Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Utvrditi da li Radoica Milosavljević poštuje kupoprodajne ugovore

31.08.2016.
NUNS

Nezavisno udruž

NUNS podseća da su zaposleni u RTV Požega najavili prekid emitovanja programa od 1. septembra, a da u programu RTK tokom vikenda nije 

bilo informativnih sadržaja zbog navodnih “tehničkih problema”. Neodržavanje kontinuiteta u proizvodnji medijskih sadržaja može biti razlog za raskid ugovora.

 NUNS ističe da zaposleni u RTK tvrde da Milosavljević  nije uplatio ugovorenu sumu za obnovu tehnike, kao i da nije izmirio obaveze ni prema državi ni prema zaposlenima.

 NUNS poziva Ministarstvo privrede da na vreme preduzme adekavatne mere ukoliko se utvrdi da Radoica Milosavljević ne poštuje kupoprodajne ugovore i zaštiti zaposlene u ovim medijskim kućama.

 Ukoliko vlast bude ćutke posmatrala kako se gase mediji koje je ovaj “kontroverzni biznismen” pokupovao, ispostaviće se da je tačna teza da je proces privatizacije poslužio vladajućoj stranci samo da obezbedi sebi podršku u predizbornom periodu.

enje novinara Srbije (NUNS) zahteva od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da proveri da li svi mediji, a posebno Radio televizija Kragujevac i RTV Požega, koje je kupio Radoica Milosavljević, održavaju kontinuitet u proizvodnji medijskih sadržaja.

REM je dužan da sačini takav izveštaj i da ga dostavi Ministarstvu privrede koje na osnovu toga procenjuje da li Milosavljević poštuje uslove iz kupoprodajnog ugovora.

IZVOR: NUNS

Najnovije