Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Vesti
Transfuzija krvi
28.07.2021.
Sindikat novinara Srbije (SINOS) poziva poslodavce u medijima da rad novinara i medijskih radnika NE USLOVLJAVAJU obaveznim vakcinisanjem jer time krše Ustav Srbije
"Nezavisnost"
15.07.2021.
Novinar Darko Šper izabran je za predsednika Granskog sindikata kulture, umetnosti i medija Nezavisnost.

15.07.2021.
Prošlo je sedam meseci od osnivanja Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara. Inicijalni, polugodišnji Akcioni plan je ispunjen. Vreme je da razmotrimo šta i kako dalje u svetlu novih okolnosti i izazova.

Vlada
15.07.2021.
Kabinet predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić saopštio je da izjave urednice Južnih vesti Gordane Bjeletić da je premijerka pre nje imala saznanja o ishodu postupka protiv osoba koje su ugrozile bezbednost novinarke „nikako ne stoje“.

13.07.2021.
Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) je na današjoj sednici izabrao novih šest članova Upravnog odbora Radio-televizije Srbije, saznaje Danas.

Georgia
13.07.2021.
Nekoliko hiljada ljudi protestovalo je ispred gruzijskog parlamenta tražeći ostavku premijera zbog smrti novinara koga su napali i tukli anti LGBT demonstranti. Snimatelj Aleksandar Laškarava pronađen je mrtav ranije danas u svom domu, prenela je televizija TV Pirveli za koju je radio.

Vlada
12.07.2021.
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Vlada čini sve što je u njenoj moći da imamo medijski ambijent u kojem je zagarantovana sloboda medija.
Narodna Skupština
12.07.2021.
Prvi sastanak Radne grupe za izradu radne verzije Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima održan je u Narodnoj skupštini Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Georgia
12.07.2021.
Gruzijski kamerman, koga su pretukli pripadnici ekstremne desnice na margini demonstracija protiv održavanja marša LGBT umro je, javila je danas televizija za koju je radio.

12.07.2021.
Sednica saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) zakazana je za sutra, a na dnevnom redu se očekuje izbor članova upravnih odbora republičkog i pokrajinskog javnog servisa, saznaje Danas.