Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Vesti
Subotica
19.04.2019.
U 13 lokalnih samouprava od ukupno 24 koje su od početka aprila raspisale konkurse za sufinansiranje medijskih projekata iz budžeta je za javno informisanje izdvojeno 35 miliona dinara više u odnosu na prošlu godinu.
Gajovic
19.04.2019.
"Moram priznati da sam i ranije malo sumnjao u izveštaje Reportera bez granica iako ne potcenjujem njihove informacije, ali uvek kada su u pitanju ovakve informacije imam malu skepsu i oprez. Tim pre što ne vidim šta je izvor da bi moglo da se zaključi zbog čega je Srbija pala na Svetskom indeksu medijskih sloboda", rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović komentarišući novi izve&s
19.04.2019.
Ne umem do kraja da proniknem u čudovišne razloge zbog kojih me Branka Prpa iznebuha optužuje za monstruozna dela, ali pamtim da sam kao glavna urednica Politike dva puta izazvala njen bes.
Desir
19.04.2019.
Predstavnik OEBS-a za medije Arlem Dezir izjavio je danas da je "šokiran" videom objavljenim na internetu koji je "otvoreni poziv na nasilje" protiv novinara Birna Srbija i Slobodana Georgieva.
Adis-Mevel
19.04.2019.
Dobili smo obećanja predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da će raditi na poboljšanju uslova za rad medija ali još uvek ne vidimo rezultate, a Srbija beleži veliki pad od 14 mesta na Svetskom indeksu medijskih sloboda za 2019. godinu, kaže za Danas Polin Ades-Mevel, šefica kancelarije Reportera bez granica (RSF) za Balkan.
Georgijev
19.04.2019.
Više od 150 novinara i građana protestovalo je danas ispred zgrade u kojoj se nalazi Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal u Кatanićevoj ulici u Beogradu.
NDNV
18.04.2019.
Nezavisno društvo novinara Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da konačno preduzmu efikasne mere na zaštiti naših koleginica i kolega, koji su neprestano na meti najgorih mogućih uvreda i pretnji, uključujući i pretnje smrću.
Reporteri bez granica
18.04.2019.
Loše stanje medijskih sloboda u Srbiji Reporteri bez granica konstatovali su i u svom izveštaju za 2019. godinu: u odnosu na prošli izveštaj, Srbija je pala za 14 mesta i sad se nalazi na 90. mestu od 180 država obuhvaćenih godišnjim izveštajem „Indeks medijskih sloboda u svetu“.
SNS
17.04.2019.
Gradsko veće u Vranja usvojio je predlog Кomisije o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata iz lokalnog budžeta za proizvodnju medijskih sadržaja u 2019. godini.
PINK
17.04.2019.
Prizor u kom DJ Žeks, pred kamerama u direktnom prenosu, na svom telefonu pokazuje nazovidokaz o „najgledanosti“ svoje televizije, a na displeju se „ispiše“ ime (Vojislava) Šešelja, koji ga upravo zove, bio bi još jedan u moru bizarnih detalja koji su obeležili vanrednu emisiju Pinka posvećenu protestima u Beogradu…