Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Vesti
Jovanovic
20.09.2019.
Veliki broj slučajeva ugrožavanja bezbednosti novinara i pretnji ostaje neprijavljen, a razlozi za to su od nepoznavanja procedura, nepoverenja u institucije, do određenih vrsta pritisaka i dodatnih napada predstavnika vlasti, pokazalo je istraživanje Fondacije "Slavko Ćuruvija".
"Sport"
18.09.2019.
Nekadašnji dopisnik lista „Sport“ Stojan Petković, u ime svojih kolega, poslao je pismo Udruženju novinara Srbije (UNS) Ukojem se navodi da dopisnici ovog lista po presudi u njihovu korist nisu uspeli da naplate neisplaćene honorara u ovom listu od 2015. godine. Pismo prenosimo u celosti.
nOVAC
18.09.2019.
Za četiri godine država je televiziji Pink odložila plaćanje preko 1,52 milijarde dinara poreskog duga, a to nisu jedine privilegije koje provladini mediji godinama uživaju. Tabloidne, udarne pesnice vlasti Informer i Srpski telegraf dobijaju milione dinara na konkursima i pored toga što krše profesionalne i etičke standarde. Povlašćen je i državni Tanjug koji je umesto gašenja nastavio da radi - zahvaljujući novcu iz budžeta.
Gornji Milanovac
18.09.2019.
Portal GMinfo ni ove, kao ni prethodne dve godine, neće uzeti novac dodeljen na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, koji je raspisala opština Gornji Milanovac.
Brnabic
17.09.2019.
Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se sa članovima Radne grupe za izradu Medijske strategije i predstavnicima medijskih udruženja, a postignut je dogovor da se u roku od 30 dana uskladi Nacrt Medijske strategije kako bi je Vlada usvojila do kraja godine. Premijerka se izvinila što je u Brisel, kako je rekla, greškom poslat Nacrt Medijske strategije iz koje je izbačen Savet za štampu.

17.09.2019.
Novinar portala Index Gordan Duhaček priveden je danas zbog satiričnih objava na Tviteru, a tokom dana mu je izrečena i novčana kazna na Prekršajnom sudu u Zagrebu, preneli su hrvatski mediji."Terete me za jedan tvit na kojem sam, komentarišući napad policajaca na radnike jednog fast fooda u Zadru, napisao ACAB. To je bio razlog da me optuže", ispričao je Duhaček novinarima nakon što je pušten, navodi portal Indeks. On je rekao da ga terete i ;zbog o
Brisel
17.09.2019.
Oko dvadesetak učesnica raznih sindikata iz Evrope imaće priliku da razmene iskustva i tokom trodnevnog seminara u Ostendeu, gradu na severu Belgije, predstave rad svoje organizacije ali i probleme i zadatke sa kojima se suočavaju i svakodnevno bore u svojim zemljama.
Novine
16.09.2019.
Кada ukupni broj prodatih primeraka štampanih medija padne ispod 300.000, a pao je, jasno je da je čitava jedna profesija stigla do samog ruba. Zašto joj se to dogodilo? Zašto su ljudi otišli od novina? Zašto im više ne veruju dovoljno da bi dali pare za njih?
MUP
16.09.2019.
Na pitanja Cenzolovke o sudbini prijave podnete zbog pretnji voditelju emisije „Mentalno razgibavanje“ i da li će biti podneta krivična prijava protiv osobe koja je pretila Darku Mitroviću, MUP odgovorio u jednoj rečenici.
EU
16.09.2019.
Šefica pregovaračkog tima za pristup Srbije Evropskoj uniji Tanja Miščević izjavila je da nema evropskih integracija bilo koje države bez medija i dodala da bi mediji u Srbiji trebalo da diktiraju tempo otvaranja pitanja.