Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Vesti
Loznica
24.01.2020.
U gradovima i oštinama vlast se samo u izbornoj godini naprasno sete šta im je zakonska obaveza - da na vreme raspišu konkurse za projektno sufinansiranja medijskih sadržaja
Fajon
24.01.2020.
Srbija se trenutno nalazi u teškoj situaciji oko opštih izbora i u nekoj vrsti političke krize, ocenila je poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon i izrazila zabrinutost zbog najave smanjenja izbornog praga sa pet na tri procenta bez širokog političkog konsenzusa i javne rasprave.
Vukosavljević
24.01.2020.
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da je konačno usaglašen tekst Medijske strategije i da će posle njenog usvajanja, krenuti izrada seta medijskih zakona, koji treba da regulišu mnoge stvari koje se sada dešavaju u oblasti informisanja.
Kragujevac
24.01.2020.
"Кragujevačke novine", jedini lokalni nedeljnik koji izlazi četvrtkom, danas se nije pojavio u prodaji, prvi put od osnivanja 2009. godine, jer nema para za štampanje.
Kragujevac
24.01.2020.
Novinari koji rade profesionalno i časno svoj posao, i mediji koji štite javni interes dobili su večeras "Medijsko sklonište" u centru Кragujevca kao mesto za okupljanje, saradnju i debate, saopšteno je iz Udruženja "Res publika" koje je ovo sklonište otvorilo, uz finansijsku podršku Gradjanskih inicijativa.
Bodrožić
24.01.2020.
Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić, direktor Centra za praktičnu politiku Dragan Popović, novinarka Gordana Suša i novinar Nedim Sejdinović ocenili su u emisiji "360 stepeni" TV N1 da bi tužilaštvo trebalo da se pozabavi time kako se dodeljuju sredstva na lokalnim konkursima za sufinansiranje medijskog sadržaja od javnog interesa.
"Večernje novosti"
23.01.2020.
Zbog pretnji smrću i ugrožavanja sigurnosti novinarke "Novosti" iz Vranja, Jelene Stojković, Osnovno javno tužilaštvo u tom gradu, kaznilo je Ivanu S. osumnjičenu za pretnje, novčanim iznosom od 40 hiljada dinara.
REM
22.01.2020.
Članovi Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Đorđe Vozarević i Goran Peković podneli su ostavke.
Zakoni
22.01.2020.
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa članovima Radne grupe za izradu Medijske strategije i sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, koji su je obavestili da je tekst ovog dokumenta jednoglasno usaglašen bez izdvojenih mišljenja, uz konsenzuz svih učesnika u ovom postupku.
BRISEL
21.01.2020.
Evropski institut za sindikalizam/ ETUI , organizovao je ovog vikenda u Briselu trening pod nazivom Akcije i kampanje uz pomoć interneta.