Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Vesti
TANJUG
18.08.2017.
Novinsku agenciju Tanjug, zvanično ugašenu još 31. oktobra 2015, i dalje plaćaju građani Srbije.
Ministarstvo kulture i informisanja
16.08.2017.
Na ukupno sedam konkursa koliko je ove godine za sufinansiranje medijskih projekata raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja, dodeljeno je više od 253 miliona dinara.
Turkey
16.08.2017.
Francuski predsednik Emanuel Makron pokušao je, u telefonskom razgovoru sa Redžepom Tajipom Erdoganom, da obezbedi oslobađanje francuskog novinara.
RTK
16.08.2017.
Radio - televizija Kragujevac koja je krajem juna ove godine vraćena u privremeno vlasništvo Grada, kako UNS saznaje, uskoro bi ponovo trebalo da počne sa emitovanjem programa.
Tasovac
15.08.2017.
Upravni sud doneo je krajem juna presudu kojom se zbog povrede pravila postupka poništava deo prošlogodišnjeg Rešenja o raspodeli sredstava za internet medije Ministarstva kulture i informisanja kojim je portalu Južne vesti iz Niša dodeljeno milion dinara.
nis
14.08.2017.
Aleksandar Živadinović, jedan od ponuđača na aukciji za kupovinu Niške televizije (NTV), organizovane u oktobru 2015, podneo je žalbu Ustavnom sudu zbog negativne odluke Ministarstva privrede na njegov prigovor o regularnosti privatizacije tog medija.
14.08.2017.
Direktorka medijske kuće RTV Kraljevo i Ibarske novosti Violeta Simović poslala je danas UNS-u pismo u kom protestuje što je uvođenjem digitalizacije pokrivenost lokalnih i regionalnih televizija izjednačena, a naknade za dozvole za rad koju televizije plaćaju REM-u se i dalje razlikuju. Pismo prenosimo u celosti.
isreal
11.08.2017.
Međunarodna federacija novinara (IFJ) pozvala je danas novinare širom sveta da se solidarišu sa izraelskim novinarom Davidom Sheenom, koji se suočava s tužbom za klevetu od istaknutog izraelskog generala Izraela Živa.
11.08.2017.
Ministarstvo unutrašnjih poslova još nije dostavilo dopunski izveštaj i informacije u vezi sa napadima na novinare tokom mitinga Srpske napredne stranke, povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, 31. maja, na platou Skupštine Srbije.
Medijska koalicija
11.08.2017.
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres) poziva ministra finansija Dušana Vujovića i Vladu Srbije da se u planiranim izmenama Zakona o PDV-u jasno odrede da projektno sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja ne podleže plaćanju PDV-a.