Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Joksimović: Nismo dobili obaveštenje o prekidu radnog odnosa

22.09.2020.
Joksimović

Televizijska voditeljka Jovana Joksimović oglasila se na društvenoj mreži Instagram i navela da ona i njen kolega Srđan Predojević danas nisu znali da li su zaposleni na Prvoj televiziji, jer nisu dobili obaveštenje o prekidu radnog odnosa.
"Osim ako se u 'obaveštenje' ne računa to što je u ponedeljak ujutru obezbeđenje fizički onemogućilo Srđanu da uđe u zgradu Prve televizije i obavi svoj posao", napisala je Joksimović.
Ona je dodala da su na Instagramu poslodavci tvrdili da više ne rade "zbog nepoštovanja radne obaveze", a da su njih dvoje prethodno onemogućeni da obaveze ispune.
Joksimović je dodala da ni ona ni Predojević nemaju problem sa prestankom rada na Prvoj televiziji, ali da je vlasnik televizije mogao da im kaže ono što "nedeljama priča po gradu - da su mu preskupi".
Ona je istakla da poslodavac na to ima prava, ali da nema pravo na ono oko čega su se sporili - da uređuje i meša se u njihovu autorsku emisiju "Jutro sa Jovanom i Srđanom".
"Ne tražim nikakvu pomoć u celoj priči, niti mislim da moj problem treba da bude zajednički. Ono što mislim, i što jeste zajedničko za sve novinare, je da ova profesija predugo pristaje da je raznorazni vlasnici doživljavaju kao nešto jeftino, kao sitni trošak i bakšiš", navela je Joksimović.
Ona je dodala da problem novinarstva "odavno nije u slobodi, nego u ceni", kao i da se niko ozbiljno ne bavi naplatom nečijeg rada i kvaliteta.
"I nije tu reč samo o parama, da me neko pogrešno ne razume. Reč je o zaštiti same profesije, njenog kvaliteta, njenog integriteta", poručila je Joksimović.
IZVOR: FONET

Najnovije