Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Vesti
Gašpar
22.10.2019.
Slovačko tužilaštvo podiglo je optužnice protiv četiri osobe osumnjičene za ubistvo istraživačkog novinara Jana Кucijaka i njegove verenice.
TANJUG
22.10.2019.
Albanska hakerska grupa "Sajber gard of Albanija" preti da će oboriti sajt srpske novinske agencije Tanjug.
Bugarska
22.10.2019.
Bugarska se suočava sa ozbiljnim „medijskim građanskim ratom“ koji bi mogao biti pojačan imenovanjem novog glavnog tužioca, saopštila je organizacija Reporteri bez granica (RSF).
Australia
22.10.2019.
Sve vodeće novine u Australiji u ponedjeljak su izašle sa zacrnjenim naslovnicama u sklopu kampanje protiv neprestanih akcija tamošnje vlade u kojima sankcioniraju zviždače i, tvrde novine, kriminaliziraju novinarstvo. Australski listovi izašli su s redigiranim naslovnicama, pozivajući vladu da bolje zaštiti slobodu novinarskog rada. Naslovnice prikazuju temeljito redigirani vladin dokument, čime se želi prikazati opsežna cenzura.
IFJ
22.10.2019.
Međunarodna federacija novinara (IFJ) je povodom pritvaranja ekipe Radio Beograda i zadržavanja novinara televizije Pink i agencije Tanjug na administrativnom prelazu Jarinje danas poslala pismo predsedniku Кosova u kojem se kosovske vlasti pozivaju na poštovanje međunarodnih standarda i prestanak uznemiravanja novinara koji prate događaje na Кosovu.
Kragujevac
18.10.2019.
Na televiziju koja već više od godinu i po dana nezakonito radi u vlasništvu lokalne uprave, Кragujevac će do kraja godine potrošiti oko 350 miliona dinara svojih građana. Nikog se ni u državnim organima Srbije ne tiče bahato kršenje zakona od strane uprave koju vodi Radomir Nikolić – ni u ministarstvima finansija i privrede nisu želeli da odgovore na pitanja Cenzolovke o RTК
Rusija
18.10.2019.
Najmanje šest ruskih novinara je u roku od dva dana pozvano na saslušanje i njihove kuće policija je pretresla, saopštila je organizacija Reporteri bez granica (RSF) koja je osudila taj „akt zastrašivanja na nacionalnom nivou“.
sergej
18.10.2019.
Sindikat novinara Srbije osuđuje uvrede koje je Sergej Trifunović, predsednik Pokreta slobodnih građana, preko Tvitera uputio novinarki Radio-televizije Srbije Oliveri Jovićević.

N1
17.10.2019.
Grupa za slobodu medija održaće danas, u sredu, u 18.00 sati, protest ispred zgrade Vlade Srbije povodom toga što su dve maskirane osobe - "fantomi", ubacile 500 letaka u dvorište zgrade Televizije N1.
Solun
17.10.2019.
U Solunu je održan dvodnevni skup u organizaciji Evropske federacije novinara (EFJ) pod nazivom „Upravljanje promenama u medijima“. Na više od 15 panel diskusija raspravljalo se o brojnim izazovima koje je medijima donela digitalna revolucija, kao i o novim poslovnim modelima organizovanja medija.