Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Finansiranje
Grad Smederevo
08.04.2021.
SMEDEREVO je podelio 28 miliona budžetskih dinara za ovogodišnje sufinansiranje medijskih projekata, a aktuelna Komisija je ispoštovala "tradiciju" prethodnika, pa je više od polovine novca otišlo van ovog grada - najviše u Smederevsku Palanku.

Grad Požarevac
07.04.2021.

Iako je prošlo već godinu dana otkako je Vlada Srbije usvojila dokument pod nazivom "Strategija razvoja sredstava javnog informisanja u Republici Srbiji 2020 - 2025", koji bi trebalo da znači relaksaciju odnosa mediji - država - u stvarnosti vidimo neispunjene obaveze i zloupotrebe na račun medija koji nisu pod režimskom kontrolom.

Dokument bi trebalo da predstavlja i rešenje za probleme kao što je državni udeo u medijima, bezbednost

25.03.2021.
Mediji koji proveravaju informacije i tačno informišu građane nikad nisu bili važniji za građane i nikad nisu bili u gorem položaju. Pretplata je još uvek misaona imenica, na medijskim konkursima nisu omiljeni zbog kritike vlasti, a firme ne smeju da se kod njih reklamiraju. Dok ozbiljan novinarski rad zahteva i vreme i ulaganja, i dalje najbolje finansijski stoje mediji koji izmišljaju vesti, ne proveravaju ništa i prepisuju jedni od drugih

Opstina Vladicin Han
15.03.2021.
"U Preševu, na primer, od 2015, nije bilo konkursa ili su poništeni, Trgovište je raspisalo jedan pre nekoliko godina, a Bosilegrad ni toliko. Vladičin Han je redovan, Surdulica to radi od prošle godine, Vranje i Bujanovac otpočetka. Nije tajna da je bliskost sa vlastima, poglavito u Vranju, ključna za konkursni berićet."

Hungayr
15.03.2021.
Više od 70 miliona evra u proteklih deset godina donirala je mađarska vlada za sport, crkve i medije u Vojvodini, otkrio je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije. Od ukupne cifre, na medije mađarske nacionalne manjine je "otpalo" 12 miliona, kojima, tvrde sagovornici N1, politički uticaj kupuje ne samo Orbanov "Fides", nego i koalicioni partner vladajuće partije u Srbiji - Savez vojvođanskih Mađara.

Grad Pancevo
01.03.2021.
Na lokalnim medijskim konkursima raspisanim prošle godine nacionalnim dnevnim listovima dodeljeno je 21.865.000 dinara. Čak 82 odsto (17.815.000 dinara) otišlo je medijima koji prema izveštajima Saveta za štampu uporno krše Kodeks novinara.

Vojvodina
12.02.2021.
Pokrajinska vlada dodelila je manjinskim medijima, čiji su osnivač Nacionalni saveti, ugovore o sufinansiranju.
Grad Požarevac
03.02.2021.
Grad Požarevac poništio je konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, raspisan 19.januara. Pre raspisivanja pomenutog konkursa nije pribavljeno mišljenje Кomisije za kontrolu državne pomoći.
Čačak
05.01.2021.
Grad Čačak dodelio je 20 miliona dinara medijima za projektno sufinansiranje, namenjenih za ovu godinu i to pred sam njen kraj. Najviše novca dodeljeno je medijima koji isključivo propagiraju vladajuću partiju - SNS. Tako su skoro šest miliona dinara ukupno dobile televizija Galaksija 32 i televizija Radoice Milosavljevića - Telemark. Dva miliona dinara dobili su mediji povezani sa Gvozdenom Nikolićem, a više od 700 hiljada izdvojeno je i za medije Marka Aćimovića i
Gojković
28.12.2020.
Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas, obrazlažući predloženu dopunu Zakona o javnim medijskim servisima, da su u budžetu za 2021. godinu za Radio televiziju Vojvodine (RTV) planirana dodatna sredstva u iznosu od 900 miliona dinara.