Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Igor Žeželj: Medijski magnat i partner Telekoma

28.10.2021.
Telekom

Igor Žeželj u oblasti digitalnih medija posluje više od 15 godina, navodi se na sajtu Media ownership monitor Srbija. Pored Wireless Media, koju poseduje preko firme Mobil medie, Žeželj ima vlasništvo u još devet firmi. Među njima su Mondo.inc koja drži istoimeni portal, produkcija Firefly i Adria Media Grupa (AMG) koja ima na desetine medija od kojih su najpoznatiji tabloid Kurir i portal Espreso.rs. Prema pisanju UNS-a iz januara 2019, preuzimanjem AMG, Žeželj je postao vlasnik ukupno 41 medija.

CINS je ranije pisao da su aktivisti SNS-a, poznatiji kao botovi, kroz aplikaciju Votr2 mogli da ostavljaju na hiljade pluseva i minusa na komentare na sajtovima Кurira i Espresa i na taj način utiču na čitaoce ovih posećenih medija.
Wireless Media našla se u žiži javnosti prošle godine jer je Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde otkrila da je 2018. Telekom u tu firmu uložio 38 miliona evra, uz sumnju da je upravo tim novcem AMG i kupljen.
Telekom i WM učestvuju zajedno i na državnim javnim nabavkama.
Tokom devedesetih godina prošlog veka našao se među predvodnicima studentskih protesta protiv tadašnjeg režima Slobodana Miloševića. Bio je direktor Кošarkaškog kluba Crvena zvezda i generalni menadžer istoimenog fudbalskog kluba.

IZVOR: CINS

Najnovije