Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Telekom Srbija postao vlasnik Kopernikusa

06.11.2018.

 

Telekom Srbija, čiji je većinski akcionar država, zvanično je postao vlasnik 100 odsto udela, drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, Kopernikus Technology, saopštila je ta kompanija.
Kako se navodi, preuzimanjem je Telekom Srbija povećao svoju televizijsku korisničku bazu za oko 30 odsto i time povećao svoje učešće na tržištu televizije za sedam odsto. 
Kopernikus Technology ima više od 200.000 televizijskih i internet korisnika, posluje u 60 gradova širom Srbije i pruža usluge televizije, interneta i fiksne telefonije.
Podsetimo, generalni direktor Telekoma Srbija izjavio je nedavno da je ta kompanija u pregovorima sa određenim brojem kablovskih operatera i da planira akvizicije nekoliko kompanija u toj oblasti.
S tim u vezi, N1 je Telekomu Srbije javno postavio dva pitanja: Da li će biti kupljeni "po tržišnim cenama ili po mnogostruko većim", kako bi bili kupljeni po svaku cenu, kao i "da li će Telekom, ukoliko kupi operatere koji u svojoj ponudi imaju TV N1, tu televiziju i zadržati u ponudi ili je iz ponude skinuti".
Inače, iako je to česta praksa, Komisija za zaštitu konkurencije se nije oglasila u vezi sa navedenom akvizicijom.

IZVOR: UNS

 

Najnovije