Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Izvinjenje novinarima

26.04.2017.
Valjevo

Povodom ocene Udruženja novinara Srbije (UNS) da je odluka lokalne samouprave da predstavnicima medija zabrani prisustvo sednicama Gradskog veća nedopustiva i suprotna Zakonu o javnom informisanju, počelo je smirivanje strasti u gradu na Kolubari.

Kako je saopštio Odsek za informisanje i protokol, novinari će ubuduće dobijati obaveštenje o datumu zakazivanja sednice, te dnevni red s materijalom, a po završetku zasedanja biće izdavana saopštenja i, po potrebi, organizovane konferencije za medije.
To ne znači zatvaranje sednica za javnost, a pomenuta služba Gradske uprave se, zbog nespretno sročenog prethodnog saopštenja, izvinila novinarima.
Novi način izveštavanja će biti u funkciji efikasnijeg rada Gradskog veća, koje je do sada održavalo pripremne sednice na kojima je, kroz diskusiju i raspravu, postizan konsenzus, a na zvaničnim zasedanjima su odluke faktički samo proglašavane.
Povodom izjave gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića da će davati izjave samo diplomiranim novinarima, te novog režima izveštavanja sa sednica Gradskog veća, DS u Valjevu procenjuje da se nastavlja bahatost onih koji nisu dostojni funkcija koje obavljaju, pa umesto informisalja uvode propagandu.
IZVOR: "Večernje novosti"

Najnovije