Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Stav

Zašto Rusi i Kinezi poštuju, a Ameri krše medijske zakone u Srbiji?

Kovacevic

Da li ste ikada pokušali da svog šefa, roditelje, prijatelje, bračnog druga, svoju decu, komšiju ili poslovnog partnera ubedite da ste u pravu i da je ono što vi tvrdite istina?

REM - Srbija 3:0 (bez borbe)

Kovacevic

 

Tek što je malo splasnuo opravdan bes gradjana Srbije koji je nastao zbog najvažnije sporedne stvari na svetu - fudbala, usledila je erupcija nezadovoljstva širom države zbog toga što najveći uspeh srpske ženske odbojke - titula svetskog prvaka i trijumf nad favorizovanim Italijom nije prenošen na nacionalnoj televiziji.

Sarapina i NUNS-ova nezavisna medijska strategija

Sarapa

Mala, neformalna grupa, koja je okupljena u neregistrovanu lobističku organizaciju pod nazivom “medijska koalicija“ još jednom je pokazala da je jača od države i njenih institucija.

10 razloga zbog kojih Suzana Vasiljević nema šta da traži na sastanku premijerke s novinarima

Skroza

Šta savetnica predsednika, koja se nikada nije javno oglasila povodom napada na novinare, targetiranja i hajki u provladinim medijima, pred kojom je Vučić prozivao i vređao novinare, traži na sastanku o poboljšanju položaja medija, pita Tamara Skrozza i moli predstavnike udruženja da pre narednog sastanka procene „da li ćemo se i dalje saginjati i klečati“.

Crnobrnja: Mediji mogu ratovati sa režimom, ali rušiti državu je krivično delo!

Crnobrnja

Videćemo čiji interesi su preovladali da se odustane od strategije koja je bila gotova.

Čabarkapa: Sa ovakvim statusom novinara nema slobode medija

Predsednica Sindikata novinara Srbije Dragana Čabarkapa izajavila je u Novom danu TV N1, povodom Međunarodnog praznika rada, da slobodnih medija nema bez slobodnih novinara. Ukazala je na izuzetno težak ekonomski položaj novinara, ističući da je zaposlenima u medijima neophodan granski kolektivni ugovor.

Dužnost Evrope je da spasi novinare

MIJATOVIĆ

Brutalna ubistva istraživačkih novinara Dafne Karuane Galicije i Jana Kuciaka služe kao tragični podsetnici da Evropa ostaje rizično mesto za novinare.

Crnobrnja o medijskoj strategiji: Brnabić da podnese ostavku

 

Reditelj Stanko Crnobnja ocenio je kao negativnu odluku vlasti da zaustave izradu medijske strategije. Tamara Filipović iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) izjavila je da su sve vreme govorili da je nedopustivo da se jedan strateški dokument usvaja bez prisustva struke.

Etički urednik i expert došao glave Ninu, sad juriša po lokalu

Jerusalim

 

Nema sumnje da za sunovrat sa pozicije državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja Nino Brajović može da zahvali onome koga je doveo, pozicionirao i figurativno rečeno postavio na zelenu granu, a to je gornjomilanovački srednjoškolac Petar Jeremić.

Bukom za drugačiji mrak

Ćirjaković

Deset razloga zašto svako kome je stalo do stvarne slobode i otvorenosti u našim medijima mora reći ne takozvanoj Grupi za slobodu medija