Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Vukosavljević o medijskom dijalogu: Svako ima pravo na svoj stav

11.01.2019.
Vukosavljević

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je ne bi komentarisao motive zbog kojih je Medijska koalicija prekinula dijalog sa Koordinacionim telom Vlade za saradnju sa medijima, ali da smatra da svako ima pravo na tako nešto i da je to prirodan deo diskusije.
"Okolnosti koje su dovele do takvog gesta ne bih komentarisao. One su posledica prava bilo kojeg subjekta ili grupe koja je u tome učestvovala da zauzima svoje stavove i da povlači poteze za koje smatra da su u njihovom interesu ili u interesu medijske scene ili dela medijske scene koju oni zastupaju", rekao je Vukosavljević novinarima u Beogradu.
Dodao je da je uvek bolje da saradnja funkcioniše bez obzira na pojedine razlike u određenim fazama i da funkcioniše u vezi sa ciljem zbog kojeg je počela.
"To nije prvi put da dolazi do izvesnih šumova u komunikaciji. Takođe, mislim da je to prirodan deo diskusije i traženja važnih rešenja u jednoj vrlo osetljivoj oblasti", naveo je Vukosavljević.
Ministar je dodao da je normalno da postoje "različiti pogledi u datim fazama".
"Verujem da će proces uređivanja medijskog prostora i kroz medijsku strategiju, zakone koji će kasnije biti menjani ili donošeni novi, biti proces koji će biti na dobrobit medijskoj sceni", rekao je Vukosavljević.
IZVOR: RTS