Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Reporteri bez granica: Užasnuti smo hapšenjem Ane Lalić

02.04.2020.
Reporteri bez granica

Međunarodna organizacija "Reporteri bez granica" objavila je na svom Tviter profilu da je "užasnuta" hapšenjem novinarke portala Nova.rs Ane Lalić.
Кako je jutros saopštila premijerka Ana Brnabić, ta odluka Vlade, kojom se zabranjuje kriznim štabovima opština i gradova da daju lokalnim medijima i javnosti informacije u vezi sa zdravljem stanovništva se povlači. Brnabić je navela da se to radi na izričitu molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Кako je potvrdio advokat Lalić, naša novinarka je jutros puštena iz pritvora, a premijerka Ana Brnabić nešto ranije navela je da će apelovati da takvih privođenja više ne bude.
Da podsetimo, sinoć je našoj novinarki određeno zadržavanje od 48 sati u PU u Novom Sadu, nakon teksta “КC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre”. Ona je zadržana zbog sumnje da bi mogla da ponovi krivično delo, objavljivanja tekstova koji izazivaju paniku i nerede.
Našu novinarku je tužilaštvu prijavio Кlinički centar Vojvodine, nakon što celih 24 sata nisu odgovorili na njena pitanja, poslata pre nego što je tekst objavljen.
IZVOR: "Nova"

Najnovije