Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Godfri: Etiketiranje novinara opasno, udaljiće Srbiju od EU

25.08.2021.

Ambasador SAD Entoni Godfri ocenio je danas kao opasno obeležavanje novinara kao stranih agenata ili medija da su pod kontrolom Stejt departmenta i naglasio da je to strategija koja će Srbiju udaljiti od EU

-To je opasno. Video sam to i ranije To je tipična strategija Kremlja i to će Srbiju odvesti dalje od strateškog prioriteta - članstva u EU - rekao je Godfri pred početak skupa "Kultura dijaloga - civilno društvo i mediji" koji organizuje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, na kojem su učestvovali ministri Gordana Čomić, Jadranka Joksimović, Maja Gojković, generalni sekretar predsednika Srbije Suzana Paunović, šef misije OEBS-a Jan Bratu...

Godfri je u izjavi novinarima naglasio da su nezavisni novinari i organizacije civilnog društva patriote, a ne izdajnici, i da oni smatraju, pa i po cenu ličnog rizika, da građani treba da budu informisani.

SAD sa ponosom, navodi Godfri, podržavaju nezavisno novinarstvo i slobodno udruživanje.

Komentarišući odluku Tvitera da označi pojedine medije kao one koji sarađuju sa Vladom Srbije, ali i ono što se dogodilo bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu, Godfri je naglasio da je Tviter privatna kompanija.

On je podsetio da je Tviter je u jednom trenutku suspendovao i nalog predsednika SAD, jer nije poštovao pravila kompanije, a kako je dodao, njegov lični nalog obeležen je kao vladin nalog.

IZVOR: TANJUG

Najnovije