Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Finansiranje
nOVAC
23.08.2021.
Da sa projektnim sufinansiranjem medijskih sadržaja ima problema od samog početka celog procesa do njegovog kraja, da su komisije koje odlučuju o tome partijski sastavljene i sa nekvalifikovanim predstavnicima, kao i da je problem u primeni samog zakona - neki su od zaključaka u debati Južnih vesti u kojoj su učestvovali Stojan Marković iz Lokal presa, Željko Bodrožić iz NUNS-a, Stevan Ristić iz Asocijacije medija i Nino Brajović iz UNS-a.

nOVAC
09.07.2021.
Balkanska istraživačka mreža Srbije (BIRN), u partnerstvu sa Građanskim inicijativama i timom istraživača iz 15 lokalnih organizacija civilnog društva, objavila je do sada najobimniju bazu javnih konkursa u sektorima medija, kulture i umetnosti, organizacija civilnog društva i omladine.

nOVAC
10.06.2021.
Koalicija za slobodu medija smatra da celokupan proces dodele sredstava medijima ima ozbiljne nedostatke, da neuređene oblasti otvaraju mogućnost arbitrarnog odlučivanja, umanjuju transparentnost i ugrožavaju integritet konkursnog sufinansiranja javnog interesa u medijima

Grad Pancevo
08.06.2021.
Iako pojedini mediji još uvek nisu dobili ni dinar za realizaciju projekata odabranih na prošlogodišnjem medijskom konkursu u Pančevu, krajem maja podeljeno je novih 40 miliona dinara. Polovina tog novca pripala je TV Pančevo i produkciji osnovanoj u februaru ove godine, a koja će program emitovati na Radio Pančevu.
Vojvodina
02.06.2021.
Rešenjem pokrajinske sekretarke za kulturu i informisanje Dragane Milošević na osnovu sprovednog konkursa raspodeljeno je 49,2 miliona dinara za 142 medijska projekta u ovoj godini.

Novac
31.05.2021.
Kroz novi kulturni program Evropskog parlamenta će od 2021. do 2027. biti dodijeljeno oko dvije i po milijarde eura.

Novac
24.05.2021.
Biro za društvena istraživanja pozvao je Regulatornu agenciju za elektronske medije da istraži da li je način izveštavanja TV Pink o izvršnoj vlasti povezan sa postupanjem dodelom državnih podsticaja ili odlaganjem plaćanja poreskih dugovanja firmama u vlasništvu Željka Mitrovića, vlasnika Pinka.

Grad Zrenjanin
18.05.2021.
Konkurs za dodelu sredstava medijima iz budžeta Zrenjanina je završen a najviše novca i ovoga puta odlazi na račun RTV Santos u većinskom vlasništvu kruševačkog biznismena Radoice Milosavljevića.

nOVAC
13.05.2021.
Komisije za ocenu projekata proizvodnje medijskih sadržaja nezavisne su u svom radu, ali postoji obaveza poštovanja usvojene Medijske strategije i pratećeg Akcionog plana, izjavila je danas ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

Nis
07.05.2021.
Na ovogodišnjem niškom konkursu za budžetsko sufinansiranje medijskih projekata od javnog interesa, na kojem je podeljeno 69 miliona dinara, više od 80 odsto sredstava (56.900.000 dinara) dobili su mediji koji su uređivački i vlasnički bliski aktuelnoj vlasti.