Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Simbolična priznanja za zaposlene RTК

25.12.2020.

 

U izmenjenim okolnostima, menadžment Radio-televizije Кragujevac sumirao je rezultate rada u turbulentnoj i nepredvidivoj 2020. godini, dok su zaposleni dobili simbolično priznanje za predani rad tokom pandemije korona virusa.
Zaposleni, ali i saradnici RTК uručene su diplome za stečeno stručno zvanje „Čovek velikog srca“.
Uvek na usluzi građanima, u stalnoj komunikaciji sa nadležnima, zaposleni na Radio-televiziji Кragujevac je pokazali su visok stepen odgovornosti prema poslu koji obavljaju, kako bi Кragujevčani i stanovnici Šumadije uvek, posebno tokom vanrdnog stanja i vanredne situacije, imali pravu informaciju.
Mališani zaposlenih na RTК su dobili novogodišnje poklon vaučere.
U svečanoj atmosferi uoči novogodišnjih praznika susret kolega u RTК, koji već mesecima rade podeljeni po grupama u kovid sistemu, bio je u znaku dobrog raspoloženja, uprkos brojnim poteškoćama u radu tokom pandemije korona virusa.
Tokom ove kalendarske godine snimljeno je i emitovano više od 2600 rubrika, u preko 700 informativnih emisija.
Gledaoci Televizije Кragujevac gledali su preko 270 emisija, od kojih je četvrtina bila sa kovid tematikom i preko 50 specijalizovanih emisija.
Tokom vanrednog stanja rad zaposlenih u RTК obežila su uključenja reportera uživo, ulazak u kovid klinike, intenzivne nege i crvene zone.
Išli smo sa penzionerima u kupovinu u 3 ujutru, tražili odgovore kod epidemiologa i lekara i tražili informacije u radnom vremenu.
Ove godine napravljen je nesvakidašnji poduhvat. Realizovan je celodnevni program povodom obeležavanja Dana grada eĐurđevdan sa preko 40 video čestitki iz celog sveta i više od 30 uključenja reportera.
Diploma je izraz zahvalnosti i poštovanja prema ljudima koji učestvuju u realizaciji svakodnevnog programa.
U realizaciji programa Radio-televizije Кragujevac učestvuju i saradnici koji nisu stalno zaposleni u našoj medijskoj kući.
U nultoj godini koju svi želimo da zaboravimo zbog pandemije korona virusa, svi osim gledalaca i slušalaca za koje smo stvarali i kreirali program, zaposlene i saradnike matična kuća ocenila je kao „ljude velikog srca“.
Gledaoci Televizije Кragujevac i slušaoci Radio Кragujevca koji je početkom 2020. obeležio pedeset godina postojanja, pratili su brojne sadržaje koje su kreirali i realizovali svi zaposleni.
Podsećanja radi, program u izbornoj noći trajao je puna četiri sata.
Akademije, liturgije povodom verskih praznika, otvaranje objekata, projekti od nacionalnog značaja i kapitalne investicije, specijalizovane emisije posvećene obeležavanju 21. oktobra samo su deo programskog sadržaja u ovoj godini.
Na hiljade sagovornika našlo se u programu RTК, a gosti ove medijske kuće bili su i visoki republički funkcioneri.
Radio-televizija Кragujevac će, kao i do sada, biti na usluzi građanima koja će u etar nastaviti da šalje najnovije i najvažnije informacije.
Izveštava novinarka RTК Кatarina Mirović.

IZVOR: RTK

Najnovije