Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Svičevićevićevo sramno ponašanje prema novinarki Cmiljanović

13.10.2018.
svicevic

 

Prijepolje - Direktor TO Prijepolje Nebojša Svičević danas je sa konferencije za štampu udaljio novinarku lista Polimlje Memnunu Cmiljanović.
NJemu se očigledno nije dopalo pitanje koje mu je postavila Cmiljanović pa je odreagovao krajnje prostački i neprimereno nosiocu javne funkcije.
„Dostojanstveno sam napustila konferenciju, jer nisam htela da pravim problem. Prvi put u životu sam ovako nešto doživela iako se dugo bavim novinarstvom. Prepucavaju se saopštenjima, štite ove i one, konferencije im služe za monolog, a kada novinar postavi logično pitanje bude udaljen”, kazala je za Glas zapadne Srbije Cmiljanović.
Prema njenim rečima direktor TO Prijepolje Nebojša Svičević je mahao nekim papirima međutim bio je nejasan i neubedljiv.
„To je bilo Izvršno sudsko rešenje. Rekao je da će zbog njega ukoliko mu javni tužioc nešto ne uradi, nije dovršio šta, se spaliti i da će krenuti u štrajk glađu. Pošto nisam neznalica u pravnom smislu, pitala sam ga da objasni vezu između Izvršnog sudskog rešenja i javnog tužioca, jer znam da ukoliko je bila krivična prijava, prošla je kroz javnog tužioca, našlo se na sudu i ima epilog u sudskom rešenju. Ako je prekršaj, šta će tu javni tužilac. Pitanje je bilo na mestu. Onda me je on optužio za provokativno pitanje i udaljio, rekavši da ga ja provociram od kada je on postao direktor, sve vreme govoreći da je to njegova kuće i da on tu ima pravo da se ponaša kako hoće", kaže Cmiljanović.
Memnuna Cmiljanović je poznati prijepoljski novinar koja se ovim poslom bavi već 35 godina, važi za veoma dobrog poslenika javne reči i korektnog čoveka.
Inače, Svičević je poznat po bahatim ispadima. Javnost u ovom gradu brujala je o njegovoj navodnoj tuči sa članom Opštinskog veća Gačevićem, opozicija ga optužuje za nenamensko trošenje narodnog novca a javnosti bi trebalo da odgovori da li je tačno da zloupotrebljava službeno vozilo i da li na posao dolazi pijan?
On je danas najavio samospaljivanje, štrajk glađu a zatim i verbalno nasrnuo na novinarku.

IZVOR: Glas zapadne Srbije

 

Najnovije