Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Vučić: Odgovorio sam na više od 3.000 pitanja N1 i Nove S

30.11.2021.
"Nova"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da je do sada odgovorio na više od 3.000 pitanja novinara N1, Nove S i Newsmax Adria, kao i da je odgovorio na svako pitanje svakog novinara.

On je u emisiji „Hit Tvit“ na televiziji Pink, odgovarajući na pitanje profesora Fakulteta političkih nauka Radeta Veljanovskog kada će gostovati na televiziji N1, istakao da je on odgovorio na pitanja svakog novinara i pozvao da se prebroji na koliko pitanja medija kao što su Pink i Prva odgovorili čelnici prethodne vlasti.

„Da li želim da idem negde gde ne postoji nikakav program, već 24 sata sedam dana kampanja… Nijednog pitanja se ne plašim“, odgovorio je indirektno Vučić na pitanje Veljanovskog, ocenivši da je on na N1 „jedina tema“.

U emisiji „Hit Tvit“ je osim Vučića i Veljanovskog gostovala i novinarka Ljiljana Smajlović, a autorka emisije Verica Bradić više puta je prekidala Radeta Veljanovskog kada je pravio digresije, dok je na iste te digresije predsedniku dala neograničen prostor da govori.

Na primedbe Veljanovskog da u emisiji učestvuju tri gosta, a ne samo predsednik, voditeljka Bradić je odgovarala Veljanovskom rečima „da li nam, profesore, sada držite predavanje“.

Na početku emisije predsednik Srbije je rekao da je deset godina na čelu stranke je sasvim dovoljno.

IZVOR: "Danas"

Najnovije