Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Vesti
"Kurir"
25.11.2020.
Кomisija bi po službenoj dužnosti morala da pokrene proces ponavljanja postupka o koncentraciji između Adria Media Group i Monda zbog novih činjenica koje produbljuju sumnje da je pravi kupac izdavača Кurira zapravo državni Telekom, kažu sagovornici BIRN-a
France
24.11.2020.
Evropska unija je povodom francuskog predloga zakona o bezbednosti navela da novinarima treba omogućiti da obavljaju posao slobodno i potpuno bezbedno.
Zakoni
24.11.2020.
Predloženim akcionim planom za sprovođenje Medijske strategije, u čiju je finalnu verziju Cenzolovka imala uvid, novinari bi trebalo da budu bezbedniji, javni medijski servisi nezavisniji, sistem sufinansiranja medijskih sadržaja unapređen, a lokalni i regionalni mediji održivi. Sagovornici Cenzolovke smatraju, međutim, da nema garancije da će stanje u medijskoj sferi biti značajnije poboljšano.
Zekić
24.11.2020.
Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine utvrdio je listu kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).
RTV
24.11.2020.
Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je listu kandidata za imenovanje po šest članova upravnih odbora javnih medijskih servisa. Na listi su 48 kandidata za Upravni odbor Radio-televizije Srbije i 16 za UO Radio-televizije Vojvodine (RTV).
RTS
23.11.2020.
Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) odlučio je danas da ne pokrene postupak protiv televizije Pink zbog uvreda koje su izrečene u emisiji „Hit tvit“ na račun novinarke N1. Na današnjoj sednici Savet REM-a utvrdio je i listu kandidata za po šest članova Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS) i UO Radio-televizije Vojvodine (RTV).
gasic
20.11.2020.
Sve po zakonu i uz poštovanje procedura, Ministarstvo kulture i informisanja od gotovo 15 miliona iz budžeta, kroz tzv. pojedinačna davanja najviše dodelilo medijima pod kontrolom naprednjaka i dobro poznatih medijskih tajkuna
Cvejić
20.11.2020.
Služba za nadzor i analizu REM-a zaključila je da nema povreda zakona i pravilnika u uvredama koje je pevač Aca Lukas uputio na račun novinarke N1 Žakline Tatalović u emisiji „Hit tvit“ na Televiziji Pink.
Asanz
20.11.2020.
Džulijan Asanž kaže da su on i drugi zatvorenici u zatvoru „Belmarš“ zatvoreni u ćelije, pošto je zabeleženo više slučajeva zaraze koronavirusom u njegovom bloku.
Novine
20.11.2020.
U Registar medija trenutno je upisano 2.508 medija, rečeno je Udruženju novinara Srbije (UNS) u Agenciji za privredne registre (APR).