Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Počinje (ras)prodaja imovine RTK

06.12.2016.
Čovek

 

Imovina Radio-televizije Kragujevac, popisana radi namirivanja zaposlenih koji su tužili preduzeće zbog neisplaćivanja zarada, danas će prvi put biti ponuđena na prodaju, a počeće u 11 sati, u prostorijama sudskog izvršitelja Nebojše Vujanca, u Ulici Grada Sirena, preko puta tržnog centra „Roda“.
Prema Vujančevim rečima, za učešće na prvoj licitaciji prijavio se veliki broj zainteresovanih kupaca. Uprkos tome, ovaj izvršitelj smatra da svi zaposleni neće moći da budu namireni posle „prvog kruga“.
Sa zahtevom da im se isplate zarade od juna do oktobra ove godine, sudu se do sada obratila većina od ukupno 67 zaposlenih, a početna cena opreme i vozila je 30 odsto niža od procenjene vrednosti. Zbog toga će, smatra Vujanac, najverovatnije morati da se održi i druga licitacija, na kojoj će imovina RTK biti ponuđena po ceni koja je upola manja od tržišne.
RTK je privatizovana oktobra 2015. godine, kad je ovu medijsku kuću, za 85. 500 evra, kupio kontroverzni biznismen iz Kruševca Radoica Milosavljević. 

IZVOR: "Politika"

 

Najnovije