Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Aprilski konkursi nagoveštavaju više novca medijima

19.04.2019.
Subotica

U 13 lokalnih samouprava od ukupno 24 koje su od početka aprila raspisale konkurse za sufinansiranje medijskih projekata iz budžeta je za javno informisanje izdvojeno 35 miliona dinara više u odnosu na prošlu godinu.

Osim gradova i opština, javni poziv za medijsko sufinansiranje ovog meseca raspisalo je i Ministarstvo za kulturu i informisanje (MКI). Za devet konkursa MКI je opredelio 274 miliona dinara, što je 12 miliona više od prošlogodišnjeg iznosa namenjenog medijima.
Najveća razlika u novčanim davanjima je u Subotici, koja je za javno informisanje ove godine namenila 11 miliona dinara više nego prošle. Tako će medijskim projektima iz subotičkog budžeta biti dodeljeno ukupno 37 miliona dinara.
Iznose sredstava za projektno sufinansiranje medija ove godine uvećali su i grad Кraljevo i opština Inđija, koji su za informisanje svojih građana izvojili po četiri miliona više. Opštine Bor i Irig izdvojile su po milion dinara više, Srbobran milion i po, dok su Lajkovac i Bečej uvećali sredstva namenjena informisanju za po 2,5 miliona dinara.
Sa druge strane, opštine Bujanovac i Raška umanjile su iznose za po 200.000 dinara, dok je opština Apatin za projektno finansiranje medija opredelila 800.000 dinara manje nego prošle godine.
Iznos sredstava ostao je na nivou prošle godine u Кniću, Кovinu, Titelu, Кladovu, Priboju i Alibunaru.
IZVOR: UNS

Najnovije