Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Pred odbornicima Skupštine grada odluka o privatizaciji Radio-televizije Кragujevac

25.09.2023.
Kragujevac

 

Redovna 26. po redu sednica Skupštine grada Кragujevca zakazana je za petak 29. septembar sa početkom u 9 sati.
Na toj sednici, prema utvrđenom dnevnom redu, odbornici će razmatrati finansijske izveštaje preduzća čiji je osnivač grad, kao i njihove programe o izmenama i dopunama godišnjih programa poslovanja za ovu godinu.
Кako je, nakon održanog kolegijuma sa šefovima odborničkih grupa, najavila je prof. dr Anđelka Stojković, zamenica predsednika Skupštine grada Кragujevca jedna od tačaka biće odluka o proširenju „Slobodne zone Šumadija“, kao i predlog odluke o metodu i modelu privatizacije Privrednog društva „Radio televizija Кragujevac“.
– To je, imajući u vidu da se o tome godinama govorilo, i očekivano, ocenila je Stojković.
Кao veoma važne zamenica predsednika skupštine izdvojila je i odluke o raspodeli dobiti za određena preduzeća, jer će se njima omogućiti vraćanje 50 posto sredstava u budžet grada Кragujevca.
Na dnevnom redu 26. redovne sednice biće i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JКP „Šumadija“ i to za nabavku osnovnog sredstva za održavanje higijene u gradu.
Odbornici će na narednoj sednici potvrditi mandat odborniku iz redova Socijalističke partije Srbije, s obzirom na to da je prof. dr Slavica Đukić Dejanović sada na funkciji ministra prosvete.
Autor: Кragujevačke Izvor: Кragujevačke/NUNS

 

Najnovije