Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Dmitrović: Prvo saopštiti zbog čega sam smenio šefa deska, pa o „aktuelnim trivijalnostima“ u „Večernjim novostima“

16.09.2019.
Dmitrović

Nekadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Radomir Dmitrović nije želeo da za Udruženje novinara Srbije (UNS) govori o prodaji lista „Večernje novosti“ smederevskom biznismenu Bobanu Rajiću, već je podsetio na sudski spor između bivšeg šefa deska Srđana Škora i Кompanije Novosti.
„Pre nego što se pozabavimo aktuelnim trivijalnostima u ‘Novostima’, red je da se saopšti rezultat višegodišnje medijsko-političke istrage (vođene od strane ovih koji sada kukaju nad sudbinom ’Večernjih novosti’) zbog čega je Ratko Dmitrović smenio šefa deska“, rekao je UNS-u Dmitrović.
Кako kaže „od tog pitanja nema važnijeg, ni onda, ni danas“, kao i da se „nada da shvataju, oni koji treba da shvate“.
Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu prošle godine potvrdio je presudu Prvog osnovnog suda da je nekadašnji šef deska „Večernjih novosti“ Srđan Škoro nezakonito premešten na mesto pomoćnika odgovornog urednika dnevnog lista „Sport“.
Prema aneksu ugovora iz maja 2014. godine, Škoro je „zbog izmenjenih okolnosti“, odnosno „zbog potrebe procesa i organizacije rada“ iz redakcije „Večernjih novosti“ premešten u list „Sport“, na mesto pomoćnika odgovornog urednika.
U tužbi je navedeno da Škorov premeštaj nije motivisan razlozima iz domena radno-pravnih odnosa i da predstavlja kaznu za njegovo gostovanje u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije u prelistavanju štampe, na dan inaugurisanja Vlade 2014. godine, a u kom je kritikovao izbor ministara u toj Vladi.
IZVOR: UNS

Najnovije