Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Finansiranje
Vukosavljević
03.08.2018.
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je da kolegijum nije zapazio zloupotrebu pri dodeli sredstava za sufinasiranje medijskih sadržaja.
Novac
31.07.2018.
Komisija za ocenu projekata u oblasti javnog informisanja u Malom Crniću kod Požarevca, u ponedeljak nije mogla da raspodeli novac iz budžeta za sufinansiranje projekata medija. Dogodila se nesvakidašnja situacija da je opština izgubila projekat kojim je jedan medij aplicirao na konkursu. Komisija je utvrdila da među pristiglim projektima koji su im predati na ocenjivanje, a na osnovu zapisnika o proveri dokumentacije koji je sačinila opština Malo Crniće, nedostaje dok
gasic
30.07.2018.
Firma „ADD production“ u vlasništvu Irene Gašić, supruge direktora Bezbednosno-informativne agencije Bratislava Gašića, dobila je oko dva i po miliona dinara (oko 21.000 evra) na tri ovogodišnja konkursa za medijsko sufinansiranje - u Kruševcu, Ćićevcu i Trsteniku. Upravo zbog dodeljivanja novca ovoj kompaniji Gašić je pre tri godine, kao gradonačelnik Kruševca, bio u sukobu interesa, kako je tada utvrdila Agencija za borbu proti
Ministarstvo kulture i informisanja
26.07.2018.
U prethodne tri godine na Konkursima za sufinansiranje medijskih projekata Ministarstva kulture i informisanja (MKI) 25 projekata, koji su dobili 15.632.000 dinara iz republičkog budžeta, nisu pravdani, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS). UNS-u su učesnici konkursa objašnjavali da projekti nisu pravdani MKI-u zbog poplave, selibe, gašenja redakcije u trenutku kada je trebalo da budu realizovani, kao i nedovoljno novca koji im je dodeljen na konkursu.
18.07.2018.
Narodna poslanica Sonja Pavlović postavila je juče na 9. sednici Skupštine Srbije pitanje ministru kulture i informisanja Vladanu Vukosavljeviću povodom spornih rezultata konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja

Gajovic
16.07.2018.
Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović rekao je danas povodom tvrdnji da je firma G.F.C. doo na osnovu neistinitih referenci dobila sredstva na konkursu Ministarstva kulture, da je konkurs sproveden transparentno i u okviru zakona, kao i da se Ministarstvo neće mešati u spor Boška Savkovića koji je izneo optužbe i firme koja je sredstva dobila.
Požarevac
12.07.2018.
Na konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, gradu Požarevcu pristiglo je 30 projekata, od kojih je izabrano 16.
Apatin
02.07.2018.
Na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje medijskih projekata opštine Apatin preduzeće šefa odborničke grupe i bivšeg poverenika Srpske napredne stranke u Apatinu Ilije Bursaća ponovo je dobilo novac. Dobar deo „medijskog kolača“ završio je i na računu Televizije Apatin, koja je prošle godine promenila vlasničku strukturu i koja se sada povezuje sa kontroverznom „zvezdom“ privatizacije medija u Srbiji Radoicom Milosavljevi
UMMR
29.06.2018.
Ozbiljnom čoveku mora da se smuči od pojedinih naučnika iz Medijske koalicije, pogotovu zbog dvostrukih standarda i različitih aršina, kad je reč o raspodeli sredstava za medije.
NUNS
29.06.2018.
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, ANEM, Lokal Pres) protestuje zbog odluke predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića da u Komisiju za ocenu medijskih projekata izabere radnika opštinske službe za informisanje, formalno angažovanog u Kulturnom centru ovog grada, Bojana Neškovića i traži od njega da ovu odluku poništi.