunjen. Vreme je da razmotrimo šta i kako dalje u svetlu novih okolnosti i izazova.

Šta je privatizacija donela, a šta odnela medijima

Šta je privatizacija donela medijima u Srbiji, kakvim pritiscima su novinari izloženi u odnosu na vlasništvo i kakva je odgovornost privatnih medija, pitanja su o kojima su u ponedeljak polemisali Vladimir Radomirović, donedavni predsednik Udruženja novinara Srbije, Željko Bodrožić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Zoran Panović, novinar i publicista, i Saša Mirković, bivši državni sekretar za informisanje u Ministarstvu kulture i informisanja.

Novinari izgubili na ceni

Novinarska profesija je samu sebe potcenila, od sebe napravila sredstvo za potkusurivanje i tako sebi oduzela ono u čemu je njena moć, izjavio je FoNetu medijski konsultant, pisac i nekadašnji novinar Ivan Radovanović

Svako ima pravo na slobodu izražavanja u SAD, osim predsednika

SAD

„Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; ovo pravo obuhvata i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obaveštenja i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice“.

Sindikati su suviše humanistički orijentisani za moderan svet

Glišić

Sindikati su suviše humanistički orijentisani za moderan svet

Poslanici oštro o radu REM-a: Proglašen za pijavicu, traže njegovo ukidanje. REM ne reaguje

Đuka

 

Rasprava o kandidatima za članove Saveta REM-a poslužila poslanicima Narodne skupštine da se obruše na to telo, pitajući čak i da li je pod kontrolom opozicije. Iskoristili su priliku i da još jednom prozovu dežurne krivce – N1 i Novu S

Slobodan Antonić: „Oni samo čekaju Dunav da se zaledi…“

Antonić

 

Dinko Gruhonjić je opet ugrožen… Opet ga progoni velikosrpski nacionalizam! Dajte odmah više univerzitetsko zvanje, dajte odmah nove grantove, zovite Brisel, zovite NATO!

Кako cenzurisati predsednika

SAD

 

Američki mediji su proglasili pobedu Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima. Još uvek aktuelni predsednik Donald Tramp ulazi u pravnu bitku za svaki „legalni“ glas. On smatra da su izbori bili nepošteni i da je pokraden.

Vučić na RTS-u: Intervju za antologiju najvećih poniženja ne samo javnog servisa već i medija uopšte

Vučić

 

To se jedva moglo i gledati: povremeno sadistički nastup Aleksandra Vučića prema voditeljki RTS-a Oliveri Jovićević, koja se konačno usudila da mu postavi nekoliko pitanja koja se njemu nisu dopala, bio je toliko mučan da je ona imala puno pravo da ustane i ode iz sopstvenog studija i ostavi predsednika samog da nastavi da se jada „narodu“

Sindikat novinara Srbije