Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Ana Brnabić: U Srbiji postoji sloboda medija, ponosim se time. Srbija je sve sem diktature

04.01.2019.
Brnabic

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da smatra da u Srbiji postoji sloboda medija i da se time ponosi.
"Mislim da je Srbija sve osim diktature. Za to mogu da kažem nebrojano primera. Mislim da je sramota tvrditi da u Srbiji vlada diktatura zato što ti ljudi koji kažu da je u Srbiji diktatura, ili ne znaju šta je diktatura ili se igraju tom rečju", rekla je Ana Brnabić za televiziju Pink.
Ona je kazala da ne misli da je odlična situacija u medijima, već da smatra da mora mnogo, mnogo da se radi da bi bila odlična, ali je mnogo bolja danas nego 2003. ili 2005. ili 2009. ili 2011. godine.
"Ja mislim da je danas mnogo bolja situacija nego 2011. godine ili u vreme kada su na intervju šutirali novinare ili kada je tadašnji premijer 2003. godine na pres konferenciji novinare nazivao marginalnim pojavama. Ja mislim da je danas mnogo bolja situacija", rekla je Brnabić.
Podsetila je da je na novogodišnjem prijemu u Vladi Srbije od karikaturiste Marka Somborca dobila majicu sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kalendar Predraga Кoraksića "Zlatno doba" i upitala da li neko misli da u jednoj dikataturi to tako može.
 "Da li mislite da postoji takva sloboda i dijaloga i da vi osećate slobodu da dodjete u Vladu Srbije i šalite se na račun predsednika na jedan prilično nezanimljiv i neukusan način", izjavila je premijerka Ana Brnabić i dodala da bi bilo "ok, ljudski i fer" da su se šalili na njen račun.
IZVOR: BETA