Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Usvojena lista kandidata za članove Saveta REM-a

24.11.2020.
Zekić

Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine utvrdio je listu kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).
Predlog za člana Saveta REM-a nadležnog Odbor Narodne Skupštine su Olivera Zekić i Miloš Gajović, a predlog crkve i verskih zajednica su Aleksandra Janković i Snežana Miljković.
Na današnjoj sednici Odbora za kulturu i javno informisanje, predsednica tog odbora Sandra Božić rekla je da je pravo da predloži kandidata za člana Saveta REM-a jedino iskoristila poslanička grupa „Aleksandar Vučić – za našu decu", koja je nadležnom odboru 18. novembra predložila Oliveru Zekić i Miloša Gajovića.
Članovi odbora jednoglasno su prihvatili taj predlog.
Jednoglasno je prihvaćen i predlog crkve i verske zajednice za člana Saveta REM-a, koje su kandidovale Aleksandru Janković i Snežanu Miljković. One su zajednički predlog Srpske pravoslavne crkve, Islamske zajednice Srbije, Beogradske nadbiskupije, Jevrejske verske zajednice, Evangelističke hrišćanske crkve i Slovačke evangelističke crkve.
Za sledeću sednicu zakazan je razgovor sa predloženim kandidatima članova Saveta REM-a. Posle toga, izbor članova Saveta REM-a stavlja se na dnevni red prvog narednog zasedanja Narodne skupštine.
Oliveri Zekić je 24. jula istekao mandat u Savetu REM-a, dok drugoj članici Aleksandri Janković mandat ističe 3. marta 2021. godine. Zekićeva je ranije za UNS izjavila da će sigurno prihvatiti, ukoliko ponovo bude kandidovana za isto mesto u Regulatoru.
IZVOR: UNS