Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

N1 podneo krivičnu prijavu protiv portala Bošnjaci

27.06.2017.
N1

N1 televizija u Sarajevu podnela je krivičnu prijavu protiv NN lica kao urednika stranice Bošnjaci.net i Facebook stranice Bošnjaci zbog ugrožavanja bezbednosti zaposlenih na toj televiziji.

Pozivi na linč i huškački govor mržnje usledili su nakon što je N1 televizija objavila vest o dečaku koji prosi i moli za hranu tokom iftara u Konjević Polju.
Usledili su pozivi na ugrožavanje bezbednosti radnika N1 televizije, uništavanje imovine i pretnje smrću, praćeni oštrim govorom mržnje na nacionalnoj i verskoj osnovi.
Krivična prijava je podneta Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova jer su objavom vesti i komentara na stranici Bošnjaci.net i Facebook stranici Bošnjaci, ugrozili bezbednost zaposlenih N1 televizije, direktora i novinara.
„Direktnim i indirektnim pretnjama, pozvali su svoje čitaoce i pratioce na linč i spaljivanje zaposlenih N1, izazvali i raspirivali versku, nacionalnu mržnju i netrpeljivost, grubo kršeći standarde profesionalnog ponašanja prilikom objavljivanja vesti i govorom mržnje očigledno pozvali na nasilje i versko etničke sukobe“, navedeno je u prijavi.
Krivična prijava će biti predata i Tužilaštvu Kantona Sarajevo kao i Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
IZVOR: N1

Najnovije