Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Brnabić: Gnusne pretnje novinarki N1 su nedopustive i za svaku osudu

05.07.2019.
Brnabic

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je osudila pretnje upućene reporterki televizije N1 iz Prištine Zani Cimili.
"Gnusne pretnje upućene novinarki N1 Zani Cimili nedopustive su i za svaku su osudu. Teško je zamisliti da neko u 21. veku može na takav način nekome da preti i da prođe nekažnjeno. Zbog toga očekujem da nadležne institucije u najkraćem mogućem roku otkriju ko stoji iza pretnji i na adekvatan način ih sankcionišu", saopštila je Кancelarija za saradnju s medijima predsednice Vlade.
Premijerka je istakla da medijima treba omogućiti uslove da rade nesmetano i da profesionalno obavljaju svoj posao i dodala da u klimi u kojoj se ovakav opasan jezik hitno ne sankcioniše ne postoji ni minimum preduslova za to.
"Кao predsednica Vlade Srbije apelujem na hitno privođenje pravdi onih koji su odgovorni i nadam se da se slične situacije neće ponoviti. Novinarki Cimili želim sve najbolje u budućem radu, koji profesionalno i sa integritetom obavlja", izjavila je Brnabić.
Кako je za N1 rečeno iz Republičkog javnog tužilaštva, Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal počelo je rad na slučaju pretnji reporterki televizije N1.
Pretnje reporterki N1 upućene su posredstvom društvenih mreža i uperene su ka ugrožavanju njenog fizičkog integriteta, kao i integriteta njene porodice.
IZVOR: N1