Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

TV Požega: Imamo probleme, ali ne prestajemo sa emitovanjem

31.08.2016.
TV Požega

TV Požega nastaviće sa emitovanjem programa kao i do sada, saopštila je glavna i odgovorna urednica Snežana Dragojlović, demantujući pisanje medija o prestanku sa radom.

Kako je navela, istina je da postoje brojni tehnički i finansijski problemi, ali ne u meri da bi to izazavalo prestanak rada.
Zbog eventualnog kašnjenja u izmirenju pojedinih obaveza, poput poreskih ili obaveza prema zaposlenima, moguće je da će ova firma, u narednom periodu imati dodatnih problema, kao što je blokada računa, ali za sada to nije slučaj", navela je Dragojlovićeva.
TV Požegu pre godinu dana je kupio biznismen iz Kruševca Radoica Milosavljević.
Među medijima čiji je vlasnik su i TV Kragujevac, TV Pančevo, Centar za informisanje Novi Kneževac, TV Pirot, TV Brus i Caribrod iz Dimitrovgrada.
Zaposleni u TV Kragujevac su zbog neisplaćenih zarada i doprinosa obustavili emitovanje informativnog programa.
Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da proveri da li svi mediji koje je kupio Milosavljević održavaju kontinuitet u proizvodnji medijskih sadržaja i da li poštuje uslove iz kupoprodajnog ugovora.
UNS: Tri od osam medija u Milosavljevićevom vlasništvu ne rade
Udruženje novinara Srbije saopštilo je da tri od osam medija koje je prošle godine kupio biznismen Radoica Milosavljević ne rade, dok četvrti verovatno čeka ista sudbina.
"Razlozi za probleme Centra za informisanje Novi Kneževac, Televizije Požega i Radio televizija Brus i Kragujevac su isti – vlasnik nije ispoštovao kupoprodajni ugovor", naveo je UNS u saopštenju.
Oni su dodali da ugovor o privatizaciji obavezuje kupca da minimum dve godine isplaćuje zarade zaposlenima, ulaže u osnovna sredstva kupljenog medija, kao i da najmanje pet godina obavlja informativnu delatnost.
"Svaku od ovih ugovornih obaveza, Milosavljević je u slučaju četiri medija prekršio", naveo je UNS.
 

IZVOR: N1

 

Najnovije