Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Stav

Medijska "elita" i solidarnost

* Ima li nekog u našoj branši da nije shvatio da nas je medijska koalicija prodala samo da bi dobila zakonsku mogućnost da u konkursnim komisijama deli budžetske pare?

Jedan Vučić i četa medijskih ne-Vučića

Ćirjaković

„Potrebno je napraviti jasnu razliku između novinara i partijskih glasnogovornika, a ta organizacija koja sebe naziva Udruženje novinara Srbije je ništa drugo do udruženje propagandista“, rekao je Željko Bodrožić, potpredsednik takozvanog Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Rajić: Sindikati i pravosuđe ne štite dovoljno prava radnika

Rajić

Konsultant Mreže za poslovnu podršku Dragoljub Rajić ocenio je da najuticajnije sindikalne organizacije u Srbiji imaju moć i "mašinu" koja može od političkog establišmenta da zahteva zaštitu za zaposlene, ali da godinama nije bilo takve inicijative, već da sindikati uglavnom "gase požare" kad se u nekim firmama javi problem.

Bruka Saveta za štampu: Kad „expert” predsedava a dizelaš glasa

Kojim drugim imenom krstiti prostakluk kada predsedavajući Saveta za štampu javno i na brutalan način, zbog saobraćajne gužve, opsuje ,,sve po spisku” najvišem državnom vrhu Srbije, ma ko tamo sedeo?

Predsednik UNS-a da odgovori: Da li će etički urednik, član Saveta za štampu i sekretar UNS-a Petar Jeremić biti smenjen?

Petar Jeremić, drugi čovek UNS-a koji je predsedniku države i dvojici visokih državnih funkcionera uputio najprizemnije psovke morao bi podneti ostavku ili biti smenjen sa mesta sekretara UNSA.

GZS:Ko želi da mulja s narodnim parama, možda je korisno da pročita

Novinar neke sarajevske škole čiju diplomu nikada niko još nije video, kontinuirano i na razne načine, spletkama i pokvarenim montiranim tekstovima,kidiše na Glas zapadne Srbije.

GZS:Srbija zemlja čuda: Kako je Perica postao „Konsultant/expert” Misije OEBS-a?

Prilažući svoj radnu biografiju za člana Komisije za raspodelu sredstava glasilima u Kladovu, Petar Jeremić iz Gornjeg Milanovca napisao je da je 2013. bio „konsultant/expert Misije OEBS – a u Srbiji za medijska pitanja u oblasti etičkih standarda I samoregulacije”, a 2014. „Konsultant/expert Saveta Evrope za medijska pitanja u oblasti etičkih standarda I samoregulacije.

GZS:Nino Brajović da odgovori: Kome ste dali milione i zašto se novac deli špekulantima?

Ni manjeg medija, ni veće državne investicije.

„Svojeglavo” sam uređivala Politiku

Dva pu­ta sam bi­la glav­na ured­ni­ca Po­li­ti­ke.

„Politika” nije plen

"Politika"

Ima dvadeset godina kako je tek rođena Beograđanka LJiljana Ugrica, udato Smajlović, počela da nam objašnjava koji Beograđani su ispravni a koji to nisu.