Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Brnabić: Niko nema transparentniji sistem nadgledanja u slučaju pretnji novinarima

25.11.2021.
Vlada

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da jednom mesečno ima sastanak sa Radnom grupom za bezbednost i zaštitu novinara, gde se mesečno utvrđuje koliko je i koje su bile pretnje i kako se po tim pretnjama postupalo

Ona je,posle sastanka sa predstavnicima saveza samostalnih sindikata Srbije, na pitanje novinara o pretnjama koje je dobila novinarka Vojvođansko istraživačko-analitičkog centra (VOICE) Ivana Gordić zbog tekstova o fabrici za prerađivanje guma Linglong, rekla da smatra da niko od Srbije nema transparentniji sistem nadgledanja i rada u slučaju pretnji ili napada na novinare.

„Pretnje novinarima se prijave, nadležni organi odmah reaguju, Republičko javno tužilaštvo ima obavezu da reaguje u prvih sedam dana i to se dešava,“ istakla je premijerka.

Govoreći o situaciji kada su, prema rečima Gordić, kineski radnici pokušali da spreče novinarske ekipe da snime preseljenje vijetnamskih radnika, premijerka je rekla da ne može da govori ništa o pojedinačnim situacijama i da o konkretnoj situaciji ne zna ništa.

„Da je meni neko zabranio slobodu kretanja, ostala bih tu, pozvala Ministarstvo unutrašnjih poslova i oni bi rešili situaciju,“ rekla je Brnabić.

IZVOR: BETA

Najnovije