Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Vučić: Izvinjavam se zbog izjave Milenka Jovanova

21.03.2017.

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić izvinio se građanima zbog izjave potpredsednika Glavnog odbora SNS Milenka Jovanova.

Jovanov je u ponedeljak izjavio da je "najveća kriminalna banda u Srbiji u okruženju Vuka Jeremića". "Braćom Burgije, Paucima i drugim kriminalcima, kao i celokupnim narko tržištem u Srbiji upravlja njegova žena, Nataša Jeremić", piše u saopštenju Jovanova.
Vučić je u saopštenju naveo da "neće dozvoliti napade na porodice opozicionih kandidata poput njihovih napada na njegovu porodicu".
"Od početka ove izborne kampanje, glavna meta napada gotovo svih predsedničkih kandidata nije bila moja politika, ili politika Vlade koju sam vodio, već ja lično i moja porodica. U tome su prednjačili, pre svih, kandidati bivšeg režima i njihovi izborni štabovi. Moja porodica, moj brat, moj sin, postali su tema najvulgarnijih napada" navodi Vučić u saopštenju za javnost. 
Kako kaže, "reagujući na to moj kolega i prijatelj Milenko Jovanov napravio je grdnu grešku pokušavajući da im uzvrati istom merom". 
"U ime pristojne i normalne Srbije, u lično ime, izvinjavam se svim građanima koji su makar u jednom danu pomislili da između nas nema razlike i da smo svi isti. Nismo isti i nikada nećemo biti", navodi Vučić. 
On je pozvao građane da prihvate njegovo izvinjenje zbog jedne pogrešne, i to ne njegove izjave, a "dosovskim kandidatima" poručio da "nastave napade na njegovu porodicu, jer je u dosadašnjem toku kampanje jasno video da drugi program i politiku nemaju".

IZVOR: TANJUG

Najnovije