Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Vojtehovski tvrdi da joj ukidaju emisiju, vlasnik TV Prva kaže da su u toku pregovori

05.09.2019.
Prva srpska televizija

Vlasnik televizije Prva Srđan Milovanović rekao je za Raskrikavanje da emisija „Život priča“ Tatjane Vojtehovski nije skinuta sa programa, već da su u toku pregovori o uslovima nastavka saradnje. „Ona je do sada imala eksterne saradnike, a ja samo želim da to bude u okviru televizije“.

Autorka emisije, sa druge strane, tvrdi za Raskrikavanje da nikakvi pregovori nisu u toku i da joj je juče zvanično na sastanku rečeno da emisije neće biti.
„Šta sve novine pišu, to je strašno. Nije skinuta, naravno, u pregovorima smo oko uslova“, kratko je prokomentarisao Milovanović za Raskrikavanje.
Na komenar novinarke da „ne pišu novine“, već da je Tatjana Vojtehovski na tviteru obavestila javnost da se njena emisija „Život priča“ skida sa programa Milovanović je rekao da „ona može da priča šta hoće, jedino ako hoće sama da ode“.
„Ona je do sada imala eksternog režisera kojeg je 'iha ha' plaćala, saradnike… Ja jedino što zahtevam jeste da to bude u okviru televizije i da samo koristi našu opremu, naše resurse da bismo smanjili troškove. Ona je to shvatila kao atak na nju“, rekao je Milovanović.
Vojtehovski: Nikakvi pregovori nisu u toku
Autorka emisije Tatjana Vojtehovski za Raskrikavanje kaže da Srđana Milovanovića nikada u životu nije videla niti se sa njim čula telefonom, te da nikakvi pregovori nisu u toku.
„Juče mi je na zvaničnom sastanku saopšteno da se serijal ukida“, kaže Vojtehovski i dodaje da je za „zahteve” Srđana Milovanovića prvi put čula od novinarke Raskrikavanja.
„Niko iz menadžmenta nije pomenuo doslovno ništa vezano za te zahteve. A nije niko ni mogao da pomene zato što se emisija proizvodila u okviru televizije. Srđan Milovanović bi trebalo da zna da sam ja na televiziji zaposlena i da se emisija proizvodila u okviru televizije. Evo sad zna“, rekla je Vojtehovski za Raskrikavanje.
Podsetimo, sinoć je Tatjana Vojtehovski na tviteru objavila video Aleksandra Vučića u kome na televiziji PRVA kritikuje njenu i emisiju Zorana Кesića govoreći da je to najbrutalnija kampanja protiv njega, uz komentar da je samo mesec dana nakon te izjave njoj saopšteno da se emisija Život priča skida sa programa.
„Snimanja za novu sezonu su već počela, ekipa je išla na teren, kapaciteti studija bili zakazani. Odjednom je odlučeno da se emisija ukine“, napisala je ona.
Televizije PRVA i O2 u decembru prošle godine kupio je Srđan Milovanović, brat poverenika Srpske napredne stranke u Nišu. Milovanović je dve televizije sa nacionalnom frekvencijom kupio posredstvom of šor kompanije „Кopernikus Corporation Cyprus“, osnovane u julu prošle godine na Кipru.
Do ove kupovine je došlo nakon što je Milovanović za 195 miliona evra prodao svoj udeo u kablovskoom operateru „Кopernikus technology“ Telekomu Srbije.
IZVOR: Raskrikavanje