Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Izvršni direktori Kompanije „Novosti“ podneli neopozive ostavke

06.07.2017.
"Večernje novosti"

Tri izvršna direktora Kompanije „Novosti“ podnela su neopozive ostavke, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

Ostavke su podneli izvršni direktor zadužen za finansije Branko Vukićević, za prodaju Tanja Blagojević i za opšte poslove Radomir Vidaković. Kako UNS saznaje, oni su ostavke podneli nezadovoljni što nema napretka u rešavanju finansijskih problema Kompanije „Novosti“, kao i zbog neodgovarajuće reakcije Nadzornog odbora na sve što se događa u Kompaniji.
Izvršne direktore imenuje Nadzorni odbor Kompanije, a na predlog direktora i glavnog i odgovornog urednika. Ovi izvršni direktori najbliži su saradnici Ratka Dmitrovića, koji je i sam Nadzornom odboru još sredinom maja podneo ostavku na mesto direktora i glavnog i odgovornog urednika.
Ovim potezom, kompletan menadžment „Novosti“ nalazi se u ostavci.
Predsednica Nadzornog odbora Tanja Vidojević kratko je za UNS prokomentarisala da je ostavka izvršnih direktora „njihovo legitimno pravo“ i da ne može dalje da komentariše jer upravo ulazi na sastanak.
UNS je pozvao i Dragana Đukanovića, člana Nadzornog odbora "Novosti" koji je rekao da nema nikakvu informaciju o ostavkama i da je za izjave medijima zadužena Tanja Vidojević.
Na pitanje da li se uopšte Nadzorni odbor sastajao od majskih dešavanja u Kompaniji, Đukanović je rekao da ne može da govori i da "žuri na put".
Kako UNS nezvanično saznaje, Nadzorni odbor Kompanije „Novosti“ je na sednici održanoj 8. maja doneo zaključak da bude u stalnom zasedanju, ali je od tada nekoliko sednica zakazano, pa odloženo.
Naredna je zakazana za utorak, 11. jul, ali, kako UNS saznaje, na dnevnom redu neće biti stanje u Kompaniji „Novosti“.
IZVOR: UNS

Najnovije