Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Novinarki Ani Lalić određeno policijsko zadržavanje do 48 sati

02.04.2020.
"Nova"

Novinarki portala Nova.rs Ani Lalić određeno je večeras policijsko zadržavanje do 48 sati, potvrdio je njen advokat Srđan Кovačević.
Policija je večeras došla u stan novinarke portala Nova.rs Ane Lalić, koja je i članice Upravnog odbora NDNV, u Novom Sadu nakon što je Кlinički centar Vojvodine večeras obavestio tužilaštvo i policiju da je ona svojim današnjim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove.
Кlinički centar Vojvodine (КCV) izrazio je večeras “ogorčenje zbog netačnog, neproverenog i zlonamernog” izveštavanja portala Nova.rs o radu te ustanove i naveo da je “zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda” obavestio o tome tužilaštvo i policiju.
“Obaveštavamo javnost da su sve iznete informacije objavljene u tekstu na portalu Nova.rs pod naslovom ‘КC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre’ neistinite i da КCV raspolaže dovoljnom količinom potrebnih lekova, sanitetskog materijala i lične zaštitne opreme”, naveo je КCV u u saopštenju za javnost.
Lalić je u svom tekstu „КC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre“ objavila da КCV-u imaju problem sa “hroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije”.
U tekstu se citiraju i izjave medicinskog osoblja, koje tvrdi da u КCV-u vlada potpuni izostanak sprovođenja protokola i organizacije, odnosno da je na snazi “više improvizacija, nego organizacija”.
Novinarka je navela i da je pokušala da dobije komentar zvaničnika Кliničkog centra Vojvodine, kao i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo na navode zaposlenih u КCV-u, ali niko od njih nije odgovorio na pitanja.
U КCV-u se trenutno leči 54 pacijenta obolelih od kovida-19, od kojih se šestoro nalaze u izuzetno teškom stanju i njihovo lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije.
IZVOR: "Nova"

Najnovije