Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Mogens Bjeregord ponovo predsednik EFJ-a

12.05.2019.
Mogens

 

Na Skupštini Evropske federacije novinara (EFJ) u Talinu za predsednika treći put izabran je Mogens Bliher Bjeregord. Sindikat novinara Srbije je na Skupštini predstavljao Dejan Gligorijevic.
U izjavi za sajt Danskog sindikata novinara Bjeregord kaže da će mu prioritet biti usvajanje direktive Evropske unije o frilenserima i borba za slobodu štampe u Evropi, kao i primena nedavno usvojene direktive EU o autorskim pravima.
U vezi sa rezultatom glasanja (Bjeregord 92 glasa, Ana Del Freo 59) kaže da EFJ nije podeljen i da je Skupština u Talinu bila vrlo dobra.
"Ne mislim da su nas ovi izbori podelili više nego što se može očekivati kad ljudi imaju različita mišljenja. Ja ću uraditi sve da budemo bliži", rekao je Bjeregord.
Za potpredsednicu EFJ-a izabrana je Marta Barsenilja.
Mogens Bliher Bjeregord predsednik je EFJ-a od maja 2013. godine. Član je Saveta i Biroa Međunarodnog programa za razvoj komunikacija (IPDC) Uneska od 2014. godine. Potpredsednik je međunarodne medijske podrške ( IMC). Bio je predsednik Danskog sindikata novinara (DJ) od 1999. do 2015. godine. 
Mandat predsednika EFJ je tri godine.

IZVOR: SINOS