Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Batinaši tuku, novinari krivi

20.11.2017.
Dveri

- Sramna odluka Prvogosnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, da odbacuje krivične prijave novinara, koji su napadnuti ispred Narodne skupštine, na inauguraciji Aleksandra Vučića, gde su dokazi bili očigledni i čitava javnost je bila svedok nasilja nad novinarima, dokazuje da pravda i pravo u ovoj državi nepostoje, saopštio je danas Pokret Dveri.

I neće postojati, ocenjuju Dveri, sve dok Srbiju vodi čovek koji laže narod, dok ministarstva, Narodnu skupštinu i najvažnije institucije vode ucenjeni ljudi koji se nalaze u Vučićevoj fioci i dok politiku države vode kriminalci.
Sa druge strane, Srpska napredna stranka vodi kampanju u kojoj Dveri predstavlja kao nasilnike i to bez i jednog jedinog dokaza o nasilju. Pošto nemaju nikakve dokaze, Maja Gojković, nalaže navodno njoj nepoznatom građaninu, da podnese krivičnu prijavu protiv troje poslanika Dveri zbog  upada u njen kabinet i nasilničkog ponašanja, navedeno je u saopštenju.
Dveri pozivaju Udruženje novinara Srbije i sve novinare uzajedničku kampanju protiv nasilja nad novinarima i kampanjuza slobodu medija, koja nam je neophodna, jer u suprotnom ipretučeni novinari i Dveri i svi slobodoumni građani Srbije biće osuđivani kao nasilnici, a Vučićevi batinaši i ucenjeni funkcioneri, žrtve nasilja, zaključuju Dveri.
IZVOR: FONET

Najnovije