Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

SINOS i PROUNS: Skupštinski odbor za pravosudje da ispravi propust

21.09.2016.

Sindikat novinara Srbije (SINOS) i Profesionalno udruženje  novinara Srbije (PROUNS) uputili su danas dopis predsednici Skupštine Srbije, predsedniku odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Skupstine Srbije i ćlanovima odbora u kome da hitno ispravi propust i za člana Odbora agencije za borbu protiv korupcije, predložite Narodnoj Skupštini i prof. dr MilanaPetkovića. 

Kandidaturu dr Milana Petkovića za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije podržali su takođe Koalicija zaposlenih u medijima (Koalicija ZUM) i Kragujevačka inicijativa.
    Predlog je uredno dostavljen Odboru za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu 10. jula 2015. godine.
    O tome su javnost obavestili elektronski i štampani mediji, a informacija je objavljena i na sajtovima Sindikata novinara Srbije i Udruženja novinara Srbije.
    SINOS i PROUNS su izrazili očekivanje da će greška biti ispravljena  i da će Narodnoj skupštini na izjašnjavanje biti upućena oba predloga - prof. dr Milan Petković i Živojin Rakočević, koji je zajednički kandidat Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

IZVOR: SINOS

Najnovije