Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Vesti
RTK
28.06.2017.
Prvo je Vlada Srbije uredbom suspendovala Zakon o javnom informisanju(!), a potom je gradska Skupština Kragujevca, po rezonu – kad država može da krši zakon, možemo i mi, donela odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad Radio televizijom.
N1
27.06.2017.
N1 televizija u Sarajevu podnela je krivičnu prijavu protiv NN lica kao urednika stranice Bošnjaci.net i Facebook stranice Bošnjaci zbog ugrožavanja bezbednosti zaposlenih na toj televiziji.
27.06.2017.
Nakon što je u petak objavila tekst o tome kako su ekstremni desničari u Nišu sprečili projekciju filma "Albanke su naše sestre", novinarki i zamenici glavnog urednika Cenzolovke Mariji Vučić preko Fejsbuka je neko zapretio rečima: "Kamenjarko, ići ćeš pod mač ubrzo".
Kragujevac
26.06.2017.
Odlukom odbornika gradske skupštine, Radio-televizija Kragujevac je ponovo u vlasništvu grada Kragujevca.
SBB
26.06.2017.
Kompanija SBB izražava najoštrije protivljenje zbog načina na koji je Izvršnoj direktorki SBB-a i potpredsednici Junajted Grupe za marketing i medije uručen poziv da se javi u policiju radi prikupljanja obaveštenja o pretkrivičnom postupku koje vodi Treće osnovno javno tužilaštvo.
Medijska koalicija
24.06.2017.
Kada su, reagujući na otkazivanje projekcije filma u Nišu i pretnje novinarima, NUNS, NDNV i još nekoliko udruženja potpisana kao medijska koalicija saopštila da državu smatraju odgovornom za ove incidente, oglasilo se i Udruženje novinara Srbije reagujući što se "grupa medijskih profesionalaca okupljena po političkoj osnovi lažno predstavlja kao koalicija".
24.06.2017.
Novinar neke sarajevske škole čiju diplomu nikada niko još nije video, kontinuirano i na razne načine, spletkama i pokvarenim montiranim tekstovima,kidiše na Glas zapadne Srbije.
24.06.2017.
ZBOG SKANDIRANJA “KOSOVO JE SRBIJA“ OTKAZANA PROMOCIJA FILMA “ALBANKE SU NAŠE SESTRE“
UNS
24.06.2017.
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje što se jedna grupa medijskih profesionalaca okupljena na političkoj osnovi u javnosti lažno predstavlja pod nazivom Koalicija novinarskih i medijskih udruženja.
Medijska koalicija
24.06.2017.
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da država Srbija snosi apsolutnu odgovornost za otkazivanje projekcija filmova o Kosovu u Nišu i Kraljevu jer svojim delovanjem podstiče ekstremne desničare da ugrožavaju bezbednost novinara i drugih građana koji su bili zainteresovani da pogledaju ove filmove i prisustvuju javnoj debati posle projekcije.