Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Norbert Šinković novi predsednik NDNV-a

10.06.2019.
NDNV

Novinar Radija Slobodna Evropa i asistent na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Norbert Šinković izabran je za novog predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) a za potpredsednicu je izabrana novinarka agencije Beta i Radija Slobodna Evropa Maja Leđenac.
Norbet Šinković je istakao da je medijska scena u Srbiji devastirana i dodao da neće odustati od borbe za slobodne medije.
"Nudimo platformu mladim kolegama i koleginicama, da se bave profesionalnim novinarstvom i ostanu na pravom putu" rekao je Šinković i najavio da će naročitu pažnju posvetiti kolegama i koleginicama na lokalnom nivou, objavljeno je na sajtu NDNV.
Skupština NDNV održana je pošto je krajem marta dotadašnji predsednik NDNV Nedim Sejdinović podneo ostavku "iz ličnih razloga".
Šinković je po funkciji predsednik Upravnog odbora NDNV, a Maja Leđenac potpredsednica tog devetočlanog tela, dok su članovi UO još i Branka Dragović Savić, Slađana Gluščević, Darko Šper, Duško Medić, Jelena Кleut, Ranka Ivanoska i Ana Lalić.
Prvi predsednik NDNV bio je Miodrag Mile Isakov, koji je tu funkciju obavljao u dva mandata, potom Dimitrije Boarov, Petar Petrović, a u tri mandata Dinko Gruhonjić, podseća se u saopštenju.
IZVOR: RTS

Najnovije