Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Izabrane komisije Ministarstva kulture i informisanja za ocenu medijskih projekata

17.05.2022.
Novac

Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je danas Rešenje o imenovanju članova komisija za ocenu medijskih projekata.

Za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za televizije Ministarstvo je izdvojilo najviše sredstava - 70 miliona dinara. O raspodeli novca za televizijske projekte odlučivaće Zoran Gavrilović, predstavnik NUNS-a, Gvozden Nikolić iz Udruženja medija i medijskih radnika, Aleksandar Stanojević, Društvo novinara Niša i nezavisni stručnjaci - Violeta Jovanov Peštanac i Slobodan Stanković.

Edib Honić, UNS, Ivana Kahrmann, NUNS, Zoran Veličković, Profesionalno udruženje novinara Srbije i nezavisne stručnjakinje za medije Nada Gagić i Mirjana Aleksić imenovani su u komisiju koja će odlučivati o raspodeli novca za proizvodnju medijskih sadržaja za štampane medije i servise novinskih agencija.

U komisiju za ocenjivanje projekata za radio imenovani su Olivera Milošević, UNS, Miloš Rajković, RAB Srbija, Slađana Aleksić, Profesionalno udruženje novinara Srbije i nezavisni stručnjaci za medije - Vladimir Jovanović i Predrag Azdejković.

O raspodeli novca koje je Ministarstvo izdvojilo za internet medije odlučivaće Nevena Ružić, NUNS, Biljana Selaković, RAB Srbija, Slobodan Đurić, Udruženje sportskih novinara Beograda i Saša Mirković i Ilija Stojanović, nezavisni stručnjaci.  

U komisiji za ocenu projekata namenjenih organizovanju i učešću u naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređenju profesionalnih standarda u oblasti javnog informisanja imenovani su samo nezavisni medijski stručnjaci - Mugdim Šehalić, Olga Drecun, Jovan Bukovala, Muharem Mutabdžija i Jelena Knežević. 

Članovi komisije za ocenu projekata za izdavače elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohija su Emilija Marić, Udruženje elektronskih medija „ComNet“, Nadežda Budimović, Lokal pres, Boban Mitić, UNS i Željka Petrović i Nebojša Veličković, nezavisni medijski stručnjaci.

Medijske sadržaje na jezicima nacionalnih manjina ocenjivaće Aleksandra Šanjević, NUNS, Svetlana Tomov, RAB Srbija, Dražen Ostojić, Udruženje sportskih novinara i nezavisni stručnjaci - Miroljub Radojković i Bojan Nikolić.

Slobodan Ćirić, UNS, Ljiljana Stojanović, Lokal pres, Dejan Kostić, Društvo novinara Niša i stručnjaci za medije Jelena Crnogorac i Milica Veljković članovi su komisije za ocenjivanje medijskih projekata namenjenih osobama sa invaliditetom.

Medijske sadržaje namenjene pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona ocenjivaće Zoran Maksimović, UNS, Izabela Branković, Asocijacija medija, Marija Stanković, Profesionalno udruženje novinara Srbije i nezavisne stručnjakinje Jelena Dopuđ i Ivana Mićević.

O sufinansiranju medijskih projekata koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture odlučivaće Nataša Heror, Asocijacija medija, Slobodan Marković, Društvo novinara Niša, Nikola Lazić, Lokal pres i Ljubiša Lešević i Srđan Conić, nezavisni stručnjaci.

IZVOR: UNS

Najnovije