Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Vesti
MSS
20.10.2017.
Medijski savez osuđuje odluku članica medijske koalicije i Asocijacije medija da se povuku iz Radne grupe za izradu nove medijske strategije i taj potez ocenjuje kao kukavički čin onih koji su najodgovorniji za sadašnji katastrofalni položaj novinara i medijskih radnika u Srbiji i urušavanje novinarstva.
Medijska koalicija
20.10.2017.
Predstavnik Koalicije novinarskih i medijskih udruženja Nedim Sejdinović napušta radnu grupu Ministarstva kulture i informisanja za izradu Strategije razvoja sistema javnog informisanja do 2023. godine, na osnovu zajedničke odluke članica Koalicije – Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, Asocijacije Lokal pres i Asocijacije onlajn medija.
Ćirjaković
20.10.2017.
Sve bi bilo mnogo lakše kada bi vlast Aleksandra Vučića bila jedini neprijatelj medijskih sloboda u Srbiji.
UNS
20.10.2017.
Udruženje novinara Srbije (UNS) obavestilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja da se povlači iz Radne grupe za izradu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2023. godine.
RTS
18.10.2017.
Upravni odbor RTS-a za vršioca dužnosti urednika Radio Beograda postavio je Milana Nedića, nekadašnjeg urednika Jutarnjeg i Beogradskog programa.
17.10.2017.
Čuveni britanski novinar i stručnjak za Balkan govori za Danas o situaciji u regionu, svojoj novoj knjizi, kriminalu na svetskom nivou...
Asocijacija medija
17.10.2017.
Upravni odbor Asocijacije medija povukao je svoju predstavnicu Dalilu LJubičić iz radne grupe za izradu Medijske strategije i ovlastio je da podnese ostavku na članstvo ministru Vladanu Vukosavljeviću.
IFJ
17.10.2017.
Evropska i Međunarodna federacija novinara (EFJ i IFJ) osudile su danas ubistvo malteške istraživačke novinarke Dafne Kauruan Galicije.
Mogens
17.10.2017.
Predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bliher Bjeregard (Blicher Bjerregard) ocenio je da je Srbija najgori primer kršenja medijskih sloboda na Balkanu.
Kragujevac
17.10.2017.
- Uprkos kritikama odbornika iz opozicionih stranaka Zajedno za Šumadiju (ZZŠ) i Šumadijska regija da je gradska uprava, do sada, nenamenski i nezakonito potrošila više od 70 miliona dinara za pokriće dugova bivšeg vlasnika.