Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Vesti
RTS
25.09.2020.
Upravni odbor usvojio je prijave Dragana Bujoševića, aktuelnog vršioca dužnosti generalnog direktora, novinarke RTS-a Olivere Jovićević, jednog od zaštitnih lica Beogradske hronike Vladimira Palikuće, generalnog sekretara RTS-a Stanislava Veljkovića i bivšeg člana Saveta REM-a Miloša Rajkovića za generalnog direktora Radio-televizije Srbije.
SNS
24.09.2020.
Nakon početka emitovanja serijala TV Šabac o umešanosti jednog osvedočenog kriminalca u kriminalne radnje gde je umešan i SNS, poverenik i kandidat za budućeg gradonačelnika dr Aleksandar Pajić izneo je brojne optužbe na račun ove medijske kuće.
Kovacevic
24.09.2020.
Republička radio-difuzna organizacija (RRA) osnovana je 9. jula 2003.godine u skladu sa Zakonom o radiodifuziji, kao nezavisna organizacija koja vrši javna ovlašćenja sa ciljem obezbeđivanja uslova za efikasno sprovođenje i unapređenje utvrđene radiodifuzne politike.
Hungayr
22.09.2020.
Vlada mađarskog premijera Viktora Orbana nastavlja ofanzivu protiv nezavisnih medija. Sloboda govora i medija u toj zemlji-članici Evropske unije sve više se ograničava.
"Pokret za preokret"
22.09.2020.
Članovi Кreativnog tima Pokreta za preokret potvrdili su pisanja medija da je prijava Aleksandra Vučića za mesto generalnog direktora Radio televizije Srbije stigla Upravnom odboru RTS-a i da su oni, kako kažu „pomogli u njenom pisanju“.
RTV
22.09.2020.
Agencija Laboris, koja je do 30. avgusta posredovala pri zapošljavanju 257 ljudi u Radio-televiziji Vojvodine, danas je putem pošte poslala otkaze za 91 radnika, saznaje agencija Beta.
"Laguna"
22.09.2020.
Voditelji emisije "Obavezno-Neobavezno" Igor Brakus i Smiljan Banjac objavili su danas da su dobili obaveštenje da će radio Laguna, na kojem rade, prodati frekvenciju vlasniku Pinka i da oni u tome ne žele da učestvuju, zbog čega će raskinuti ugovor.
Joksimović
22.09.2020.
Televizijska voditeljka Jovana Joksimović oglasila se na društvenoj mreži Instagram i navela da ona i njen kolega Srđan Predojević danas nisu znali da li su zaposleni na Prvoj televiziji, jer nisu dobili obaveštenje o prekidu radnog odnosa.
"Laguna"
22.09.2020.
Autori emisije Obavezno - Neobavezno obavestili su javnost na svom Tviter nalogu da će čuveni beogradski radio "Laguna" prodati svoju frekvenciju 93,7 vlasniku Pink televizije, Željku Mitroviću, koji bi navodno trebalo da pokrene omladinski radio.
REM
22.09.2020.
Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je danas konkurse za imenovanje šest članova Upravnog odbora (UO) Radio-televizije Srbije (RTS) i šest članova UO Radio-televizije Vojvodine (RTV), objavila je Politika.