Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Vesti
RTS
07.07.2020.
Управни одбор Јавне медијске установе Радио-телевизије Србије је, у складу са чланом 7 Правилника о поступку и условима избора именованих лица, на данашњој 52. редовној седници, отвореној за јавност, размотрио пристигле пријаве кандидата за именовање генералног директора Р
Jovanovic
06.07.2020.
Reporteri bez granica (RSF) pozvali su pravosudne organe Srbije i Crne Gore da se izbore sa nekažnjivošću napada na novinare i garantuju pravična i transparentna suđenja u slučajevima ubistva Slavka Ćuruvije i paljenja kuće Milana Jovanovića u Srbiji i "apsurdnih" optužbi za trgovinu drogom protiv novinara Jova Martinovića u Crnoj Gori, saopštila je ta organizacija.
Desir
06.07.2020.
Predstavnik Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) za slobodu medija Arlem Dezir istakao je danas u Beču da su mediji u opasnosti na previše mesta u regionu OEBS-a, sa pandemijom koja pojačava postojeće trendove i donosi nove probleme, uključujući tešku ekonomsku situaciju sa kojom se suočavaju mnogi mediji.
KTV
06.07.2020.
U Zrenjaninu su republički i pokrajinski izbori ponovljeni na osam biračkih mesta.
CNN
06.07.2020.
Dok je Bruna Masedo, novinarka Si-En-Ena, izveštavala iz Sao Paula o porastu nivoa reka u Brazilu zbog obilnih kiša, prišao je muškarac i izvukao nož, tražeći od nje da mu preda dva mobilna telefona, i to dok se uključivala uživo u program, prenosi Hil.
Vučić
06.07.2020.
To se jedva moglo i gledati: povremeno sadistički nastup Aleksandra Vučića prema voditeljki RTS-a Oliveri Jovićević, koja se konačno usudila da mu postavi nekoliko pitanja koja se njemu nisu dopala, bio je toliko mučan da je ona imala puno pravo da ustane i ode iz sopstvenog studija i ostavi predsednika samog da nastavi da se jada „narodu“
Aleksić
04.07.2020.
Novinar i urednik RTS-a Ljuba Aleksić preminuo je u 60. godini u Beogradu
posle kraće i teške bolesti.
Russia Today
02.07.2020.
Letonija je zabranila ruski državni TV kanal RT uz obrazloženje da je pod kontrolom pojedinca koji je pod sankcijama Evropske unije, saopštilo je u utorak stalno predstavništvo zemlje u EU.
RTS
01.07.2020.
Direktor fotografije Radio-televizije Srbije (RTS) Vasko Vasović i jedan od kandidata za novog direktora Javnog medijskog servisa kaže za Nova.rs da se aktuelni v.d. direktor RTS-a Dragan Bujošević na konkurs za direktora javnog servisa prijavio tek juče, tj. dva dana nakon isteka roka.
RTS
30.06.2020.
Rok za predaju prijava na konkursu za direktora Radiotelevizije Srbije (RTS) istekao je danas, a poslednjeg dana prijavu je predao i Dragan Bujošević, dosadašnji direktor javnog servisa, saznaje portal Direktno.rs.