Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Uskoro državni sekretar za informisanje i UO Narodnog pozorišta

22.09.2016.
Vukosavljević

Novi Upravni odbor Narodnog pozorišta koji će izabrati direktora na konkursu biće formiran najkasnije za tri nedelje, najavio je resorni ministar Vladan Vukosavljević, koji je rekao i da će državni sekretar za informisanje biti izabran za dve nedelje.

Vukosavljević nije želeo da otkrije ko su kandidati za poziciju državnog sekretara u Ministarstvu, ali je naveo da je to pitanje predmet ozbiljnih analiza, budući da je reč o veoma odgovornom poslu.
"U kratkom roku, do dve nedelje, imaćemo državnog sekretara za informisanje i pomoćnika za informisanje. NJih čeka veliki posao, u zoni njihove odgovornosti ima dosta stvari koje treba uraditi", rekao je Vukosavljević za RTS.
Ministar kulture i informisanja je naveo da od njih očekuje da se ponašaju u skladu sa zakonom i da budu aktivni u analizi stanja u medijskoj sferi, kao i u izradi zakonskih tekstova koji će biti predlagani parlamentu.
Ističe i da će do kraja godine većina ustanova kulture koje sada imaju vršioce dužnosti direktora imati nove direktore, koji će biti izabrani na konkursu.
Vukosavljević je rekao da je usvajanje strategije kulturne politike veoma važno, navodeći da je do sada sve funkcionisalo "pomoću štapa i kanapa".
"Brodu koji ne zna u koju luku plovi, nijedan vetar nije dobar", napomenuo je Vukosavljević objašnjavajući koliko je važno da Srbija ima strategiju kulturne politike.
IZVOR: RTS

Najnovije