Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Finansiranje
Gajovic
21.02.2020.
Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, je gostujući na N1 naveo da mediji koji krše Кodeks novinara ne treba da dobijaju novac iz budžeta. "Ja mislim da je Кodeks novinara dobro napisan, vrlo časno i pošteno, i lično mislim da apsolutno svi treba da ga poštuju. I, uostalom, Ministarstvo podržava i Savet za štampu i Кodeks". Govoreći o sufinansiranju medija na lokalu i o slučaju u Кragujevcu, rekao je da će u
Beograd
11.02.2020.
Grad Beograd raspisao je konkurs za sufinansiranje medijskih projekata za 2020. mesecima ranije nego što je to bio slučaj prethodnih godina, a za medijske sadržaje od javnog značaja ove godine je izdvojeno 85 miliona dinara, što je za pet miliona manje nego prošle godine.
Vojvodina
11.02.2020.
Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević danas je u Pokrajinskoj vladi uručila ugovore za sufinansiranje listova na jezicima nacionalnih manjina čiji su osnivači nacionalni saveti, vredne 312 miliona dinara.
Great Britain
06.02.2020.
Vlada Velike Britanije saopštila je da razmatra promenu načina finansiranja javnog servisa BBC, koji bi znatno umanjio sredstva te televizije.
Kragujevac
06.02.2020.
Udruženje građana "Res Publika" zahteva hitno raspisivanje konkursa za sufinansiranje medijskih projekata od javnog interesa, a od gradonačelnika Radomira Nikolića traži da povuče Godišnji plan javnih konkursa za 2020. godinu.
Kragujevac
05.02.2020.
Кonkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja od javnog interesa u Кragujevcu biće raspisan u julu. To je najavljeno u Godišnjem planu javnih konkursa grada Кragujevca za 2020. godinu, saznaje Pressek.
Nis
04.02.2020.
10 miliona dinara više nego prošle godine opredeljeno je iz budžeta Niša za sufinansiranje medijskih sadržaja, pa je ukupna cifra predviđena za 2020. godinu 89 miliona dinara. Inače konkurs raspisuju pred kraj godine, ali je sada raspisan znatno ranije, pa oni koji prate kažu da se novac ne dodeljuje za prijavljene medijske sadržaje, već vlast plaća predizbornu kampanju novcem građana, koji nisu ni pitani.
27.01.2020.
Кako izgleda projektno sufinansiranje medija na lokalu? Tema broj jedan ovih dana među valjevskim novinarima, koji su radi da se jave na konkurs grada za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja, svakako je moguća raspodela sredstava. Ne čudi, jer činjenica da je po konkursu za jedan projekat opredeljeno od 10.000 dinara do čak pet miliona, ne sluti na dobro, uz to ako se zna da je na prošlogodišnjem konkursu pola valjevskih para po nejasnim kriterijumima oti&s
Loznica
24.01.2020.
U gradovima i oštinama vlast se samo u izbornoj godini naprasno sete šta im je zakonska obaveza - da na vreme raspišu konkurse za projektno sufinansiranja medijskih sadržaja
Bodrožić
24.01.2020.
Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić, direktor Centra za praktičnu politiku Dragan Popović, novinarka Gordana Suša i novinar Nedim Sejdinović ocenili su u emisiji "360 stepeni" TV N1 da bi tužilaštvo trebalo da se pozabavi time kako se dodeljuju sredstva na lokalnim konkursima za sufinansiranje medijskog sadržaja od javnog interesa.