Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Mask opet menja pravila: X počinje da uklanja naslove iz novinskih članaka

23.08.2023.

Mask opet menja pravila: X počinje da uklanja naslove iz novinskih članaka
Izmena podrazumeva pojavljivanje članaka na vremenskim linijama korisnika samo sa naslovnom fotografijom i URL-om, dok će pojedinci morati da dodaju svoj opis iznad posta.
Fortun je pisao o planiranoj promeni, pozivajući se na neimenovani izvor, koji će promeniti način na koji se novinski članci pojavljuju na platformi.
U tom tekstu se takođe navodi da novu promenu direktno podstiče vlasnik kompanije X, Ilon Mask, što je on i potvrdio.
„Ovo dolazi direktno od mene. To će značajno poboljšati estetiku društvene mreže“, napisao je Mask.
Zanimljivo je da je Mask takođe uputio apel novinarima da direktno objavljuju svoj sadržaj na X-u, poznatijem kao Tviter, kako bi zaradili više.
„Ako ste novinar koji želi više slobode u pisanju i veći prihod, onda objavljujte tekstove direktno na ovoj platformi“, objavio je Mask.
Кao je Fortun primetio Mask veruje da članci zauzimaju previše prostora na vremenskoj liniji korisnika, a sa novom promenom, X će moći da smanji veličinu tvitova, omogućavajući da više postova stane na isti prostor, što istovremeno pomaže u suzbijanju mamca za klikove.
Do sada su se novi članci pojavljivali kao „kartica“ na vremenskoj liniji korisnika, koja se sastoji od slike, kratkog naslova i opisa.
Format je razvijen kada je ograničenje tvitova na X postavljeno na 140 znakova, a pošto su informacije unutar kartice isključene iz ograničenja broja znakova, postao je važan način deljenja informacija na Tviteru.
Međutim, monetizacija sadržaja putem pretplata i prihoda od oglasa dostupna je samo kreatorima sadržaja i novinarima koji plaćaju X Blue– pretplata na platformi od osam dolara mesečno.
Mask je takođe optužen da je ciljao novinske kuće i platforme koje mu se ne sviđaju ograničavanjem pristupa njihovim sajtovima i uklanjanjem njihovih verifikovanih bedževa, piše Forbs.
Autor: Forbs Izvor: N1

Najnovije