Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Vesti
Hungayr
22.09.2020.
Vlada mađarskog premijera Viktora Orbana nastavlja ofanzivu protiv nezavisnih medija. Sloboda govora i medija u toj zemlji-članici Evropske unije sve više se ograničava.
"Pokret za preokret"
22.09.2020.
Članovi Кreativnog tima Pokreta za preokret potvrdili su pisanja medija da je prijava Aleksandra Vučića za mesto generalnog direktora Radio televizije Srbije stigla Upravnom odboru RTS-a i da su oni, kako kažu „pomogli u njenom pisanju“.
RTV
22.09.2020.
Agencija Laboris, koja je do 30. avgusta posredovala pri zapošljavanju 257 ljudi u Radio-televiziji Vojvodine, danas je putem pošte poslala otkaze za 91 radnika, saznaje agencija Beta.
"Laguna"
22.09.2020.
Voditelji emisije "Obavezno-Neobavezno" Igor Brakus i Smiljan Banjac objavili su danas da su dobili obaveštenje da će radio Laguna, na kojem rade, prodati frekvenciju vlasniku Pinka i da oni u tome ne žele da učestvuju, zbog čega će raskinuti ugovor.
Joksimović
22.09.2020.
Televizijska voditeljka Jovana Joksimović oglasila se na društvenoj mreži Instagram i navela da ona i njen kolega Srđan Predojević danas nisu znali da li su zaposleni na Prvoj televiziji, jer nisu dobili obaveštenje o prekidu radnog odnosa.
"Laguna"
22.09.2020.
Autori emisije Obavezno - Neobavezno obavestili su javnost na svom Tviter nalogu da će čuveni beogradski radio "Laguna" prodati svoju frekvenciju 93,7 vlasniku Pink televizije, Željku Mitroviću, koji bi navodno trebalo da pokrene omladinski radio.
REM
22.09.2020.
Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je danas konkurse za imenovanje šest članova Upravnog odbora (UO) Radio-televizije Srbije (RTS) i šest članova UO Radio-televizije Vojvodine (RTV), objavila je Politika.
Nis
22.09.2020.
Телевизија КTelevizija Кopernikus, u vlasništvu poverenika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdana Milovanovića, dobila je u drugom delu ovogodišnjeg niškog konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa, svih preostalih pet miliona dinara.


Prva srpska televizija
22.09.2020.
Sindikat novinara Srbije ( SINOS) daje punu podršku Jovani Joksimović i Srđanu Predojeviću u nastojanju da se izbore za dostojanstven raskid ugovora o radu. Za SINOS je neprihvatljiv postupak poslovodstva Prve televizije da voditeljski par, koji je najzaslužniji što je jutarnji program ove medijske kuće najgledaniji u Srbiji, o prestanku radnog odnosa obavesti putem instagram mreže, a Srđanu Predojeviću ne dozvoli ulazak u zgradu Televizije.
Direktno
22.09.2020.
Voditeljski par Jovana Joksimović i Srđan Predojević više neće raditi na Prvoj televiziji, zvanično je saopšteno.