Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

U Crnoj Gori zabranjeni „Raša tudej“ i „Sputnjik“

20.04.2022.
Montenegro

Agencija za elektronske medije uvela je zabranu bilo kojeg sadržaja ruskih medijskih kuća "Raša tudej (RT) i "Sputnjik", rekla je Gradski portal rukovoditeljka Službe za odnose sa javnošću i opšte poslove Elvira Ceković.
Savet te institucije doneo je takvu odluku na osnovu zaključka Vlade o uvođenju takozvanih međunarodnih restriktivnih mera utvrđenih odlukama Saveta Evropske unije, sa sednice koja je održana 8. aprila, piše podgorička Pobjeda.
Zvanična odluka objavljena je tek 14. aprila u Službenom listu, nakon čega su državne institucije i agencije trebalo da počnu s primenom sankcija prema Ruskoj Federaciji, kompanijama i pojedincima iz te države.
Кada je reč o televizijskom sadržaju, propisana je zabrana emitovanja ili omogućavanja, olakšavanja ili drugih doprinosa emitovanju bilo kojeg sadržaja „Raša tudej“ kao i za „Sputnjik“.
„To uključuje prenos ili distribuciju putem bilo kojeg sredstva, kao što su kabl, satelit, IPTV, internetske usluge, platforme ili aplikacije za razmjenu video sadržaja na internetu – nezavisno od toga jesu li nove ili prethodno instalirane“, pojasnili su iz Agencije za elektronske medije, a prenosi Pobjeda.
IZVOR: RTS