Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Finansiranje
Kladovo
17.05.2022.
Opština Kladovo je ovogodišnjim budžetom za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji ove opštine opredelila pet miliona dinara. Na konkurs za sufinasiranje medijskih sadržaja stiglo 25 projekata, prihvaćeno je 11, koji su dobili od 100.000 do milion dinara

Novac
17.05.2022.
Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je danas Rešenje o imenovanju članova komisija za ocenu medijskih projekata.

Grad Kraljevo
16.05.2022.
Na sednici Gradskog veća raspodeljeno je 40 miliona dinara iz gradskog budžeta za informisanje i udruženja građana; za medije van Kraljeva otići će – više od tri miliona dinara

Grad Subotica
16.05.2022.
Uzak krug firmi i udruženja iz Subotice, Koluta, Novog Sada, Odžaka i Sombora međusobno razmenjuje fakture za iste usluge u okviru svojih medijskih projekata

Grad Subotica
05.05.2022.
„Bilo bi dobro da oni koji ocenjuju projekte svojih kolega i direktno utiču na sudbine mnogih medija, budu spremni i javno da brane sopstvene odluke. Ako u komisijama rade časno, drže se zakona i pravilnika, ne vidim razlog da odbijaju da govore o tome u medijima”, smatra Olivera Milošević, potpredsednica Udruženja novinara Srbije.

Grad Zrenjanin
03.05.2022.
Na konkursu koji je raspisala Gradska uprava Zrenjanina, za javno informisanje, najviše novca, od ukupno predviđenih 15,9 miliona, pripalo je RTV „Santos“ kojoj je dodeljeno 9,5 miliona dinara.

Nis
02.05.2022.
Кroz serijal tekstova pod nazivom „Savršeni projekat ili savršena pljačka“ u potpunosti ćemo osvetliti mehanizam brojnih nepravilnosti i zloupotreba novca građana Niša kroz Кonkurs za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Niša, od samog uvođenja projektnog sufinansiranja kroz set medijskih zakona 2014. pa do danas. Namera nam je da informišemo građane o stotinama miliona koj
30.04.2022.
Proteklu sednicu Skupštine grada, održanu 19. aprila, obeležila je rasprava odbornika opozicije i načelnika Gradske uprave za kulturu i sport Vasilja Ševe. Tom prilikom odbornici opozicije su ukazali na krajnje sumnjivu i nelegalnu dodelu sredstava iz gradskog budžeta Sremskoj televiziji. I pored toga što je jasno da se radi o klasičnom pranju para i zloupotrebi službenog položaja načelnika Ševe, odbornička većina nije smatrala da se radi spornim radnjama.
Novac
28.04.2022.
Najviše novca za informisanje na konkursu koji je raspisala Gradska uprava Zrenjanina i ove godine dobiće RTV „Santos“ , ukupno 9,5 miliona dinara. Zrenjaninska radio televizijska stanica dobila je tri miliona dinara za emisiju „Vikendica“, tri miliona za internet projekat „Кutak za kulturu“ i 3,5 miliona dinara za radijsku emisiju iz poljoprivrede „Agrominuti“.
Grad Sombor
28.04.2022.
Objavljeni su rezultatim medijskog konkursa koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.