Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Vučić o NIN-u: Reklamirali odličan snajper, pokazuje "diktaturu" u kojoj živimo

28.11.2019.
Vučić

 

Predsednik Srbije Aleksanda Vučić izjavio je, komentarišući naslovnu stranu najnovijeg broja NIN-a, na kojoj je uslikan ispred snajpera na sajmu oružja, da "to nije prvi put". "Samo vi to radite! Dok vi uperite snajper u mene, ja ću da se trudim da uperim vrh olovke u neki deo Srbije gde ćemo da gradimo nove fabrike i puteve", kazao je Vučić.
Novi broj NIN-a je na društvenim mrežama u sredu najavljen s naslovnicom na kojoj se nalazi predsednik Aleksandar Vučić kako obilazi štandove na sajmu naoružanja. Fotografija je napravljena iz takvog ugla da je cev puške usmerena pravo u njega.
NIN se danas pojavio bez naslovne fotografije, a prema rečima izdavača, naslovnica koja je prethodno bila najavljena je neprimerena u zemlji u kojoj je ubijen premijer. "Iako je naslovna strana promenjena, sadržaj članka 'Afera oružje: Кo ruši Кrušik' ostaje, naravno, nepromenjen", saopštio je izdavač Ringier Axel Springer Srbija.
"To nije prvi put, to je prepisivanje tekstova (glavnog i odgovornog urednika Tabloida) Milovana Brkića", rekao je Vučić i dodao da je razlog tome što "nije hteo da plaća reket".
Vučić je rekao i da mogu da nastave da ga nišane.
"Samo vi te snajpere uperite u mene, nemojte ni u koga drugog. A ja ću se boriti i za vaše pravo da kažete šta god hoćete. Dok vi uperite snajper u mene, ja ću da se tudim da uperim vrh olovke u neki deo Srbije gde ćemo da gradimo nove fabrike i puteve", rekao je predsednik Srbije.
Кako je rekao, snajper sa fotografije je "dobar snajper".
"Taj snajper je dobar, mnogo dobra mašina, pogađa na kilometar, pravi ga jedna domaća kompanija, nadam se da ćemo s njom u budućnosti neki posao da napravimo...Precizan, pogađa pravo u metu...Mogli su još malo da fokusiraju i kropuju fotografiju", rekao je Vučić.
To, kako kaže, pokazuje u kakvo vreme živimo.
"Ja sam saglasan s naslovnom NIN-a, u svakom smislu. Prvo, reklamirali su odličan snajper. Drugo - to pokazuje u kakvoj 'diktaturi' živimo, u kojoj možete šta hoćete, da upadate u RTS, da šetate gde hoćete...Neka samo nastave svoj posao, politika Đilasa, Obradovića i Jeremića zato i gubi podršku", kazao je Vučić.
Кomentarišući optužbe da su se on i zvanična srpska politika suviše približili Rusiji, Vučić je rekao da takve ali i potpuno suprotne optužbe dolaze svakodnevno, što je samo dokaz o snazi politike Srbije koja se zasniva na samostalnosti i nezavisnosti.
"Neće u moje ime donositi odluke niko ni u Vašingtonu ni u Briselu ni u Moskvi. Odluke o politici Srbije donose građani Srbije. Video sam sijaset tekstova kako treba zapretiti Vučiću i Srbiji. Vi pretite a mi ćemo da radimo i gradimo. Radićemo uvek i sa svima, ali ćemo uvek poštovati interese Srbije", rekao je Vučić.

IZVOR: N1

 

Najnovije