Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Lavrov: Sputnjik na meti u Francuskoj, kao RTS 1999. godine

25.03.2019.
Sputnjik

Zapad će uraditi sve da ne dozvoli istragu o mogućem kršenju međunarodnog zakona od strane komande NATO-a tokom bombardovanja Jugoslavije, rekao je u intervjuu za NTV šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. On smatra da iskustvo iz tog vremena neki danas pokušavaju da iskoriste protiv određenih medija, kao što su RT i Sputnjik.
„Bombardovali su čisto civilne objekte… Poznat je slučaj kada je avijacija NATO-a bombardovala putnički voz koji je prolazio preko mosta, dok bombardovanje televizije izlazi iz svih okvira. To iskustvo pokušavaju da iskoriste kada određena sredstava informisanja nazivaju ne medijima, već instrumentima propagande“, rekao je Lavrov.
On je ukazao na situaciju u vezi sa televizijom RT i Sputnjikom u Francuskoj.
„Upravo tako u Francuskoj nazivaju RT i Sputnjik. Zabranjuju im da se pojavljuju na događajima gde su akreditovani drugi mediji“, dodao je Lavrov.
Ruski ministar je kazao da je tokom bombardovanja SR Jugoslavije počela politika optuživanja sredstava masovnog informisanja.
„Politika optuživanja novinara da su oni poluga propagande — upravo tako su objašnjavali potrebu da se gađa televizija u Beogradu“, zaključio je Lavrov.
IZVOR: Sputnjik

Najnovije