Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Vesti
19.02.2018.
U poljskom gradu Gdanjsku održana je tokom prošlog vikenda dvodnevna
konferencija "SLOBODNI EVROPSKI MEDIJI".
Ugroženost medija širom Evrope goruća je tema zvaničnih evropskih
institucija, pokazalo je učešće predstavnika Evropske komisije, Saveta
Evrope, Evropske federacije novinara, Međunarodnog pres instituta,
Evrovizije i mnogih drugih. Skupu se poslednjeg dana priključio i Leh
Valensa, bivši predsednik Poljske i dobitnik Nobelove nagrade z
Novac
18.02.2018.
Konkurs Opštine Titel za sufinansiranje medijskih projekata pogledajte u prilogu.

Novac
18.02.2018.
Opština Žagubica donela je odluku o raspodeli novca za sufinansiranje medijskih projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti informisanja.
18.02.2018.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su dve osobe osumnjičene da su danas oko 16 sati u ulici Mirijevski bulevar napale novinara i snimatelja televizije 02 prilikom izveštavanja i pokušale da im pokidaju kablove iz kamere. Po nalogu tužilaštva uhapšene su N.M. (1991) iz Beograda i hrvatska državljanka K.H. (1994) zbog, kako je saopšteno iz MUP-a, postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nasilničko pona&
BIRN
18.02.2018.
Iako nijedan od sagovornika BIRN-a nije potvrdio da je Aleksandar Vučić lično vršio pritisak na njih, svi su uvereni da je njegova ruka u medijima sveprisutna. Međutim, on u tome nije sam. Stvoren je kompleksan sistem u kom su predstavnici za štampu, državni zvaničnici, oglašivači i pre svega - urednici. Ovakav sistem nije Vučićev izum. NJegov način vladanja izgrađen je na temeljima koje je sagradila prethodna garnitura, koju je vodila sada opoziciona Demokratska
Turkey
18.02.2018.
Sud u Istanbulu osudio je na doživotni zatvor šest novinara optuženih za umešanost u pokušaj puča 2016. godine, navodi turska agencija Anadolija.
Novine
18.02.2018.
„Atmosfera koja je stvorena u Srbiji jasno govori da će se u toj zemlji desiti sledeće ubistvo novinara“, rekao je Metju Kaurana Galicija govoreći na dvodnevnoj konferenciji Free European Media u Gdanjsku (Poljska).
"Dnevnik"
18.02.2018.
Vanredna sednica Skupštine akcionara „Dnevnika ad“ zakazana za ponedeljak, na kojoj je trebalo da bude smenjeno aktuelno rukovodstvo, odložena je za 16. april.
Novac
14.02.2018.
Konkurs Opštine Brus za sufinansiranje medijskih projekata pogledajte u prilogu.
14.02.2018.
Konkurs Opštine Bela Palanka za sufinansiranje medijskih projekata pogledajte u prilogu.