Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Bojan Cvejić novi urednik portala N1

23.03.2023.

Dosadašnji glavni i odgovorni urednik onlajn izdanja dnevnog lista Danas Bojan Cvejić od ponedeljka je glavni urednik portala N1.

Cvejić za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS) kaže da će mu glavni zadatak biti da portal N1 objavljivanjem raznovrsnijeg sadržaja dođe do šireg čitalačkog auditorijuma i dospe u deset najposećenijih portala u Srbiji.

"Portal televizije N1 je već prepoznatljiv u Srbiji kao pouzdan izvor informacija iz oblasti dnevne politike, ekonomije, sveta... Glavni zadatak u narednom periodu biće nam da dođemo do šire publike, da ponudimo uz pouzdane vesti raznovrsniji sadržaj, sve sa ciljem da se portal N1 brzo svrsta u 10 najposećenijih sajtova u Srbiji i da se nađe na mestu na kojem zaslužuje da bude kao jedan takav brend. Lično, početak rada na N1 za mene predstavlja veliki profesionalni izazov", rekao je.

Cvejić je svoju novinarsku karijeru i započeo u dnevnom listu Danas. U ovom listu je bio novinar u nekoliko rubrika – Beograd, Društvo, Politika. Poslednjih sedam godina, sve do marta ove godine, bio je glavni i odgovorni urednik portala Danas.rs.

Paralelno sa uredničkom funkcijom na portalu Danas.rs, od 2019. do 2022. godine bio je i izvršni direktor, pa direktor kompanije Dan Graf koja izdaje Danas i City Magazine.

Sarađivao je sa nedeljnikom NIN i onlajn izdanjima City Magazine, Radnik.rs i Кosovo 2.0, kao i na projektima sa organizacijama UNICEF, NALED, CEPROM i mnogim drugim. Bio je dopisnik italijanskog portala L’Indro.

Član je Кomisije za žalbe Saveta za štampu i Upravnog odbora Asocijacije medija

Cvejić je i dobitnik UNS-ove nagrade Laza Кostić, priznanja „Ličnost godine“ koje dodeljuje Misija OEBS u Srbiji (2019) i medijske nagrade „Inicijative za mirne promene“ (PCi).

Od 2014. do 2018. godine bio je član Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Autor: A. N. Izvor: UNS

Bojan Cvejić (foto: Pres centar UNS-a)

 

 

Najnovije