Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

VOICE: RTV u gubitku, ide ka bankrotu

24.01.2019.
RTV

Radio-televizija Vojvodine i prošlu godinu završila je sa velikim gubitkom što, ukoliko ne dođe do naglog povećanja poslovnih prihoda, približavanje bankrotu čini sve realnijim, piše večeras Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).
Ukupan neto gubitak RTV-a na kraju trećeg kvartala 2018. godine iznosio je 159,95 miliona dinara, navodi se u finansijskom izveštaju, što znači da je ukupan gubitak pokrajinskog javnog servisa, računajući i taj period, trenutno 1,34 milijarde dinara, navodi VOICE (www.voice.org.rs)
Kako se dalje navodi u finansijskom izveštaju, poslovni prihodi za period od januara do septembra prošle godine su u poređenju sa istim periodom 2017. godine, manji u iznosu od 3,95 miliona dinara.
„To menadžmentu pokrajinskog javnog servisa nije smetalo da poveća poslovne rashode za 105,9 miliona dinara“, piše VOICE.
Kod poslovnih rashoda naročito se ističe povećanje troškova proizvodnih usluga za 38,2 miliona dinara, i pored drastičnog pada kvaliteta i gledanosti emisija na RTV-u.
Takođe, na kraju trećeg kvartala prošle godine u RTV-u su porasli i rashodi za zarade, naknade zarada i ostale lične rashode, u iznosu od 41,4 miliona dinara.
IZVOR: "Danas"