Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Stav

Etički urednik i expert došao glave Ninu, sad juriša po lokalu

Jerusalim

 

Nema sumnje da za sunovrat sa pozicije državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja Nino Brajović može da zahvali onome koga je doveo, pozicionirao i figurativno rečeno postavio na zelenu granu, a to je gornjomilanovački srednjoškolac Petar Jeremić.

Bukom za drugačiji mrak

Ćirjaković

Deset razloga zašto svako kome je stalo do stvarne slobode i otvorenosti u našim medijima mora reći ne takozvanoj Grupi za slobodu medija

Stanko Crnobrnja: Slobodari hoće da rasture Radnu grupu da bi prikrili pustoš koju su napravili na medijskoj sceni

Ironično je da grupa koja tvrdi da se bori “za slobodu medija” zahteva da se mediji gase i to hitnim postupkom.

Otvoreno pismo predsednice SINOS neformalnoj Grupi za slobodu medija

Poštovani, 

Pismo Medijskog saveza Srbije predsednici Vlade Srbije

MSS

Poštovana predsednice,

Medijska "elita" i solidarnost

* Ima li nekog u našoj branši da nije shvatio da nas je medijska koalicija prodala samo da bi dobila zakonsku mogućnost da u konkursnim komisijama deli budžetske pare?

Jedan Vučić i četa medijskih ne-Vučića

Ćirjaković

„Potrebno je napraviti jasnu razliku između novinara i partijskih glasnogovornika, a ta organizacija koja sebe naziva Udruženje novinara Srbije je ništa drugo do udruženje propagandista“, rekao je Željko Bodrožić, potpredsednik takozvanog Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Rajić: Sindikati i pravosuđe ne štite dovoljno prava radnika

Rajić

Konsultant Mreže za poslovnu podršku Dragoljub Rajić ocenio je da najuticajnije sindikalne organizacije u Srbiji imaju moć i "mašinu" koja može od političkog establišmenta da zahteva zaštitu za zaposlene, ali da godinama nije bilo takve inicijative, već da sindikati uglavnom "gase požare" kad se u nekim firmama javi problem.

Bruka Saveta za štampu: Kad „expert” predsedava a dizelaš glasa

Kojim drugim imenom krstiti prostakluk kada predsedavajući Saveta za štampu javno i na brutalan način, zbog saobraćajne gužve, opsuje ,,sve po spisku” najvišem državnom vrhu Srbije, ma ko tamo sedeo?

Predsednik UNS-a da odgovori: Da li će etički urednik, član Saveta za štampu i sekretar UNS-a Petar Jeremić biti smenjen?

Petar Jeremić, drugi čovek UNS-a koji je predsedniku države i dvojici visokih državnih funkcionera uputio najprizemnije psovke morao bi podneti ostavku ili biti smenjen sa mesta sekretara UNSA.