Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Finansiranje
NUNS
15.12.2017.
Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) danas je u ime nekoliko udruženja i medija uputilo zahtev Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) da pokrene i postupak revizije, odnosno evaluacije procesa konkursnog sufinansiranja, koji je u Srbiji počeo 2014. godine, po donošenju novog seta medijskih zakona.
BIRN
14.12.2017.
Fantomska medijska organizacija puštoši medijske konkurse – u lokalnim komisijama budžetski novac dodeljivali jedni drugima.
13.12.2017.
Dok Belami televizija na ovogodišnjem konkursu za medijsko finansiranje od Niša nije dobila ni dinar, 3 agencije u vlasništvu radnika ove televizije, koje su u identičnoj dokumentaciji navele reference iz godina kada nisu ni postojale, dobilo je po više od milion dinara za emitovanje programa upravo na Belamiju.
Novac
11.12.2017.
Sve vesti, koje je sajt Brif trebao da uradi za milion dinara koliko je ove godine dobio od bečejske lokalne samouprave na konkursu za projektno sufinansiranje, preuzete su od drugih medija.
NDNV
07.12.2017.
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) konstatuju da rezultati konkursa za sufinansiranje javnog interesa u sferi javnog informisanja u opštini Bečej – predstavljaju, u beskrajnom nizu, još jedan primer obesmišljavanja, karikaturalizacije i kriminalizacije tog zakonskog rešenja.
Prijepolje
07.12.2017.
- Direktori nekoliko medija u Novom Pazaru, Tutinu i Prijepolju smatraju da udruženi treba da izvrše pritisak na lokalne samouprave da izdvajaju dva odsto budžetskih sredstava za informisanje građana.
"Politika"
07.12.2017.
Račun „Dnevnik Vojvodina presa“, izdavača novosadskog lista „Dnevnik“, blokiran je na iznos od 190.503.721,79 dinara, piše na sajtu Narodne banke Srbije.
UNS
27.11.2017.
- Zakonska odredba o sufinansiranju ostvarivanja javnog interesa u medijima pretvorila se u udruženi kriminalni poduhvat vlasti i s njima povezanih medija, udruženja i pojedinaca, ocenjeno je danas na konferenciji "Lokalni mediji posle vlasničke transformacije i javni interes" na Fakultetu političkih nauka (FPN).
RTK
23.11.2017.
Kragujevac i ove godine nastavlja da finansira samo RTK. Predlog rebalansa budžeta otkriva da će ono što će Grad potrošiti na ovu televiziju premašiti dvostruki iznos novca koji je izdvajan u vreme kada je televizija bila državna i imala mnogo više zaposlenih.
Novac
22.11.2017.
Više od polovine novca građana Smedereva otišlo medijima koji nisu ni postojali u vreme kada je konkurs raspisan.